Het gaat los! Politie houdt Turkse consul tegen, Nederturkse demonstranten scanderen: “Wij zijn Recep Tayyip Erdogan!’

Het dreigt vreselijk uit de hand te lopen bij het Turkse consulaat in Rotterdam.

In de straat voor het consulaat staat tientallen — misschien wel meer — Nederturken te demonstreren. Ze scanderen onder andere “Turkiye, Turkiye, Turkiye” (Turks voor Turkije) en “Wij zijn Tayyip Erdogan! Wij zijn Tayyip Erdogan!” Het lijkt erop dat de menigte steeds groter wordt, hoewel er een noodbevel heerst. Blijkbaar heeft burgemeester Aboutaleb zijn Turkse burgers niet onder controle en heeft hij de politie ondanks dit bevel geen toestemming gegeven om mensen op te pakken.

Maikel Coomans van RTL Rijnmond is er live bij. Hij zendt uit wat er gebeurt op Periscope:

Er staat een Nederturkse menigte. Ze scanderen pro-Erdogan leuzen en “Turkiye, Turkiye, Turkiye.” Ze zwaaien met Turkse vlaggen. De boodschap is duidelijk: deze mensen beschouwen zichzelf eerst en vooral als Turken en beschouwen het als een persoonlijke belediging dat minister Cavusoglu en minister Kaya niet welkom zijn.

Ondertussen wilde de Turkse consul het consulaat verlaten, ongetwijfeld om de menigte toe te spreken, maar hij kreeg geen toestemming. De Rotterdamse politie stond pal voor het consulaat en greep in toen hij door dacht te lopen. Er werd enkele keren geschreeuwd, maar uiteindelijk ging hij weer naar binnen.

UPDATE:
De consul is nu wel buiten. Hij is gewoon via de andere kant van het consulaat naar buiten gelopen. Hier zie je hoe hij de menigte staat te filmen op zijn mobiel.

Screen Shot 2017-03-11 at 21.44.36

In gesprek met de al eerder genoemde Maikel laten de Turkse diplomaten weten “boos” te zijn. “Zou jij dat niet zijn als je gevangen wordt gehouden?” Hij staat blijkbaar op de stoep van het consulaat, en dat is officieel Turks grondgebied.

UPDATE II:
Er wordt nu ook geroepen: “TAKFIR, ALLAHU AKBHAR!” Voor de duidelijkheid: dat heeft niets meer met Turks nationalisme te maken.

UPDATE III:
Ze roepen nu ook: “Democratie, democratie, democratie, democratie!”

Ondertussen is het nog steeds wachten op de Turkse minister die, voor zover bekend, staande werd gehouden bij een Shell benzinestation.

UPDATE IV:
De consul is weer naar binnen gelopen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

44 reacties

 1. Wim

  De burgeroorlog is begonnen. Wilders had gelijk,

  1. jennifer

   Dat had hij al vanaf het begin, maar niemand wilde luisteren, nu zijn de rapen gaar.

 2. Gustaafff

  President Erdogan noemde ons nazi’s. Wat mij betreft kunnen zijn aanhangers de boom in. Ik heb geen enkel respect voor die nepnederlanders.

 3. jennifer

  Kan je nagaan hoe dom en hersenloos die turken zijn,ze roepen democratie nou zelfs een minder geschoolde in dit land weet toch wat het gaat inhouden als ze ja tegen meer macht voor Erdogaan gaan stemmen. Zijn die turken allemaal zo dom dat ze niet weten dat ze een dictatuur gaan krijgen hierdoor. Die gasten die daar aan het demonstreren zijn allemaal bij elkaar drijven en gelijk op transport richting Turkije en snel. Dit zijn geen nederturken zoals men ze moet noemen van de regering,wat dus nu ook afgelopen is het zijn geen Nederlanders, het zijn gewoon ordinaire turken die hier alleen maar de parasiet uithangen,en hebben niets met dit land eruit en snel toch.

 4. HaZ

  Ik zie toch wel ontzettend veel negatieve reacties richting Nederturken en Turkije voorbijkomen. Teken aan de wand !

  1. Gustaafff

   Iemand die ons gelijkstelt aan nazi’s terwijl half Turkije staat te juichen, kan op weinig respect rekenen.

   1. jennifer

    Guustaaf ben verwonderd over je reactie, er zaten toch zoveel goed geintegreerde tussen die import zeg je altijd, nu blijkt dan toch wel hoe ze werkelijk zijn toch.

    1. Gustaafff

     Er zijn genoeg gped geïntegreerde Turken bij, @jennifer. Deze zijn het echter niet.

 5. nick

  Wilders zijn gelijk in beeld!!

  Wat is dit in vredesnaam, al die Turken die hier wonen, zijn ze gek geworden??

  Allemaal oppakken en in een grote bus naar Turkije rijden! Ze willen hier niet horen! Ze willen infiltreren in opdracht van de Islam. Doorzien nu eindelijk eens wat er gaande is. Wij worden met onze eigen tolerantie om de oren geslagen, onze wetten misbruikt!

  Stop met dit islamiseren het is bijna te laat, laat je stem horen! Stem tegen giftig links, stem voor vaderlandsliefde!

  1. jennifer

   Zeker weten, mocht dit allemaal opgezet zijn in het voordeel van Rutte met zijn zogenaamde rug recht houden nu, kan men alleen maar uit opmaken dat het schot naar achteren gegaan is. Dit is het gelijk van Wilders geworden. Eikels zijn het toch allemaal en die denken nu nog dat de burgers in Nederland nog langer gek zijn en op die gevestigde orde gaan stemmen, die de eigen burgers hiermee verraden hebben.

  2. giel

   eerst neuken

   1. jennifer

    Heb je het tegen mij omdat je onder mij reactie staat?

    1. giel

     nee

  3. Marija

   ook DENK zal hier garen bij spinnen, was misschien de opzet wel.
   Daarom moet deze partij meteen verboden worden, nu is de kans.
   Visumvrij reizen voor turken meteen verbieden.
   Turken die Erdogan aanhangers zijn, Nederlands paspoort afnemen, nu is de kans.
   Kijk vooral vandaag naar Buitenhof, daar zal Hiddema ook van zich laten horen en Wester een veeg uit de pan geven.
   Ik hoop dat Wilders de grootste partij wordt.
   Ik heb het wel gezien nu.
   Zelfs Pim Fortuin heeft dit al voorspeld.

 6. giel

  bombarderen

 7. NederNederlander

  Mijn dank is groot voor de mooiste gratis reclame die Erdogan maakt voor de PVV!!
  Aboutaleb handelt tegen Rutte eisen!!
  Dat gaat hem de kop kosten wat een mafkees.
  Geen Nederlander zal hem nooit meer serieus nemen.
  Aboutaleb is de mol in Nederland!!
  Had dit niet van hem verwacht maar de waren aard komt naar boven en gooit Nederland gewoon te krabbel!!

  1. DennisEijs

   Denk je niet dat Erdogan dit zelf ook niet prachtig vind? Zo worden de nationalistische gevoelens flink aangewakkerd, en zullen meer Turken gaan stemmen voor hem. Ook hij spint er garen bij.

 8. Timo

  Ja Nederland kies maar voor die linkse ratten. Dan komt het goed. Ergens hoop ik dat het helemaal uit de hand loopt nu. Dan heeft Wilders (50-60) en de andere rechtse partijen de ruime meerderheid in zetels. Dan kunnen we dat linkse zooitje opruimen.

 9. HaZ

  Hier kon je dus op wachten, dat de RELturken zich gaan mengen. Kon wel eens een heet avondje/nachtje worden daar.

  1. jennifer

   Als ze verstandig zijn zetten ze gelijk de marine in dan want het leger heeft geen wapens meer in dit land, dat zal ze leren hier in ons land denken de dienst uit te kunnen maken.

   1. cmsuijkerbuijk

    @jennifer
    De Koninklijke Marine hoort óók tot het “leger” hoor! Die zijn al net zo uitgekleed als de andere krijgsmachtdelen!

    1. jennifer

     Ja dan weet ik het ook niet mee, dan stuur Rutte er maar op af toch ha ha.

     1. Gustaafff

      Nee, we vragen wel of we een tank van de Duitsers mogen lenen ;).

 10. Syntha

  Hm. Ik heb toch zomaar het gevoel dat dit bekokstoofd is.

  Want…sinds WANNEER heeft Rutte een ruggengraat getoond???

  1. Gustaafff

   @Syntha, minister-president Rutte had geen juidische mogelijkheid om de komst van een Turkse BuZa-minister, te blokkeren. Eerstens toen de minister niet wilde voldoen aan het verzoek om op een kleinschalige bijeenkomst te spreken, en zelfs met sancties dreigde, besloot het kabinet de komst van deze minister te verbieden.

