Forum voor Democratie wil succes uitbouwen en lanceert eigen jongerenorganisatie JFVD

Thierry Baudet roept aanhangers jonger dan 28 op om lid te worden van de jongerenorganisatie van zijn partij, JFVD. Als er vóór 1 april genoeg leden zijn, kan de organisatie zelfs aanspraak maken op subsidie.

Forum voor Democratie heeft nu niet alleen twee zetels in de Tweede Kamer, maar heeft vanaf vandaag ook een eigen jongerenafdeling. Jongeren van 14 tot met 27 jaar kunnen lid worden van de jongerenorganisatie, die rechttoe rechtaan “Jongeren FVD” heet, afgekort JFVD. Voor vijf euro per jaar kunnen jonge aanhangers van Baudet lid worden van JFVD, dat borrels, sprekersavonden en seminars zal organiseren voor op een jong publiek.

Het ligt in de lijn der verwachting dat JFVD snel veel leden zal hebben: tijdens de campagne werd duidelijk dat Forum voor Democratie zeer veel populariteit geniet onder studenten, en sprekersavonden met Thierry Baudet zitten gegarandeerd vol met jong publiek. Die krijgen nu dus hun eigen organisatie. Als JFVD vóór 1 april genoeg leden heeft, hebben ze net als andere politieke jongerenorganisaties recht op subsidie, dus Thierry Baudet roept zijn aanhangers op om vooral snel lid te worden:

Forum voor Democratie is verreweg het meest interessante fenomeen in de Nederlandse politiek vandaag de dag. De partij slaagde erin om twee zetels in de Tweede Kamer te veroveren, maar dat geweldige succes betekent niet dat Thierry Baudet en Theo Hiddema nu lui achterover gaan zitten. Integendeel: ze doen er alles aan om het succes van Forum voor Democratie voort te zetten en de partij uit te breiden. Die twee Kamerzetels zijn dus pas het begin. De jongerenorganisatie is een logische vervolgstap gezien de vele jonge aanhangers van Forum. Bovendien wil de partij binnenkort een eigen wetenschappelijk instituut oprichten, en deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar.

Genoeg te doen dus voor Baudet, Hiddema en de rest van de partij. De successen die tot nu toe zijn behaald, bewijzen dat Forum voor Democratie een gigantisch potentieel heeft. Er is behoefte aan een partij met visie, een partij die met concrete oplossingen komt voor Nederland. Forum kan dus nog weleens heel groot worden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. RobertMarsman

  Het verbaast me enigszins dat een partij als FVD überhaupt aanspraak wil maken op subsidie. Zijn ze daar niet tegen dan? Dan geef mij maar het principe van Wilders die subsidie principieel weigert. En zo hoort het ook. Een politieke partij of vereniging hoort zijn broekriem maar op te houden ipv dat de Nederlandse belastingbetaler daar aan mee betaald.

  1. jennifer

   Ja maar al die andere partijen dan, is het daar dan wel goed van dat ze teren op subsidie wat geld is va de belastingbetaler? Normaal zou ik zeggen schaf dit soort subsidie dan voor iedere partij af, en laat ze net als de PVV doet hun broek zelf ophouden.

   1. RobertMarsman

    Natuurlijk horen dit soort subsidies af te schaffen. Maar het verbaast me dat een partij als FVD aanspraak wil maken op subsidie. Sterker nog hij roept zelfs op om lid te worden zodat ze subsidie kunnen krijgen. Sorry hoor ik vind het wel een beetje vreemd dat ze dat doen. Ik vraag me af wat het standpunt is omtrent subsidie van het FVD. Alleen de elitepartijen maken aanspraak op subsidie toch?

    1. jennifer

     Ja klinkt inderdaad dubbel als je leest en hoort waar ze voor staan.

 2. Peter Selie

  Weer een onderbelichte nieuws flash.

  ‘Waalwijks meisje gebrandmerkt door hete pollepel’

  BREDA – ,,Het liefst bedek ik mijn benen zodat niemand de littekens ziet.” Het is een stukje uit de slachtofferverklaring van een nu 15-jarig Waalwijks meisje. Haar ouders (37 en 43) drukten volgens haar anderhalf jaar geleden een gloeiendhete pollepel tegen haar benen, zo bleek gisteren tijdens de rechtszaak.

  Het incident kwam aan het licht toen het meisje er op school over vertelde. Ze was na een zwemafspraakje met vriendinnen te laat thuis gekomen. Als straf had haar vader haar vastgepakt en had haar moeder een in het vuur verwarmde pollepel negen keer tegen haar benen gedrukt. Gevolg: tweede- en derdegraads brandwonden.

  Via hulpinstantie Veilig Thuis kwam het verhaal vervolgens bij de politie. Hulpverleners, vrienden en de mentor van het meisje, bevestigen dat ze steeds hetzelfde verhaal deed. Bij de dokter sprak ze echter over een ongelukje met een barbecue. Maar volgens de huisarts zijn de wonden veroorzaakt door ‘een rond voorwerp met uitsparing in het midden’. Dat zou bevestigen dat het om een pollepel gaat. lees verder >>> http://www.ed.nl/brabant/waalwijks-meisje-gebrandmerkt-door-hete-pollepel~a84e11b5/

  1. corfo

   Peter Selie.
   Was dhr. Baudet hier de schuld van ????

 3. verwend pokkejong

  Op 30 maart je bericht plaatsen om vóór 1 april genoeg leden te werven is ook ambitieus.
  Hoewel. Het gaat maar om 1000 volgers. De subsidie hangt dan o.a. ook wel weer af van de hoeveelheid zetels in de kamer. Dat dan weer wel.

 4. DrakenEi

  @RobertMarsman
  Aanspraak maken op subsidie is noodzakelijk om te kunnen concureren met andere partijen.
  Dat ze hier op tegen zijn is een feit, afschaffen? Jazeker! Maar dan wel bij iedereen tegelijkertijd!

  Verder gaat FvD als een raket!
  Diep bewondering voor deze nieuwe partij en voel me trots als FvD stemmer!

  1. RobertMarsman

   De PVV bewijst het tegendeel. Die kunnen zonder subsidie 2e partij van Nederland worden. Wel tegen subsidie zijn maar er dan wel aanspraak op willen maken klinkt mij een beetje raar in de oren. Echt principieel vind ik het niet.

 5. Ni28

  Heel goed dat zij de ideeën van de partij willen op de jongeren overbrengen. Dat zij dan mogen subsidie ontvangen staat in de huidige regels en een jonge partij kan niet alles zelf betalen of de jongeren extra belasten. Dat zij een andere systeem willen is een goede streven op deze subsidie apparaat die gebruikt en misbruikt wordt. Zielig aanval van Simon nu voor verandering verkleed als marsmannetje.

  1. RobertMarsman

   Ik weet niet precies waar je het over hebt maar ik kan geen Simon. Het valt me wel een beetje op dat binnen rechtse kringen kritiek op Baudet niet echt getolereerd wordt, alsof Baudet de nieuwe redder des vaderlands is. Er is niet zoveel mis met ons systeem maar met de mensen die er misbruik van maken. Het is ook dit systeem die er überhaupt voor heet gezorgd dat Baudet in de kamer terecht kan komen. Hij maakt er juist gebruik van door vooral op te roepen dat je heel snel lid moet worden van zijn jongerenvereniging want dan kan hij nog even aan de subsidietank slurpen.

   Dat FVD nu even in de spotlight staat is begrijpelijk want het is nieuw en verfrissend. Een nieuw geluid in de kamer doet het in het begin altijd goed. Maar het zal nooit een grote partij worden, want het is geen volkspartij. Het is niet de stem van het volk wat je hoort. Het is een partij die vooral een select clubje pseudo-intellectuelen zal aanspreken en meer niet.

   Geef mij maar Wilders en de PVV want dat is eigenlijk de enige echte volkspartij die er bestaat.

   1. Jetske

    RobertMarman,

    Ben het helemaal met u eens, verder niets aan toe te voegen!

