Jan Roos zegt nepdebat in "haatpaleis" Rotterdam af: "Imams gillen er dat homoseksualiteit een ziekte is"

Geen categoriemrt 07 2017, 15:00
"Ze werken bovendien samen met het moslimbroederschap en er is enorme jodenhaat."
Na een gesprek met de nummer vier van de VNL-lijst, Tanya Hoogwerf, heeft Jan Roos besloten om zijn deelname aan een debat in een moskee in Rotterdam af te zeggen. En terecht. Volgens Hoogwerf worden er namelijk dingen gepredikt in de moskee in kwestie die haaks op de Nederlandse cultuur staan. Als Roos zijnde moet je zo'n moskee natuurlijk geen legitimiteit willen geven.
Toen Roos een uitnodiging kreeg van Rotterdamse Essalam moskee om samen met zes andere partijen mee te doen aan een debat over de islam in Nederland ging hij daar met veel plezier op in, bericht De Telegraaf vandaag. Hij dacht namelijk dat dit een mooie handreiking was van het moskeebestuur. Blijkbaar wilde dat tóch kritische meningen de ruimte geven. Mooi hoor:

"Het leek me heel goed om daar eens te bespreken in hoeverre de islam in Nederland thuis hoort en waar moslims zich aan dienen te houden. Godsdienst vind ik een groot goed, maar sommige dingen uit hun geloof staan haaks op westerse waarden."

Helaas kwam hij erachter dat de moskee helemaal niet zo tolerant is als hij dacht. Tanya Hoogwerf -- de nummer vier op de kieslijst van VNL en al jaren actief voor Leefbaar Rotterdam -- vertelde hem namelijk dat de moskee erom bekend staat dat het ronduit fundamentalistisch is:

"Ik hoopte eindelijk eens op een normale manier in gesprek te kunnen gaan met elkaar, maar nu blijkt deze moskee ook een plek waar imams staan te gillen over dat homoseksualiteit een ziekte is. Ze werken bovendien samen met het moslimbroederschap en er is enorme jodenhaat. Het is een groot haatpaleis en ik ga dat soort haatpaleizen niet legitimeren met een bezoek."

Roos concludeert dan ook dat het feitelijk een "nep-uitnodiging" was die alleen maar tot doel had om de moskee te legitimeren in de ogen van de politiek én de islamitische gemeenschap in ons land. Het zal niemand verbazen dat hij daar niet aan wil meewerken.
En zo kan het 'tolerante' moskeebestuur (haha, ahem, kuch) dus een nieuwe poster maken. Roos is er namelijk niet bij.
poster
Overigens zal het natuurlijk niemand verbazen dat Farid Azarkan van DENK er wél bij is. Het zal als een warm bad voor hem zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten