Gestoord: linkse muzikant zegt dat Thierry Baudets muzieksmaak nazistisch is

Jawel, zelfs Thierry Baudets muzieksmaak bewijst nu zogenaamd dat hij stiekem een vuile neonazi is.

Is links dan écht gestoord. Ja. Ik ben bang van wel, inderdaad:

Baudet is universitair opgeleid historicus. Rond 1930 startten de nazis een actief beleid om kunst die hen niet beviel aan te vallen. Het begrip ‘Entartete Kunst’ deed zijn intrede. Volgens hen was atonale muziek schadelijk, verderfelijk en decadent. Het lijkt mij onmogelijk dat Baudet het begrip Entartete Musik niet kent en de niche-muziekterm atonale muziek wel. Die twee gaan namelijk hand in hand. Gezien zijn pogingen om zich te distantiëren van extreem-rechts, lijkt het mij goed dat hij zich verder onthoudt van kunst- en muziekkritiek. Het is niet zijn kennisgebied en het brengt hem enkel verder in verband met rechts-radicalisme en Weimar-denken.

Aldus muzikant en muziekcriticus Yuri Landman.

Je zou denken dat het satire is, maar nee, Landman meent het serieus. Baudet heeft namelijk kritiek geuit op zogenaamde ‘atonale muziek.’ Nou ben ik niet geïnteresseerd in een technische verhandeling over die materie, maar het komt er kort gezegd op neer dat Baudet meer heeft met kunst van voor de 20e eeuw dan met moderne muziek (en andere kunstvormen). En dat mag niet. Dan ben je namelijk niet slechts ouderwets, maar ronduit nazistisch. Zie je, de nazi’s vonden moderne kunst ook niets. 1 + 1 = 2, en klaar. Baudet is weer eens weggezet als een vuile nazi.

Let wel, Landman legt zelf uit dat ‘atonale klanken’ bewust gebruikt worden in enge films omdat ze zo vervelend zijn om naar te luisteren en een ongemakkelijk gevoel oproepen in de luisteraar.

Zieker dan dit wordt het écht niet. Onze grote extreemlinkse vriendin is er niets bij.

Conclusie: Baudet-hatend Nederland wordt met de dag gekker. Dit is echt de moderne versie van de demonisering van Pim Fortuyn. En waarom? Juist, omdat Baudet net als Fortuyn charismatisch, intelligent, én rechts is. Daarom moet hij ten koste van alles kapotgemaakt worden. Zoals altijd is de favoriete methode van links om dat Grote Doel te bereiken om hem af te schilderen als een soort tweede Hitler. Misselijkmakend.

Speciaal voor de linkse haters hier een video van Baudet over cultuur en muziek, mét zijn vleugel. Oh ja, en de video werd twee jaar geleden ook nog eens gemaakt voor Jalta.nl, dezelfde website die Baudet nu steevast verkettert (terwijl Jalta hem enkele jaren geleden dus nog gebruikte om snel wat rechtse abonnees te werven en andersoortige inkomsten te genereren). Voor de professionele Baudet-hater en Jalta-eigenaar Joshua Livestro roept dat dit nog was voor Baudet zo rechts werd als hij nu is: dat is de grootst mogelijke onzin. Hij had toen Aanval op de natiestaatOikofobie en Voorwaardelijke liefde al geschreven, en haalt in de video hard uit naar “de culturele elite in Nederland die eigenlijk voortdurend focust op allerlei lelijke dingen.” Oh ja, en voor we het vergeten organiseerde Jalta toendertijd ook nog eens een speciale actie om Baudet voor Jalta naar het Moskou van Vladimir Poetin te sturen. Even lachen jongens!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. FlorisDeVr1es

  Er zijn nog twee aanwijzingen dat Baudet toch echt een neonazi is.

  1. Hij schijnt een keer keihard beweerd te hebben dat water bevriest bij 0 graden. En, wat is gebleken uit oude archieven: Hitler heeft dat ook gezegd!

  2. Hij schijnt regelmatig te poepen. En nu blijkt er een ooggetuige te zijn geweest, een ober sturmtruppenführer, die destijds waarnam dat Hitler naar de WC ging voor een “number one”!

  Mensen, dit KAN geen toeval zijn!!!

  1. swetsnek

   Ja ja nou weten we het wel, je vervalt in herhalingen

 2. buitenbeentje

  Rond 2000, eigenlijk al eerder, startten de nazi´s een actief beleid om politici die hen niet bevielen aan te vallen. Het begrip racistische populisten deed zijn intrede.

  Iets in die geest, Yuri Landman?

 3. nick

  Hoe verzin je het en waar haal je het vandaan?

  Ieder gezond denkend mens reageert hier verbijsterd op. Links is totaal krankzinnig en doorgeslagen in hun haat tegen alles wat niet links is.

  Dit bewijst maar weer een te meer dat dit soort lui geheel van het padje af is. Maar het is wel erg gevaarlijk, dit soort enge propaganda, dat hebben we eerder gehad en liep niet goed af!!

  1. Guus Geluk

   Auswitz is uitgelokt.

   Christian is duidelijk gestoord.

 4. nick

  Ze moeten wel erg bang voor Baudet en zijn partij zijn en vermoeden dat deze wel eens heel groot kan gaan worden!

  Dat is ook de reden dat Livenstro hem verketterd; een andere grote partij op rechts die gewoon rechts is, en de eigenlijk linkse VVD weg gaat vagen.

  Smerige streken! Baudet zal wel verbijsterd zijn over wat hem nu overkomt, maar aan de andere kant, hij had het kunnen weten, ook Wilders onderging dezelfde behandeling en ondergaat die nog steeds, terwijl er feitelijk helemaal niets mis is met Wilders. Een normale fatsoenlijke man die er realistische ideeen op na houd.( Werd uit de VVD gezet omdat hij niet wilde dat Turkije bij de EU zou aansluiten, wat een visionair! Alweer gelijk gekregen) Beide willen hun land behoeden voor het kwaad en behouden voor zijn bevolking, dit in tegenstelling met de rest van de hielenlikkende kartelpartijen die Nedeland overleveren aan de Islam en de EU.

  Maar ga zo door links, men zal steeds meer gaan inzien en doorhebben wat voor een smerige bos onkruid julie zijn.

  Hetzelfde is met Fortyn gebeurd, het is een levensgevaarlijke bende, die linksen!

  1. Marija

   en wat een klootjesvolk dat maar links blijft stemmen.

 5. Ni28

  De aanvallen van links gaan alle verstand te boven. Atonaliteit is een teken van dat je een nazi bent als je die niet mooi vindt. Je weet bij de linksen echt niet wie een komiek is en wie niet. Nu zijn hun komieken alleen maar slecht maar sommigen noemen zich zo en anderen weer niet. Wie moet je dan nog serieus nemen?

 6. Floris

  Veel van dat extreemlinkse ongedierte is vegetariër. Zeker van Adolf overgenomen.

 7. HW

  Als muzikant verloochent hij zijn eigen vak. Daarnaast is hij muziek criticus, even uitzoeken hoeveel orkesten hij voor rechts radicaal heeft uitgemaakt, want de meeste orkesten spelen dit soort muziek ook wel eens.
  Laten we ze allemaal maar opheffen deze door belastinggeld gesubsidieerde kliek , want dat kunnen we toch niet dulden.
  Daarbij komt, dat de elite hoofdzakelijk naar deze muziekgelegenheden gaat, dus net als in Hitler’s tijd, lopen zij ook achter deze muziek aan en zo ontstaan volgens Landman de rechts radicalen met voorop natuurlijk deze Landman himself.

 8. corfo

  Ik vrees dat die muzikant op een fascistische fluit speelt.

 9. swetsnek

  Misschien heeft hij wel een goed gesprek gehad met Erik Van muizewinkel hahahahahaha

 10. DDS_Lezer

  Je verwacht het niet hè, van die linkse gutmenschen. Wanneer houdt dat fascistisch, dictatoriale, discriminerende wangedrag van hen eens op! En wanneer gaat het OM eens aan het werk en start uit eigen beweging eens processen tegen dit soort terroristen wegens discriminatie, laster en aanzetten tot haat. Tegen Wilders was dit geen probleem voor hen. Wij realisten kunnen niet meer normaal ons gedachtegoed overbrengen aan het volk en gelijkgestemden in onze samenleving.

  Het gedachtegoed van de grote Fortuyn en nu Baudet is NIET zo zeer rechts maar REALISTISCH. Sterker nog zij zijn vele malen socialistischer dan al die linkse Tokkie clubjes. Hulp aan degene die het ECHT nodig hebben, werkelijke oplossing om vastgeroeste problemen op te lossen en verdediging van de DEMOCRATISCHE rechtsstaat en haar eeuwen oude normen en waarden. En TEGEN alle fundamentalistische terreurgroeperingen die de alle hiervoor gaande uitgangspunten zo snel mogelijk onder de groene zoden willen hebben, inclusief de mensen die deze standpunten voorstaan.

  En van historie hebben zij al helemaal geen kaas gegeten. De NSDAP van Hitler stond voor “NationalSOZIALISTISCHE Deutsche ARBEITERpartei”, conclusie een soort van Duitse Groenlinks/PvdA dus links. Dus wie zijn nu hier de nazi’s???????

  Maar goed dat zal wel te “moeilijk” voor hen zijn. Alles wat hen niet uitkomt of in de weg staat wordt gecriminaliseerd, net zoals de nazi’s deden. Je verwacht het weer niet hè die overeenkomsten.

  Degene die dit soort foute informatie verspreiden om ons realisten te neutraliseren zijn eigenlijk een soort van SA’ers, beter bekend als de bruinhemden van de nazi’s. De volgende fase is het openlijk gewelddadig zijn van deze figuren naar alles wat hen niet welgevallig is. Gewelddadig zijn zij allang.

  Ik had voor de verkiezing van onlangs nog wat ijdele hoop dat het goede verstand van het Nederlandse volk het zou gaan winnen van het werkelijke populisme maar zoals ik ook verwachtte werd de PVV in de laatste weken voor de verkiezing “geneutraliseerd” door de peilingen ineens in te laten zakken, waardoor een effect van “mijn stem op de PVV heeft toch geen zin” verkregen werd waardoor “terecht” geroepen kon worden dat het populisme gestopt is. En nu wordt Nederland uitgeleverd aan het links populisme (de werkelijke clubs die de populaire jongens uithangen op kosten van werkenden (zowel autochtone als allochtonen) in Nederland). Wat zal blijken als het laatste zetje over de rand van de (financiële- en sociale) afgrond.

  1. IJscoman

   Iets zegt me dat dit weer een braaksel is van Simon. Het is te mooi, te voorspelbaar, te opgelegd en teveel binnen de lijntjes. Kortom, het stijltje van de agent provocateur, aka de moeder alle trollen.

   1. DDS_Lezer

    @ijscoman, ik ben simon niet, of één voor z’n andere profielen. Wat ik geschreven heb, meen ik ook echt en schrijf ik vanuit mijn ergernis als ik zie hoe Nederland is afgegleden tot een derderangs landje met een (r)overheid die braver probeert te zijn dan het braafste jongetje uit de klas ten koste van haar eigen bevolking om zo op nog zachter (beter betalend, voor nog minder ‘werk’) pluche te kunnen plaatsnemen. En hiervoor de maatschappij zo hebben ingericht dat elk ander geluid (niet links of eurofiel) automatisch wordt geneutraliseerd, zowel passief als actief.

    Ook probeer ik het netjes te houden, zowel in stijl- als taalgebruik. Afglijden tot het dubieuze niveau van een slecht schrijvende, onbegrijpelijke vuilspuiter is altijd nog mogelijk en niet heel erg moeilijk, andersom des te meer.

 11. toetssteen

  Ik heb een hekel aan de muziek van Wagner terwijl ik toch klassiek ben ingesteld. Het wordt niets meer met mij en het kan me nog niet schelen ook.

  Dat stuk van die musicus gelezen, mja, iets met een bak geleuter; atonisch of niet.

 12. Beukman

  Voor de verandering ben ik het grotendeels met Michael eens. Baudet heeft weinig met 20e-eeuwse kunst in het algemeen en met atonale muziek in het bijzonder.

  Ik heb sterk de indruk dat Yuri Landman dit laatste gegeven in zijn langdradige artikel vooral gebruikt, misbruikt (hij maakt ervan dat Baudet 20e-eeuwse kunst ook veroordeelt) om te etaleren hoeveel verstand hij zelf van deze materie heeft. Wat Yuri ondertussen ontgaat, is dat Baudet in het filmpje een Intermezzo van Brahms speelt die voor deze tamelijk conservatieve componist aardig tegen de atonaliteit aanschuurt.

  Aan de beschuldigingen van seksisme en racisme is nu dus ook die van een slechte smaak toegevoegd. Maar een man die het verschil kent tussen een moderne Steinway en een 19e-eeuwse Erard, én de weg kent naar de studio van de grote restaurateur Frits Janmaat, kan onmogelijk met recht een slechte smaak worden verweten.

  Heren, dames, met Baudet als persoon is er echt niet zo veel mis. Laten we hem kritisch volgen op zijn ideeën; dat moet mogelijk zijn zonder meteen ook karaktermoord te plegen.

 13. hans-e-pans

  Als je dit kunt/wilt bedenken dan moet je wel een vreselijke kronkel/wokkel in de kop hebben.

 14. Babaji538

  Namens alle Nederlandse kranten, zeg ik
  dat Waylon V-E-R-S-C-H-R-I-K-K-E-L-I-J-K
  is.

  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.