   1. Syntha

    Das niet wat ik bedoel, Gustaaf. ik heb een dag of wat geleden gezien, dat er overleg geweest is tussen Merkel, Rutte en nog enige “heren”, en ik dacht dat het over Erdogan’s bezoek ging, een spoedoverleg. Vandaar.

    Aangezien ze spartelen als een stel barracuda’s in nood, kijk ik alleen maar naar 15 maart. Waakzaamheid is geboden, misschien komt een oorlogje ze wel van pas… gezien de toestanden in Europa schuwt men het geweld niet en laat men dat het liefst door een ander uitvoeren.

    1. Gustaafff

     @Syntha, een oorlog lijkt me vergezocht. Turkije is NAVO-bondgenoot. Zij hebben nu wel opzettelijk de confrontatie gezocht, vooral toen Erdogan de inwoners van ons land gelijkstelde met de Nazi’s. Dan overschrijdt je een grens.

     1. JackyH

      De inwoners van ons land gelijk zet als Nazi. De Nederturken zijn ook inwoners van Nederland en die noemt hij echt geen Nazi. Door jouw voorzichtigheid kom je klem te zitten.

 11. loes530

  Zit mijn ook niet lekker

 12. Ritter

  Europa’s probleem en gevaar is de vijfde colonne (door massa immigratie) , niet ISIS. En deze vijfde colonne word met het jaar groter want de massa immigratie uit de islamitische landen gaat gewoon door.

 13. HaZ

  gestart met ongeveer 100 demonstranten, nu reeds 700 !

 14. Ritter

  ‘Allahu akbar’ voor Nederlands consulaat
  https://twitter.com/DreigingNL/status/840623125939277826

 15. back2basics

  Mooi dit hoor. Geert kan lekker achterover hangen terwijl de zetels binnenstromen.
  Laat het maar eens flink uit de hand lopen. Laat Nederland maar eens goed zien wat er speelt en welke gevaren we hebben binnen gelaten.

  1. back2basics

   Oh trouwens…. Laat er een contingent Mariniers op los. Die hebben geen munitie nodig en kunnen meer dan pang roepen.
   Na 15 maart dan natuurlijk. Eerst ff een escalatie. Vanwege de zetels weet je wel. Daarna het contingent hoor. En dan de gemeentereiniging. Chemisch afval en kadaverruiming.

 16. Nasrani

  Gevolg van dubbele nationaliteit! Dat is dus dubbele loyaliteit. Kortom, na de verkiezingen echt werk maken van het afschaffen van deze ellende.

 17. poldi

  Zo het al een vooropgezet spelletje is, neemt het Geert Wilders niet de wind uit de zeilen.
  Het bevestigt zijn grote gelijk
  Hier komt op onverbiddelijke wijze aan het licht hoe levensgroot de islamitische aap is die uit Erdogans mouw ontsnapt.
  De aap waarvoor Geert Wilders jaren geleden reeds voor waarschuwde en waarvoor hij door gans links en christelijk politiek correct Nederland door het slijk is gesleurd.
  Het zal dus mensen sterken in hun keuze voor hem.

 18. DennisEijs

  Oppakken en uitwijzen. Als ze zo graag bij Erdogan zijn, dan moeten we ze echt helpen hierbij.

 19. TZ

  Ook de (radicale) Grijze Wolven handgebaartjes zijn niet meer op 1 hand te tellen en komen volop in beeld bij de NOS! Hoeveel meer bewijs hebben we nodig om te zien dat Nederland VOL zit met radicale moslims?! En hoe vreemd is het dat iemand die een Hitlergroet brengt (ik ben overigens tegen het brengen van de Hitlergroet) WEL wordt opgepakt maar dat Grijze Wolven gebaren worden gedoogd? Nederland is echt ziek… heel erg ziek! De ziektekiemen hebben we massaal aanwezig in dit land en deze lijken hoe langer hoe meer uit hun remissie te ontwaken… Uiteraard zal het politiek correcte Nederland wel weer water bij de wijn doen en bezwijken voor de Turkse dreigementen. Dat wij, Nederlanders, worden uitgemaakt voor nazi’s en fascisten door de walgelijke Erdogan? Dat moeten we dan maar voor lief nemen zeker? Zum kotzen!

 20. Marija

  Volgende actie, verbiedt turkenpartij DENK

 21. NederNederlander

  Mijn dank is groot voor de mooiste gratis reclame die Erdogan maakt voor de PVV!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.