 6. Wim

  Gezien de geschiedenis vind ik zulke jeugdclubjes eng.

  1. DrakenEi

   Heb nog geen rare dingen bij JOVD (vvd), JS (pvda), CDJA (cda) enz. gezien hoor, u wel?

   1. Wim

    Het maar wat je raar vindt.
    Kinderen van 14 jaar al zo clubje in sleuren.

    1. Wim

     @Guus geluk
     Eens met wim, populisten van 14. Het moet niet gekker worden.

     Dan ben jij er natuurlijk ook mee eens dat je tot 18 jaar jeugdigen uit Moskeeën en Kerken moet houden en ze niet moet hersenspoelen met sprookjes die niet bestaan. Want het moet niet gekker worden met gehersenspoelde 14 jarige gelovigen

   2. Wim

    Nationaalsocialistische jeugd zeg maar de Hitler jeugd kon je ook vanaf 14 jaar lid worden.
    Heel griezelig.

    1. DrakenEi

     Gaan we echt weer die kant op als we het over een FvD onderwerp hebben meneer Wim?

     1. Wim

      Maak die club vanaf 18 jaar En laat kinderen van 14 jaar spelen.

     2. Guus Geluk

      Eens met wim, populisten van 14. Het moet niet gekker worden.

   3. Kodi

    Bij Dwars, de jongerenorganisatie van Groen Links, worden ook wel eens wapens en explosieven gevonden.

 7. Ngatimoto

  Zonder die subsidie is er geen geld. Uit normale contributie kan alles onmogelijk worden betaald. De mensen die de kar trekken leggen toch al genoeg geld uit eigen zak bij.
  De uren, de reistijd, brandstof enz. Mag (moet) je als werkend lid gewoon zelf ophoesten.
  Politiek bedrijven opdat lage niveau is een dure hobby.
  Volgende week is er b.v een bijeenkomst in Volendam. Leuk, maar als je niet in de buurt woont kost het je zwaar geld als je wilt deelnemen.

  1. Jetske

   Ngatimoto

   Dat geld komt van de overheid, is ons belastinggeld, schandalig!
   De mensen die de kar trekken, hebben daar zelf voor gekozen!
   Er moet eens een kiesdrempel komen, dan zijn we van deze splinter partijtjes af,
   scheelt een hoop geld!

 8. rosmalen53

  wat een blaaskaak met zijn Latijns geleuter, alles wat eruit komt is hetzelfde als wat Wilders zegt alleen dan in verkapte vorm.
  Beetje interessant doen,zo van kijk eens wat voor opleiding ik heb.
  En welk succes trouwens,die 2 zeteltjes.
  Van o naar 9 zetels zoals Wilders in het begin dat is pas een succesnummer.
  Meeliften op succes van een ander dat is waar FvD voor staat,eens kijken als hij dadelijk beveiliging nodig heeft hoe ie dan piept,oh wacht geen wonder dat hij zo netjes alles in woorden inkleed,geef mij maar recht voor de raap,veel authentieker

 9. Guus Geluk

  Lijkt een beetje op JOVD.

 10. Jetske

  Ondanks dat ze maar twee zetels in de tweede kamer hebben, krijgen ze een gigantisch bedrag, ze krijgen zelfs nog een groot gedeelte van de PVV, die het dan weer niet krijgt. De rede dat een partij leden wil is hoofdzakelijk voor subsidie,
  wat heb je als lid nu eigenlijk te vertellen? Hij heeft het maar over de gekozen dit en de gekozen dat, maar bij zijn eigen club hebben ze voor zichzelf gekozen, vreemde
  zaak. Niemand wordt er gescreend, zal eerdaags wel op LPF toestanden uitdraaien, van die Herman Heinsbroek figuren. Ze zijn er inderdaad niet voor het volk, maar voor hun eigen ego’s!!! Kinderen vanaf 14 jaar, wat een belachelijke situatie!
  Ach, als je maar even in de belangstelling bent, helaas is dat niet blijvend!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.