Goed zo! Dijsselbloems positie "ter discussie in Europa"

Geen categoriemrt 18 2017, 15:00
Dat is volkomen normaal. De Eurogroep wordt namelijk geleid door de minister van Financiën van een lidstaat. Aangezien de kans nihil is dat de PvdA weer gaat meeregeren moet Dijsselbloem maar lekker op zoek naar een andere hobby om zijn eurofilie in de praktijk te brengen.

De zware verkiezingsnederlaag van de PvdA doet in Brussel de discussie weer aanzwellen over het voorzitterschap van de Eurogroep van Jeroen Dijsselbloem.

Maandag komen de negentien ministers van Financiën in Brussel bijeen voor een reguliere vergadering van het machtige orgaan. Officieel staat de positie van Dijsselbloem niet op de agenda, maar algemeen is de verwachting dat er wel over gesproken zal worden.

In principe duurt Dijsselbloems termijn tot volgend jaar januari, maar de positie van voorzitter van de Eurogroep is normaal gesproken voorbehouden aan een Europese minister van Financiën (hoewel dat officieel niet letterlijk zo geregeld is wordt dat "impliciet verondersteld"). De kans bestaat dat er a) voordien een nieuwe Nederlandse minister van Financiën is en b) dat Dijsselbloems Europese vriendjes hem niet willen aanhouden nu hij demissionair is.
En dat is natuurlijk hilarisch. Als voorzitter van de Eurogroep heeft Dijsselbloem de Nederlandse belangen namelijk stelselmatig ondergeschikt gemaakt aan die van de megalomanen in Brussel. Als hij inderdaad moet opstappen zou dat natuurlijk een duidelijk voorbeeld zijn van stank voor dank.
Ironisch genoeg is dat precies wat Dijsselbloem verdient. Deze man heeft er jarenlang een puinhoop van gemaakt, misschien niet in de ogen van de Brusselse elite maar zeker wel in die van gewone Nederlanders. Wij waren het immers die iedere keer werden opgezadeld met de rekeningen van de EU.
Er zal dan ook niemand zijn die medelijden heeft met Dijsselbloem als zijn Europese 'broeders' hem binnenkort met een spreekwoordelijk mes in de rug steken. Sterker nog, daar zullen we allemaal eerst en vooral heel hard om lachen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten