Ondernemers keren huichelachtige VVD de rug toe, omarmen massaal de PVV

Geen categoriemrt 02 2017, 12:00
Onder ondernemers is de PVV nu de populairste partij. De VVD heeft de afgelopen vier jaar maar liefst de helft van haar ondernemerssteun verloren. Niet zo gek gezien het ondernemers-onvriendelijke beleid van het nachtmerriekabinet Rutte II.
Voordat Mark Rutte het voor het zeggen kreeg bij de VVD was die club dé ondernemerspartij van Nederland. Bijna iedereen met een zaak stemde op de liberalen. Een voorbeeld: in 2012, toen Rutte het nog maar twee jaar voor het zeggen had gehad in ons land, gaf 44 procent van de ondernemers aan dat ze op zijn partij zouden stemmen. Daarmee vergeleken stelden de andere partijen werkelijk niets voor.
Nu ondernemers Rutte beter kennen hebben ze het echter helemaal gehad met hem én met zijn partij. Uit onderzoek van MKB Belangen blijkt namelijk dat er van die 44 procent nu nog maar 23 procent over is. De steun van ondernemers voor de VVD is dus bijna gehalveerd. En dat in slechts een paar jaar tijd.
Inderdaad, geen geringe prestatie van Lachebek Mark.
En raad eens welke partij daarvan profiteert? Juist, de PVV van Geert Wilders. Onder ondernemers staat die partij nu op één:

Afgelopen september deed MKB Belangen al een groot onderzoek naar het stemgedrag van ondernemers. Ten opzichte van de peiling in september heeft de PVV van Geert Wilders nóg meer terrein gewonnen. In september koos 16,1 procent voor deze partij, nu is dat een opmerkelijke 25 procent.

Volgens een woordvoerster van MKB Belangen is dat "opmerkelijk" omdat de PVV "helemaal niets in haar programma opgenomen" heeft over ondernemerschap. Vervolgens legt ze hilarisch genoeg zelf uit waarom dat toch veel minder "opmerkelijk" is dan ze zegt:

"We zien in de peilingen terug dat veel ondernemers vanuit privébelang, al dan niet in combinatie met het belang van het bedrijf, een keus maken voor de partij waar ze op stemmen."

Kortom, ondernemers maken zich zorgen over het ondernemersklimaat maar ook over de algemene ontwikkelingen in ons land. Aangezien de VVD verantwoordelijk is voor de huidige chaos keren steeds meer ondernemers die partij de rug toe en steunen ze een partij die haar beloftes wél serieus lijkt te nemen.
Natuurlijk is Geert Wilders -- en terecht! -- trots op dit onderzoek van MKB Belangen:
https://twitter.com/geertwilderspvv/status/837064416734638084
Moge de teloorgang van de VVD zich voortzetten!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten