Terugkijken: de enige keer dat scheidend PvdA-voorzitter Hans Spekman een pak droeg

Terugkijken: de enige keer dat scheidend PvdA-voorzitter Hans Spekman een pak droeg

Bij het afscheid van Hans Spekman staan we nog even stil bij dat ene gedenkwaardige moment dat de truiverslaafde Hans Spekman kwam opdagen in een driedelig pak.

Vandaag is de dag dat partijvoorzitter Hans Spekman bij een PvdA-ledenraad zijn afscheid aankondigt. Snif, wat zielig. De bekendste truiendrager van Nederland is niet meer, en daarom werd hij door Business Insider geëerd met een overzicht van zijn kekste truien door de jaren heen. Eén zin in dat artikel klopt echter niet: “Ik heb nog nooit een pak gedragen. En dat ben ik ook niet van plan,” zo laat de nieuwswebsite optekenen uit de mond van toenmalig Kamerlid Hans Spekman in 2009.

Maar Spekman heeft geen woord gehouden. In februari 2010 heeft Hans Spekman namelijk wél een pak gedragen, en nog wel op televisie ook. Voor het eenmalige AVRO-programma Zóóó rechts waarin ondergetekende ook een klein rolletje speelde, werd Spekman door stylist Maik de Boer in een zwart pak gestoken:

[video mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2017/03/spekman-in-een-pak.mp4"][/video]

Ongemakkelijk is het wel, en ook PvdA-Kamerlid Mei Li Vos (die ook haar Kamerzetel kwijtraakte eerder deze week) kan het eigenlijk niet aanzien hoe Neerlands enige echte truienkoning toetreedt tot de klasse van pakkendragers: "Je lijkt wel een bankier!" Die zit.

Maar dat u het dus onthoudt: zelfs Hans Spekman droeg wel eens een pak.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties