Terugkijken: de enige keer dat scheidend PvdA-voorzitter Hans Spekman een pak droeg

Geen categoriemrt 18 2017, 14:30
Bij het afscheid van Hans Spekman staan we nog even stil bij dat ene gedenkwaardige moment dat de truiverslaafde Hans Spekman kwam opdagen in een driedelig pak.
Vandaag is de dag dat partijvoorzitter Hans Spekman bij een PvdA-ledenraad zijn afscheid aankondigt. Snif, wat zielig. De bekendste truiendrager van Nederland is niet meer, en daarom werd hij door Business Insider geëerd met een overzicht van zijn kekste truien door de jaren heen. Eén zin in dat artikel klopt echter niet: “Ik heb nog nooit een pak gedragen. En dat ben ik ook niet van plan,” zo laat de nieuwswebsite optekenen uit de mond van toenmalig Kamerlid Hans Spekman in 2009.
Maar Spekman heeft geen woord gehouden. In februari 2010 heeft Hans Spekman namelijk wél een pak gedragen, en nog wel op televisie ook. Voor het eenmalige AVRO-programma Zóóó rechts waarin ondergetekende ook een klein rolletje speelde, werd Spekman door stylist Maik de Boer in een zwart pak gestoken:
[video mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2017/03/spekman-in-een-pak.mp4"][/video]
Ongemakkelijk is het wel, en ook PvdA-Kamerlid Mei Li Vos (die ook haar Kamerzetel kwijtraakte eerder deze week) kan het eigenlijk niet aanzien hoe Neerlands enige echte truienkoning toetreedt tot de klasse van pakkendragers: "Je lijkt wel een bankier!" Die zit.
Maar dat u het dus onthoudt: zelfs Hans Spekman droeg wel eens een pak.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten