Haha, pech voor Poetin! Europees Hof: ‘Sancties tegen Rusland zijn rechtmatig’

Ja duh. Rusland bezet de Krim. Natuurlijk mogen Europese landen daar tegen optreden.

Oh wat ongelooflijk vervelend voor de Russische alleenheerser Vladimir Poetin. Het Europese Hof van Justitie heeft namelijk besloten dat de sancties tegen Rusland volkomen rechtmatig zijn.

De zaak werd aangespannen door het Russische staatsoliebedrijf Rosneft. Let wel, dat bedrijf is dus van de staat. Dat wil zeggen: van Poetin en zijn vrienden. Het Britse hof vroeg vervolgens aan het Europese Hof van Justitie om “uitleg” over de in 2014 afgekondigde sancties tegen Rusland. Dat Hof concludeert nu:

Het EU-hof stelt dat niets de geldigheid van de sancties, onder meer beperkingen op export en bepaalde financiële transacties, in de weg staat. Ook de maatregelen tegen Rosneft zijn ,,niet disproportioneel’’.

 

Ik ben me ervan bewust dat er tegenwoordig enkele rechtse mensen (reageerders, twitteraars) zijn die Poetin ten koste van alles verdedigen, maar daar doen wij van DDS niet aan mee. De man is een autocraat pur sang. Iedereen die ook maar een paar boeken gelezen heeft over zijn carriere en de gang van zaken in het Rusland van tegenwoordig weet dat hij de oppositie onderdrukt, de persvrijheid heeft afgeschaft, en een imperiale agenda heeft die wedijvert met de oude plannen van de Sovjet Unie. De man is geen vriend van het Westen en zal dat ook nooit zijn. Simpel.

Zijn bezetting van de Krim was niet alleen volstrekt illegaal, maar eigenlijk ook gewoon een oorlogsdaad. Het Westen had daar veel harder op moeten reageren dan Europa en Amerika uiteindelijk deden. Maar goed, een reactie — hoe soft ook — is beter dan niets doen.

Natuurlijk is het niet verrassend dat het Europees Hof van Justitie deze sancties rechtmatig vindt. De EU heeft gewoon het recht om dit te doen tegen landen (en bedrijven) die zich op zo’n manier misdragen. Poetin en co. moeten in hun handjes knijpen dat het hier voorlopig bij blijft. Als Europa écht wil kan ze de Russische economie namelijk in een handomdraai kapotmaken. Gaan we dan kijken of Poetin nog steeds aan de macht kan blijven als hij geen cent meer heeft om zijn politiestaat in stand te houden.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. Wim

  Lekker het Europese hof. Ja dat is echt onafhankelijk.
  En zo wordt Europa WOIII in gebonjourd .Succes er mee.
  Ach en sancties tegen Turkije.

 2. Wim

  Trouwens de EU snijdt zich zelf in de vingers. Rusland heeft al andere wegen bewandeld het kost alleen de EU miljarden en tienduizenden werkplaatsen.

 3. Ome Ga

  Haha? Ja haha voor zo weinig historisch en politiek besef en kennis.
  Betr. de fascistische EU en Rusland/Oekrane, en betr. geopolitieke verhoudingen en dreigementen.
  Ja duh. Haha. Die Poetin.

  Komt wel. Met de jaren vrees ik, maar het licht komt.

 4. Ome Ga

  Tussen haakjes, ben blij dat onze DDS journalisten de kinderziektes van fakenieuws wat voorbij zijn. En als het (polder)nieuws op is, niet meer te gauw gegrepen wordt naar Viva- Storynieuws (o.a. Tim was daar onze kei in), of naar hondjesnieuws want mensen zijn nu eenmaal toch interessanter en belangrijker…

  Ik hoop dat ook het echte nieuws hier goed becommentarieerd wordt, met kennis van zaken. Enne, echt nieuws is pas echt, bijvoorbeeld, ik noem maar een zijweg, de pedogate/pizzagate van 30%(!) van de politieke elite.

  Diepgaand research hierover opent nu eindelijk perspectief door het uitstekende schaakspel van superbegaafde Trump. Links siddert, en dit is SLECHTS het begin.

  Om DDS tegemoet te komen, hier dr. Phil. Een beetje Viva-achtig, maar tenminste dan wel met keiharde feiten en getuigenissen die zeer de moeite waard zijn! Daarnaast is er ontiegelijk veel feitelijk nieuws hierover, geen nepnews! HELP HELP HELP HELP HELP!!!!

  Al we een beetje goed werk willen doen: stuur alles door aan je vrienden op social edia en e-mails, w.b. INTERNATIONALE (vnl. linkse) elitekringen van child(baby!)-trafficking, -misbruik, -verminking, -(honderdduizenden) -vermissingen, -moorden, of de tijd gelegen is of niet, of links protesteerd en dreigt of niet. DIT Is echt belangrijk!!!

  https://youtu.be/e5zZHf2X650

  1. Syntha

   Ja, ome Ga, DDS zou daar eens een heftig artikel over moeten plaatsen.

   Dan weet je waar je mee te maken hebt die z.g Elite.
   En dan maken ze zich druk over Putin.

   Ik deel al zoveel mogelijk.

 5. Guus Geluk

  Volledig eens met Michael. Dergelijk wangedrag van kameradski Vladimir Poetin, behoort geen enkele mogendheid te tolereren. En dit weet Poetin cum suis nu ook.

  1. Vabis

   Poetin heeft terecht volkomen schijt aan de EU en in het verlengde daarvan de NAVO, de Russische bevolking bestaat niet uit volkomen gefeminiseerde ruggengraatloze watjes zoals de meerderheid van de inwoners der EU zijn, de man kan een leger op de been brengen wat in de kortste tijd dit werelddeel kan veranderen in een rokende puinhoop, en wie denkt dat de VS ons te hulp zal schieten zal bedrogen uit komen!

   Beter zou zijn om Poetin maar goed te vriend te houden, zeker in de nakende oorlog tegen de islam en zijn volgelingen die ons zeker boven het hoofd hangt.

   1. Wim

    De USA kan wel helpen maar dan hebben ze zelf de nodige paddenstoelen op hun dak. En dat is niet de bedoeling van de USA die al haar oorlogen ver uit de buurt plegen te zoeken. Nee die domme Europeanen trappen weer eens in de val.

    1. Guus Geluk

     Ja, @wim. Dan gaat iedereen met paddenstoelbommen gooien. VK, Frankrijk, Israël, Iran, Noord-Korea, China. Daar zit je lekker mee.

   2. Guus Geluk

    Europa telt veel sterke mensen en we zijn zeker geen watjes. Het is waar dat we niet extreemrechts zijn, noch dat we geloven in de Poetin-propaganda. Het is juist een teken van moed en kracht dat de EU een grens heeft getrokken: als je illegaal een land verovert, stoppen wij met het spekken van de kas.

    De oorlog met de islam en haar volgelingen impliceert dat er een oorlog gaande is, of komt, tussen moslims en niet-moslims. Dat is onzin. Bovendien zijn moslims gewoon medeburgers. Je hebt immers liberale en gematigde moslims.

    Maar goed, jij keurde het geweld tegen moslims goed.

    1. Vabis

     De EU ziet niet eens kans het moslim geweld in de meeste grote Europese steden te beteugelen, en jij denkt dat men Poetin de baas kan zijn, ik zou zeggen niet geachte gristelijke Farizeeër en moslimfluisteraar, droom lekker verder…

     1. Guus Geluk

      Dat is appels met peren vergelijken. In de eerste plaats is geweld binnen een land geen aangelegenheid van de Europese Unie. De regeringen van elke lidstaat zijn verantwoordelijk voor de orde in de lidstaat. We hebben diverse aanslagen gezien, maar die tref je ook in de Verenigde Staten en in het Verenigd Koninkrijk. Geweld van radicale moslims zien we vooral in plaatsen waar de integratie is mislukt.

      Maar om de vergelijking tussen de dreiging van Rusland en terrorisme te trekken, is nonsens. Rusland staat aan de oostgrens met troepen en annexeert een schiereiland. Voor deze dreiging kun je concrete oplossingen bedenken of nodige maatregelen nemen. De Europese Unie heeft sancties ingesteld. En het onafhankelijke VK, zal dat ook doen.

    2. swetsnek

     Man Man mocht er een Paddenstoel vallen hoop ik dat jij het overleeft .
     Gewoon kun je langer genieten van je ziekte jij tikt niet zuiver randdebiel .
     Pffffffffffff zo dat moest ik even kwijt .

   3. jennifer

    Helemaal waar denk dat Europa zich nog eens achter de oren aan het krabben komt. Rusland wil helemaal geen oorlog met de rest van Europa, dit is juist de doelstelling van de EU die dit uitlokken met meerdere zaken steeds. Ze moeten maar niet denken dat Amerika straks de kastanjes weer uit het vuur komen halen voor Europa. Die zullen zeggen betaal eerst maar eens de achterstallige NAVO norm gelden wat de afspraken zijn, en terecht. Europa speelt dubbel spel, alles voor landen die zowiezo al verloren zijn, en dan ook nog miljarden belastinggeld verspillen voor hun islamitische doel wat ze samen met Soros Merkel en Rutte uit aan het voeren zijn. Hun brengen de oorlog in Europa en niet Rusland, ook al is Rusland zeker geen lievertje,het heeft voor Rusland geen enkele doelstelling en baat om nu een oorlog te willen.

 6. Ni28

  Veel mensen zien het behoorlijk fout wat Poetin betreft. Zijn verborgen vijandschap wordt op moment overschaduwd door de massamigratie. Niemand schijnt te beseffen dat hij daarin ook een handje in heeft met zijn bemoeienis in het M.O.

  1. Wim

   Leg uit.

  2. Floris

   Ik heb al eens aan Ni28 gevraagd of hij uit een Oostblokland komt (ik zit te denken aan een van de Baltische staten) en oostblokkers hebben uiteraard heel slechte ervaringen met Russische leiders. Hij gaf mij toen geen antwoord.

   Poetin is zeker geen lieverdje, maar in al die jaren dat hij de baas is in Rusland heb ik niets kunnen ontdekken dat erop wijst dat hij agressieve bedoelingen jegens het westen heeft.

   Na de val van de Sowjet-Unie is het westen zich in de traditionele Russische invloedssfeer gaan mengen met als triest hoogtepunt de vrijage met de fascisten in Kiev. Uiteraard is Poetin daar niet van gediend.

   Het westen is in de greep van waardeloze en roekeloze politici die te stom zijn om voor de duvel te dansen.

 7. Deempie86

  grappig als een referendum in NL aan zn laars gelapt word is het land te klein…. word een land (regio) bevrijd van de terreur en fraude en noem maar op van Oekraine dan is het opeens niet goed dat er gehoor aan een referendum word gegeven…vreemde zaak.

  Ongetwijfeld dat er in Rusland dingen mis zijn, en ongetwijfeld dat er zaken beter kunnen… maar je kan Rusland niet vergelijken met een landje zoals Nederland… Het telt meer als 300 miljoen inwoners dat kun je niet op de Nederlandse manier besturen.
  Dat is hetzelfde als dat de EU niet op de zelfde manier bestuurd word zoals Nederland…

  Ik vind het een mooie vent hoe die Putin zich gedraagt… Moslims…Welkom… maar wel gedragen en aanpassen… Handel met andere land geen probleem… terroristen? pakken ze aan… en gister of eergister dat niet-toegestane protest? niet anders aangepakt als dat NL dat deed iets voor de verkiezingen… die russen zijn zo gek nog niet.

  p.s. de mensen die zijn opgepakt zijn grotendeels allemaal weer vrij, zijn namelijk meegenomen om indentiteit te achterhalen… dat gebeurt daar op die manier 🙂

 8. jennifer

  Zo onafhankelijk is het Europese hof helemaal niet dat is wel gebleken, het maakt hun niet uit hoeveel bedrijven ze de nek omgedraaid hebben in heel Europa met de tegensancties van Rusland.

 9. Two Ravens Black Kettle

  Goeie vent die Poetin.
  Had het aan de corrupte EUSSR-oligarchen gelegen dan was er geen enkele niet-soenniet in leven geweest in Syria.
  Poetin redde deze gemeenschappen die elders reeds op grote schaal zijn uitgeroeid door de vrienden van de EUSSR

  In de strijd tegen het jihadisme heb ik liever ome Vlad dan de tiran Guy Verhofstad en de Orwelliaanse Staatsmedia/Gedanken-Gestapo aan mijn zijde.

  Dat de EUSSR-oligarchen bereid zijn om onze exportbedrijven op te offeren voor hun (volledig misplaatste) virtue signalling zal niemand verbazen.
  Want van Guy’s kasteeltjes en ferrari’s blijven ze af.
  Nee laat het MKB maar doodbloeden.

 10. Two Ravens Black Kettle

  Het schijnt dat de Russen ook achter de Big Bang zaten.

 11. Arka

  Dit vind ik een ongenuanceerd standpunt van DDS, Poetin is zeker geen lievertje, maar hij wordt heel erg gedemoniseerd door het westen, Amerika heeft weer een oorlog nodig voor de wapenindustrie, dus geven ze hem er de schuld van dat hij vlucht MH17 heeft neergeschoten, het moge nu wel duidelijk zijn dat dat vliegtuig is neergeschoten door Oekraïense straaljagers, en de Krim is pas bezet nadat het via een referendum duidelijk werd dat de bevolking daar zelf voor koos, de Krim is ook altijd van Rusland geweest, en als je de Russische beer gaat prikken met een stok, moet je niet gek opkijken dat hij een keer uithaalt!

 12. Babaji538

  Njet.

  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.