Hoofdredacteur AD geeft toe dat hij politieke spelletjes speelt: “We kunnen Wilders ook premier maken!”

In gesprek met omroep NTR geeft Hans Nijenhuis, hoofdredacteur van het Algemeen Dagblad, per ongeluk toe dat onze verhalen over het mediakartel helemaal kloppen. Ja, er is inderdaad een mediacampagne gaande om de “verkozen politicus” tot premier te maken. 

Kijk en luister maar eens goed naar deze korte video waarin Nijenhuis uitlegt dat hij enige tijd geleden een harde confrontatie had met Mark Rutte. Hij vertelde de VVD’er (of de partij) dat hij het belachelijk vond dat hij weer een interview had gegeven aan De Telegraaf, wat Nijenhuis “de krant van rancuneus Nederland” noemt. Zijn eigen AD zou zogenaamd “voor heel Nederland” zijn. Lachwekkend natuurlijk, maar daar gaat het nu niet om.

Nee, de echte schokkende uitspraak van Nijenhuis is dat hij Rutte vervolgens chanteerde: of hij zou interviews aan het AD geven óf de krant zou ervoor zorgen dat een andere premier wordt, namelijk Geert Wilders:

Meneer geeft dus toe dat hij zijn krant bewust gebruikt om een bepaalde lijsttrekker naar voren te schuiven voor het premierschap. Dát is waar deze uitspraak op neerkomt:

“In een opwelling heb ik wel gezegd: ‘Luister eens, we kunnen ook Wilders premier maken als je dat wilt he. Dus je doet het via ons voortaan’.”

Onmiddellijk na zijn uitspraak beseft Nijenhuis dat hij nu wel héél eerlijk geweest is en alle kritiek op het mediakartel in één zin bevestigd heeft. Daarom zegt hij meteen:

“Ja, misschien moet je dit niet onthullen, maar dit is wel hoe het gaat.”

Te laat, meneer de hoofdredacteur, je hebt al open kaart gespeeld! Het Algemeen Dagblad misbruikt zijn invloed bewust om de uitkomst van verkiezingen te beïnvloeden, en meneer is daar stiekem nog trots op ook. En maar roepen dat websites als De Dagelijkse Standaard ‘bevooroordeeld’ zijn en nieuws ‘kleuren.’ Schijnheilige hypocriet!

Het meest trieste hieraan is dat Nijenhuis ook zegt dat “hij [Rutte] de volgende keer bij ons [het AD]” stond. Met andere woorden, Rutte deed wat hij wilde waardoor Nijenhuis lekker bezig kon gaan met Rutte naar voren te schuiven als premier.

Het is schokkend, maar niet verbazingwekkend. Ik roep immers al jaren dat het mediakartel vieze spelletjes speelt. Speciaal voor u heeft Nijenhuis dat nu bevestigd.

Conclusie: ze kunnen zeuren op DDS wat ze willen maar de enige media die u niet kunt vertrouwen zijn de oude omroepen en kranten. Ze pretenderen objectief en neutraal te zijn, maar dat is allerminst het geval. Als puntje bij paaltje komt zijn het namelijk gewoon activisten die hun invloed gebruiken om verkiezingsuitslagen te bepalen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. Ni28

  Dat de media altijd politiek gekleurd zijn is een feit maar zij horen alleen mensen op een juiste wijze te informeren en niet voor een formateur te spelen. Ik heb alle kranten weggedaan er is geen een die deugd.

 2. Floris

  Der Stürmer en de Völkischer Beobachter zijn er niks bij.

  Maar deze mediarat komt er gewoon mee weg. EDIT DOOR MVDG: HOUD JE IN.

 3. Christian Wouters

  Ze gokken op de Nieuwe Nepnederlanders. Ooit zullen die toch moeten lezen, denken ze.

  Dit is zo’n kereltje die ideetjes verwisselt met visie.

  Ad Stumpert.

 4. Wim

  Em wat dachten we van de peilingen dan?

 5. HaZ

  Ik neem aan dat dit nieuwtje inmiddels al verder is dan alleen DDS?

 6. tarkusnl

  Dat doen wel meer media (volkskrant, npo etc…). Niets nieuws ! Maar ik begrijp dat dit opeens een issue is geworden omdat DDS nog een rekening te vereffenen had.

 7. Ome Ga

  Jaja AD voelt zich ook een van de machtigen. Nijenhuis, arrogant en manipulerend: op naar meer meer macht! Voelt dat goed mannetje?
  Vooral de hautaine, fascistische en stellige manier waarop je zegt:
  “DUS je doet het via ons!!” is beneden alle peil maar geeft een expressie van wat er van binnen in je leeft. From the inside out.

  Trouwens is er weer een leak ook van sms laffe mainstream in de USA; nu uit het totaal onbetrouwbaar gebleken CNN (maar ik hoop ze gaan beteren want alle fake kunnen ze m.i. niet volhouden!),
  Uit Victurus Libertas:

  What this insider has told us is:

  John McCain, Lindsey Graham, Tom Cotton and other republicans are in regular contact with Wolf Blitzer and Tapper, leaking negative info on Trump.
  The talking points against Trump are handed down by Jeff Zucker, and his lapdog is Brian Stelter. Everyone here is mad as hell at being accused of pushing fake news. But that is what they do.

  The insider claims on Sunday (2/19/17), the order came down to smear Trump with anti-semitic accusations. The insider says “They decide what subject to smear Trump with and it’s always Zucker telling Stelter – and Stelter works with Wolf, Cuomo, and Tapper, and sometimes Gloria is consulted.”

 8. Sam C

  Dat journalisten objectief zijn is natuurlijk een sprookje.

  1. Christian Wouters

   Ze zijn havo talenkant. Dan is objectiviteit een begrip van ver weg.

 9. Ome Ga

  Brekende breeknieuws:

  Assange heeft in een interview verklaard erg blij te zijn met de introductie van de term “fake news”. Doordat iedereen steeds beter kijkt of nieuws ook wel waar is, gaat ook meer opvallen dat wikileaks altijd een betrouwbare bron is.

  Op heavy.com legt een lang artikel vrij uitvoerig uit wat er over Vault 7 bekend is. Op reddit lezen we over het mysterieuze YEAR ZERO:

  Het idee van Year Zero is dat alle cultuur en traditie binnen een samenleving compleet vernietigd en afgebroken moeten worden, waarvoor een nieuwe revolutionaire cultuur in de plaats komt met een compleet nieuw begin. Alle geschiedenis van een natie of volk wordt grotendeels als irrelevant gezien. Het wordt verwijderd en van de grond af aan opnieuuw opgebouwd.”

  (Wikileaks interpreteert nooit. Het beperkt zich tot het vrijgeven van documenten. Tot op heden zijn lekken van Wikipedia nog nooit vals geweest.)
  (Pauwnieuws)

 10. Ome Ga

  Oeffff, echt cyberwar vandaag de dag!

  Wikileaks en Reddit googelen; vergeet het maar.

  Steeds meer wordt gecensord door fascist autocraat/technocraat Zuckeberg c.s. Nieuwe Wereld Orde en hun globalisten hebben heul veul macht… maar o.a. Trump en Wilders hebben dat echt door EN doen daar wat aan!

 11. H.Vaes

  En…..Zo gaat dat met de peilingen ook.
  Ze zij bedoeld om de kiezers te manipuleren.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.