Goed zo! Dijsselbloems positie “ter discussie in Europa”

Dat is volkomen normaal. De Eurogroep wordt namelijk geleid door de minister van Financiën van een lidstaat. Aangezien de kans nihil is dat de PvdA weer gaat meeregeren moet Dijsselbloem maar lekker op zoek naar een andere hobby om zijn eurofilie in de praktijk te brengen.

Och, och, wat ontzettend sneu toch voor Jeroen Dijsselbloem zeg:

De zware verkiezingsnederlaag van de PvdA doet in Brussel de discussie weer aanzwellen over het voorzitterschap van de Eurogroep van Jeroen Dijsselbloem.

Maandag komen de negentien ministers van Financiën in Brussel bijeen voor een reguliere vergadering van het machtige orgaan. Officieel staat de positie van Dijsselbloem niet op de agenda, maar algemeen is de verwachting dat er wel over gesproken zal worden.

In principe duurt Dijsselbloems termijn tot volgend jaar januari, maar de positie van voorzitter van de Eurogroep is normaal gesproken voorbehouden aan een Europese minister van Financiën (hoewel dat officieel niet letterlijk zo geregeld is wordt dat “impliciet verondersteld”). De kans bestaat dat er a) voordien een nieuwe Nederlandse minister van Financiën is en b) dat Dijsselbloems Europese vriendjes hem niet willen aanhouden nu hij demissionair is.

En dat is natuurlijk hilarisch. Als voorzitter van de Eurogroep heeft Dijsselbloem de Nederlandse belangen namelijk stelselmatig ondergeschikt gemaakt aan die van de megalomanen in Brussel. Als hij inderdaad moet opstappen zou dat natuurlijk een duidelijk voorbeeld zijn van stank voor dank.

Ironisch genoeg is dat precies wat Dijsselbloem verdient. Deze man heeft er jarenlang een puinhoop van gemaakt, misschien niet in de ogen van de Brusselse elite maar zeker wel in die van gewone Nederlanders. Wij waren het immers die iedere keer werden opgezadeld met de rekeningen van de EU.

Er zal dan ook niemand zijn die medelijden heeft met Dijsselbloem als zijn Europese ‘broeders’ hem binnenkort met een spreekwoordelijk mes in de rug steken. Sterker nog, daar zullen we allemaal eerst en vooral heel hard om lachen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. Anna

  Heel Nederland is verweven met de PvdA. Die blijven allemaal zitten. Het is hier geen Amerika. maar, PvdA niet in regering einde Dijsselbloem.Punt.

  1. Christian Wouters

   Nou, dat wordt snel anders. In Californie werd ineens vanaf dag een na Trump weer over negers gesproken. Kijk eens hoe snel de PvdA als melaats gaat worden gezien.

   Iedereen neemt gewoon wraak op hen. Vrienden vragen aan hun PvdA-kennissen of ze al zelfmoordplannen hebben.

   Nee, bijltjesdag. Het moet indalen maar wacht af.

 2. HaZ

  Ik vrees dat “onze Jeroen” nog wel gaat blijven als voorzitter van de Eurogroep tot januari. Waar haal je in zo’n kort tijdsbestek een geschiktere minister van financieen vandaan, die Jeroen kan evenaren, laat staan overtreffen in: Braafste jongetje van de klas, meest vlotte betaler van EU rekeningen, meest effectieve verkwanselaar van de eigen nationale overheidsuitgaven, meest vooruitstrevende financier voor de Grieken,
  meest creatieve boekhouder in Nederland en wijde europese omgeving. Wellicht gaat men bij de Eurogroep wel overwegen dat een vervanger voor Jeroen uit den boze is en de “beste man” een functie voor het leven aan gaat bieden. V..$%!^& ! zijn we nog niet van hem af.

 3. Marija

  Het is nog niet uitgesloten dat PVDA mag mee gaan regeren.

  1. DutchDropveter

   Het zijn de enige wegen naar een kabinet;
   VVD 32
   CDA 19
   D66 18
   maakt 69, een CU zal dus te weinig zijn (5 zetels)

   Het is daarom ook logisch dat er sinds gister de geruchten gaan dat misschien de PvdA wel mee gaat doen. Dit zal dan ook de gehele reden zijn dat Spekman is afgetreden.

   Een Kabinet met VVD, CDA, D66 en GroenLinks zie ik eerder klappen dan met de PvdA. Alhoewel ik bij beide samenstellingen het idee heb dat het niet lang zal bestaan.

 4. buitenbeentje

  Hem handhaven zou een gotspe zijn, een voorzitter die het programma van een splintergroepering in Nederland vertegenwoordigt die niets meer in te brengen heeft in de NL politiek.

  Maar ja, we zien het aan links vriendje Tusk, die geen enkele band meer heeft met de regering in Polen, die hem niet weer als voorzitter wilde zien. De EU heeft schijt aan iedereen.

 5. Christian Wouters

  Dijsselbloem is het vleesgeworden verraad. Dus een mes in de rug is de logische vervolgstap.

  Dijsselbloem is de Diederik Stapel van de politiek. Kind van zijn tijd he Dijs? Wachten, wachten, loeren en…… Waaat? Mes??

 6. Arachne

  Simpel: geen minister meer, dan er uit. Er is zeker een ander lenig persoon te vinden voor die positie.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.