Hoofdredacteur AD geeft toe dat hij politieke spelletjes speelt: "We kunnen Wilders ook premier maken!"

Hoofdredacteur AD geeft toe dat hij politieke spelletjes speelt: "We kunnen Wilders ook premier maken!"

In gesprek met omroep NTR geeft Hans Nijenhuis, hoofdredacteur van het Algemeen Dagblad, per ongeluk toe dat onze verhalen over het mediakartel helemaal kloppen. Ja, er is inderdaad een mediacampagne gaande om de "verkozen politicus" tot premier te maken.

Kijk en luister maar eens goed naar deze korte video waarin Nijenhuis uitlegt dat hij enige tijd geleden een harde confrontatie had met Mark Rutte. Hij vertelde de VVD'er (of de partij) dat hij het belachelijk vond dat hij weer een interview had gegeven aan De Telegraaf, wat Nijenhuis "de krant van rancuneus Nederland" noemt. Zijn eigen AD zou zogenaamd "voor heel Nederland" zijn. Lachwekkend natuurlijk, maar daar gaat het nu niet om.

Nee, de echte schokkende uitspraak van Nijenhuis is dat hij Rutte vervolgens chanteerde: of hij zou interviews aan het AD geven óf de krant zou ervoor zorgen dat een andere premier wordt, namelijk Geert Wilders:

Meneer geeft dus toe dat hij zijn krant bewust gebruikt om een bepaalde lijsttrekker naar voren te schuiven voor het premierschap. Dát is waar deze uitspraak op neerkomt:

"In een opwelling heb ik wel gezegd: 'Luister eens, we kunnen ook Wilders premier maken als je dat wilt he. Dus je doet het via ons voortaan'."

Onmiddellijk na zijn uitspraak beseft Nijenhuis dat hij nu wel héél eerlijk geweest is en alle kritiek op het mediakartel in één zin bevestigd heeft. Daarom zegt hij meteen:

"Ja, misschien moet je dit niet onthullen, maar dit is wel hoe het gaat."

Te laat, meneer de hoofdredacteur, je hebt al open kaart gespeeld! Het Algemeen Dagblad misbruikt zijn invloed bewust om de uitkomst van verkiezingen te beïnvloeden, en meneer is daar stiekem nog trots op ook. En maar roepen dat websites als De Dagelijkse Standaard 'bevooroordeeld' zijn en nieuws 'kleuren.' Schijnheilige hypocriet!

Het meest trieste hieraan is dat Nijenhuis ook zegt dat "hij [Rutte] de volgende keer bij ons [het AD]" stond. Met andere woorden, Rutte deed wat hij wilde waardoor Nijenhuis lekker bezig kon gaan met Rutte naar voren te schuiven als premier.

Het is schokkend, maar niet verbazingwekkend. Ik roep immers al jaren dat het mediakartel vieze spelletjes speelt. Speciaal voor u heeft Nijenhuis dat nu bevestigd.

Conclusie: ze kunnen zeuren op DDS wat ze willen maar de enige media die u niet kunt vertrouwen zijn de oude omroepen en kranten. Ze pretenderen objectief en neutraal te zijn, maar dat is allerminst het geval. Als puntje bij paaltje komt zijn het namelijk gewoon activisten die hun invloed gebruiken om verkiezingsuitslagen te bepalen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties