Haha! Carrièrepoliticus Alexander Pechtold tijdens Carrédebat: “Nederland wordt Rutte-moe!”

Er werd gisteravond flink gezaagd aan de poten van Ruttes premierschap. En terecht natuurlijk. Alleen is het wel frappant dat de meest agressieve aanvallen afkomstig waren van D66-leider Alexander Pechtold.

Pechtold en Mark Rutte zijn in veel gevallen namelijk echt twee handen op één buik. De twee politici lijken inhoudelijk en qua stijl verdacht veel op elkaar. Sterker nog, ze hadden tweelingbroers kunnen zijn. Ze zijn allebei principeloos, gebruiken de verkiezingen om beloften te doen die ze helemaal nooit zullen inlossen, zijn eurofiel tot op het bot, en zijn de belichaming van de term “opportunisme.”

Toch was het de D66-lijsttrekker die Rutte gisteren de maat nam:

“Denkt u niet dat Nederland Rutte-moe wordt?”

Het enige mogelijke antwoord daarop is natuurlijk: ja, dat wordt Nederland inderdaad. Dat verklaart ook waarom de VVD op zo’n 25 zetels in de peilingen staat terwijl de nepliberalen in 2012 nog 41 zetels kregen. Dat is nogal een verschil. Elke andere lijsttrekker zou zich dan zorgen maken over zijn positie, maar niet Mark Rutte. Die man blijft namelijk ten koste van alles zitten, al branden het land en zijn partij tot de grond toe af.

Vervolgens viel Pechtold Rutte aan op een punt dat alleen maar ironisch genoemd kan worden. Pechtold vindt namelijk, net als ik, dat Rutte zich feitelijk als een D66’er gedraagt, zeker in Europa. En dat vindt meneer de groene nepliberaal niet prettig:

U gedraagt zich in Nederland als een PVV’er, maar in Brussel als een D66’er. Stuur dan maar een D66-er.”

Ik zou daar graag iets tegenin willen brengen, maar Pechtold heeft natuurlijk gelijk. Sterker nog, dit is één van de voornaamste kritieken die ikzelf al jaren op Rutte lever. De man doet tijdens campagnetijd net alsof hij een soort van eurokritische PVV’er is, maar als de verkiezingen dan voorbij zijn holt hij snel naar Brussel waar hij vervolgens akkoord gaat met de ene machtsoverdracht na de andere. En ja, dat is precies wat D66 wil.

Het enige verschil? D66, en dus ook Alexander Pechtold, is daar éérlijk over. Daar kan Rutte het één en ander van leren. Als je ons land dan wilt uitleveren aan de Brusselse megalomanen, geef dat dan in ieder geval gewoon toe. De Nederlandse kiezer heeft het recht om te weten wat een premierkandidaat écht van plan is als hij aan de macht komt — of in Ruttes geval, aan de macht blijft.

Natuurlijk kwam Rutte vervolgens terug met een uitspraak over dat Pechtold nog “niet toe is” aan het premierschap, maar dat is puur een debattrucje. Daardoor ging hij niet in op het echte verhaal van Pechtold, wat gewoon is dat Rutte zich niet aan zijn woord houdt. Dat is een écht probleem en het is één van de voornaamste redenen waarom zoveel rechtse kiezers het helemaal gehad hebben met Rutte. Het is weinig verrassend dat Lachebek Mark dat liever niet wil toegeven, maar helaas, de opkomst van kleine, nieuwe rechtse partijen als VNL en Forum, en de groei van de PVV spreekt wat dat betreft boekdelen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Wim

  D66 steurende 91% van de voorstellen van dit kabinet.

  1. Wim

   Steunde.

   1. Gustaafff

    Inderdaad. Pechtold is een hypocriet mannetje, een complete faalhaas en hij gaat over lijken. Nederland is Pechtold spuugzat, maar dat schijnt hij zelf niet te begrijpen.

 2. Top

  Ik hoop, dat de ‘stemgerechtigde Nederlander’ beseft, dat als hij in het stemhokje staat, dat hij niet voor het moment kiest, maar voor de toekomst van zijn kinderen en kleinkinderen. Want, dat is wat telt! En niet de loze beloftes, waar nooit iets van terecht komt. En wat, die twee hierboven beschreven betreft? Als je niet beseft, wat deze twee narcisten vertegenwoordigen? Dan snap je er helemaal niets van!

 3. Gustaafff

  Pechtold moet niet zo hoog van de toren blazen. Naast dat de man in tien jaar nog niet eens vicepremier is geweest, was hij, samen met CU en SGP, deel van de constructieve oppositie. En Pechtold blinkt meer uit in eurofilie, want Rutte wil de EU sowieso degraderen tot een samenwerkingsverband, maar daar zitten Juncker c.s. niet op te wachten.

  En Nederland is niet Rutte-moe, want de VVD is nog steeds een van de koplopers in de peilingen.

  1. Christian Wouters

   Nouwww, een derde van je aanhang in de peilingen verliezen is wel degelijk een teken van Rutte-moe.

   1. Gustaafff

    Dat klopt, hij staat nu gelijk met het klein beetje Wilders.

 4. poison

  De koning is dood, lang leve de koning. De ene eurofiel inruilen voor de andere eurofiel, wat schieten wij daar mee op. Wat mij betreft kunnen Rutte en Pechtold en Klaver gestolen worden.

 5. Christian Wouters

  Wij worden Pechhaas moe.

 6. Ni28

  Hypocrisie, eindeloze herhalingen en leegheid triomfeerden tijden het debat van gisteravond. De reclame blokken al dan verstoord door flitsen van politieke partijen hadden meer inhoud dan het debat zelf. Weinig nieuws gehoord. Als dit het is wat onze politici te bieden hebben is het ronduit triest. De winnaar aangewezen door kijkers was de kers op de smakeloze taart. Leegheid en algemene kreten die Klaver spuugde zijn kenmerkend voor zijn persoon. Als de kiezer hiervoor gaat op 15 maart kunnen wij ons de borst natmaken.

  1. poison

   Inderdaad, veel geschreeuw en weinig wol. In Nederland regeert de leugen.

 7. Christian Wouters

  Alpha’s als Rutte en Pechtold veranderen nooit van mening. Zoals Pechtold met zijn “meer van hetzelfde” ( Europa ).

  In d kern zijn het gelovige kwakzalvers die zich wetenschappelijk medisch onderzoekers wanen.

  Nee, Pechtold, Nederland heeft geen kanker en nog meer asperine helpt.

  Meer Europa? D66 is van redelijk naar gelovig gegaan. Postmodernisme in de politiek. Voor een groep pseudo-intellectuele zoekers.

  D66 is een leegte gevuld met ambitie.

 8. corfo

  Stemmen doe je met je verstand; je kijkt achterom om vast te stellen wat de diverse partijen hebben gedaan; aan praatjes over de toeko9mst heb ik geen ene moer, dat blijkt al jaren !! “Politici” beloven alles maar komen niks na, over normen/waarden gesproken ! Pechold en z’n clubje waren altijd voor een referendum, als plots blijkt dat de bevolking de hele Haagse rotzooi méér dan zat is en “nee” zegt tegen het z.g. Oekraïne-referendum, hoor die wegduikers er niet meer over. Hetzelfde over de gekozen burgemeester ! Clubje van niks dat D66.

  1. Christian Wouters

   Clubje van heel gevaarlijk niks.

 9. irritantje

  De reacties gaan overwegend over Rutte, Pechtold en Klaver. Maar als ik kijk naar politiek nitwits als Roemer en vooral Buma dan bekruipt mij een gevoel van bah wat eng allemaal. Buma die het heeft over normen en waarden, als dan gevraagd wordt wat dat dan zijn komt hij niet verder dan kinderen die het Wilhelmus staand moeten zingen in de klas. Slecht debat en waardeloze interviewster die eerst fel van leer trekt om het vervolgens het vijf tandjes lager te doen. Oh ja, natuurlijk de premier moest nog aan de beurt komen.

 10. nienke

  Het volk is Rutte moe maar nog veel erger Pechtold moe, dood en dood moe.
  Dit mannetje draait met alle winden mee als het maar goed uitkomt voor D66.
  Hoe heeft hij dit kabinet van alle kanten gesteund dus de rotzooi en chaos wat nu in ons land heerst is evenzo goed gekeurd door dit met zichzelf ingenomen figuur.
  En nu? wil dit heerschap Minister-President worden, hoed ons voor deze ellende.
  Pechtold verkoopt ons land voor een stuiver aan de islam, weg democratie, weg vrijheid van meningsuiting, nog meer moskeeen, nog veel meer vluchtelingen.
  Nooit dit mannetje als Minister-President.

  1. Gustaafff

   Pechtold heeft al acht jaar de ambitie om premier te worden. Vooralsnog is hij net een schamel burgermeestertje geweest, evenals een minister zonder departement. Pechtold is een faalhaas, een hypocriet en een schijnheil.

 11. JackyH

  Waarom hebben zowel Buma als Roemers gisteren geen woord gezegd over het visumvrij reizen van de mensen uit Oekraïne. Het verdrag moet nog getekend worden door de 1e kamer dus in het KOPJE EUROPA had men dit naar voren kunnen brengen. Geen woord. Ze laten wel heel duidelijk merken dat ze samen een regering willen vormen.

 12. albertino w

  Attentie Beste landgenoten let eens goed op en trek uw conclusie …..zojuist hebben wij het lijsttrekkersdebat in het met veel pvda, d66 en rutte aanhangers gevulde Carree gezien en wat zien we .. let goed op de beelden op het einde is werkelijk een shock !!!!! een toneelspelende Alexander Pechtold die de liegende Rutte eerst zogenaamd aanvalt op onbetrouwbaarheid en nog geen 5 minuten later dan ook met een enorme bewondering en zowat smoorverliefd staat te kijken naar Marc Rutte die ook vanavond weer glashard gelogen heeft over de stiekeme plannen van de vvd en d66 die alsmaar meer vluchtelingen en uitvreters uit veilige landen toelaten en alsmaar meer willen bezuinigen op de zorg, de ouderen en de arbeiders en steeds meer geld willen verpatsen aan de miljarden verslindende EU , Het is een groot schandaal absoluut omdat D66er Pechtold niets heeft geleerd en de kiezer meent te kunnen oplichten om ons land in de uitverkoop te gooien bij Merkel en haar “wir schaffen dass super rijke elite’ te Brussel Pechtold is een meeloper en blijkt net als Rutte een pot te zijn want hij bewonderd Rutte enorm en het lijkt er sterk op dat pechtold alreeds rijkelijk beloond is in klinkende munten en met een post als vice premier en dat kan je zien aan de arrogante blik van.. die twee despoten die er een totaal verkeerde ondemocratische ideologie op na houden van “wij staan boven het domme volk en gaan gewoon lekker door op de oude toer en geven alsmaar meer macht aan Brussel en leggen de kosten neer bij de minder goed en de laagstbetaalden en bij alle ouderen, ja wij pakken alles en de rest moet maar barsten en betalen en niet zeuren en normaal doen….. “….. Pechtold is net als Rutte dan ook schuldig aan de waslijst aan corruptie, de tweedeling,stagnerende economie, en de alsmaar groter wordende kloof tussen rijk en arm en voor de zeer onveilige situatie van het land met steeds meer geweld op weerloze burgers….steeds meer dodelijke ongevallen door weg misbruikers op de weg en steeds meer onrecht en ook nog eens voor steeds meer co2 en chemie verpesting hetgeen leid tot een steeds ongezonder en armer onveiliger onvrijer ongezonder Nederland. Ja Pechtold en Rutte zijn de schuldigen samen met de pvda nog niet te spreken over het onmenselijke Eurofielen beleid van zelfdoding euthenasie en de regelrechte klasse justitie en het tanend onderwijs waarin alleen nog maar rijke luis studenten kunnen studeren …. want het is een feit dat de reg Rutte Elite en de EU Elite van Merkel op kosten van ons burgers alsmaar rijker word en wij Nederlanders worden afgeperst en wij allemaal worden BEDROGEN tot en met. En dan Asscher? die kwam aanzetten als een onschuldig jongetje uit de foute klas en wel met uit het hoofd geleerde mooie woorden maar hij kon inhoudelijk niet aantonen dat hij ook maar een plan heeft van aanpak gezien het gebrek met de realiteit wegens het wegkijk beleid en de ontkenningsfase waarin hij en rutte en pechtold als eu verslaafde volksverlakkers nu eenmaal in zitten omdat zij elk contact met de realiteit missen door hun zieke spel van macht spelletjes waarin zij nog menen dat de kiezer gek is en nog in hun leugens trapt ook. . Voorst zagen we een jonge Jesse Klaver met mooie teksten die zijn gevoelens van frustratie over discriminatie duidelijk voelbaar maakte en een Klaver die het land veel groener wil maken door de burgers daar fors voor te laten betalen en een Klaver die best samen wil werken met de grootste oplichters en vervuilers die er ooit zijn geweest in de historie van ons land, en wel de liegende Rutte en de op alsmaar meer macht beluste ondemocratische eurofiel en christen -joden hater Alexander Pechtold. Rutte Asccher en Pechtold, daar moet u dus niet op vertrouwen want zij beloofden steeds gouden bergen en hebben zoals is bewezen jaar in jaar uit niks van hun loze beloftes waargemaakt en het land alsmaar beschadigd verarmd,onveiliger onvrijer en onleefbaar gemaakt met hun arrogantie en krankzinnige EU globalisten beleid. Qua inhoud, voor een goede zorg, voor vrijheid , veiligheid, recht, en voor cultuurbehoud en voor de rechten van de burgers, voor jong en oud, kwamen mw Thieme van de PVDD De heer Buma en de charmante heer Krol stuk voor stuk goed naar voren en lieten dat uit hart en ziel ook voelen .De SP die een van de beste programma s heeft kwam door het eentonig gepraat van de heer Roemer helaas zwakjes over. Afsluitend wat telt ….. Nederland heeft keihard EERLIJKE mensen in de politiek nodig met passie en wijsheid en bovenal liefde voor het land, voor het welzijn van de burgers, de dieren en voor een gezondere wereld en behoud van de natuur … Rutte Pechtold en Asscher vielen door de mand als egoisten en ratelaars met hun jaren lang gevoerde totaal ondemocratishe corrupte euro kartel politiek… Thieme, Krol, Buma en Roemer zijn dus de aanbevolen kandidaten net als de eerzame mensen van andere partijen zoals dhr Wilders van de afwezige PVV en de meer dan een landgenoten die zich van harte inzetten van een van de andere goede partijen die in dit debat helaas door RTL werden gediscrimineerd en uitgesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.