Journalistenvakbond NVJ vertelt DENK eens stevig de waarheid: ‘Jullie begrijpen de Nederlandse rechtsstaat niet!’

VoorNederland heeft het helaas niet de Kamer in gered, maar VoorTurkije – ook wel ‘DENK’ genoemd – wel, tot grote spijt van Nederland, dat niet was welkom was bij het verkiezingsfeestje van de partij.

In principe is het slechts eens in de vier jaar zo spannend in een land als op verkiezingsdag, en dat betekent dat media uit het hele land – sterker nog, de hele wereld deze keer – met veel interesse naar de ontwikkeling van gisteren keken. Vooral op de verkiezingsavond gebeurt er natuurlijk veel, en is het veelzeggend om te zien hoe partijen bij hun verkiezingsbijeenkomsten reageren: is het er feest of heerst er toch een minder vrolijke stemming?

De Dagelijkse Standaard was dan ook aanwezig bij Forum voor Democratie en VoorNederland, twee partijen die ons land veel te bieden zouden hebben bij het behalen van de Kamer. Andere media hadden zo hun eigen partijen die ze wilden volgen, maar bij één groep kwam vrijwel niemand binnen: DENK.

Waar de kopstukken van deze groep, die we inmiddels helaas een fractie mogen noemen, al maandenlang altijd klaarstonden om overal kritiek op te leveren, werd het na de Turkije-crisis opeens akelig stil daar. Tot op heden is er nog geen echte reactie op de schandalige gebeurtenissen gekomen. Sterker nog: men mijdt de media als de pest. Het debat bij de NPO, waar Tunahan Kuzu het zou opnemen tegen Jan Roos en Marianne Thieme, zegde hij zelfs op het laatste moment af: hij zou Roos een – houd je vast – “homofoob” vinden en niet met hem in debat willen. Natuurlijk, en ik ben de sultan van het Ottomaanse Rijk! Nee, deze heren snapten ook wel dat ze hun rare standpunten na deze crisis op geen enkele manier meer konden verdedigen, en waren dan ook als de dood om daar op de verkiezingsdag alsnog mee geconfronteerd te worden.

Dus bleven de deuren dichten voor het gros van de journalisten: alleen postieve berichten zouden er verschijnen! Ik vind daar iets van, maar de Nederlandse Vereniging voor Journalisten al helemaal: daar heeft men terecht geen enkel begrip voor het deurbeleid van het trio dat nu plaats mag nemen in de Kamer. Beter dan dit had ik het zelf niet kunnen verwoorden:

Natuurlijk mag iedere partij bepalen waar en wanneer zij media te woord willen staan. Maar in een goed functionerende democratie moeten onafhankelijke media wel de kans krijgen om te verslaan en te controleren. Als Denk dat niet inziet, begrijpt de partij niet hoe de Nederlandse rechtsstaat werkt.

Ja, en dat moet hard aangekomen zijn daar bij DENK. In onze rechtsstaat is het een groot goed kritiek te mogen leveren – zoals de partij maar al te graag doet – maar ook om kritiek te krijgen. Hiermee hebben zij zich, voordat ze als fractie goed en wel plaats hebben genomen in ons parlement, zichzelf al gebombardeerd tot minst democratische partij van Nederland. Maar is dat nu echt een verrassing? Nou, niet dus.

UPDATE: Inmiddels lijkt Kuzu het al helemaal gehad te hebben met kritiek, want naar aanleiding van het bezoek aan WNL van Afshin Ellian – niet bepaald positief over DENK – hoeft WNL hem niet meer te contacteren. “Elke keer wanneer jullie deze meneer op jullie omroep ons laten bashen hoef je mij zes maanden niet te bellen of te sms’en”, had hij te melden. Een ordinaire boycot dus. Lang leve de persvrijheid!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. jennifer

  Laat ze toch ze hebben zelf al duidelijk gemaakt dat ze niets met Nederland op hebben en zeker niet in de kamer thuis horen. Als het nieuwe kabinet slim is zetten ze zonder veel woorden aan vuil te maken deze club gewoon buiten spel om alle ingediende voorstellen van hun gelijk de prullenbak in te wijzen. Dat is wat deze club verdient en niet dat hun Allah gebeden nog gehoord gaan worden in de tweede kamer.

  1. DutchDropveter

   Beetje naïef dit volk plant zich voort als onkruid + krijgt er regelmatig uit het niets een of andere oom bij uit het rif gebergte. Over 4 jaar zijn het 5 zetels en over 8 jaar zijn het er 10. Ik wil dit niet! Dit is mijn grens van tolerantie.

 2. DutchDropveter

  ik blijf het herhalen hier (ga het ook maar zeggen ook) Klein Turkije aan de Maas ook wel Cuijk genoemd 3%!! dat zijn zon 580 mensen op een groep van 16.000 ik vind het nogal wat!

 3. peppie

  jennifer
  ik ben het helemaal met je eens hetzet zichzelf wel buiten spel

  1. corfo

   jennifer/peppie.
   Deze Turken begrijpen niet alleen de NL-rechtsstaat niet, ze begrijpen nergens iets van !
   Z.s.m. retour Rifgebergte.

  2. Marija

   maar met wat hulp gaat het sneller………

 4. Ome Ga

  De ultralinkse””””” Nederlandse””” Verraders “”””Journalisten”””” Bond, al 50 jaar broeinest van het meest fakenews, daar hebben we al decennia niks meer mee. Met “Denk” veel korter.

 5. Ome Ga

  Ach. Dinosaurus ‘journalisten’. Rot toch op. We doen het wel met internet, de NIEUWE MEDIA: sneller, betrouwbaarder, onafhankelijker, goeiekoperrr. Zentgraaf in Geenpeil:

  “…Oh, en nog de LOL-quote uit de brief: “De publieke omroep is geen hobby”. Dat is het inderdaad niet, het is bezigheidstherapie voor uitgerangeerde PvdA’ers – een sinds gisteren pijnlijk gegroeide groep in de samenleving. Het piept en het kraakt in de ivoren torens van de sociaaldemocratische maffia..”

 6. jennifer

  Trouwens net gehoord dat de demonstratie morgen doorgaat, en dat KUZU vast gebonden achter op een geit mee loopt. Alleen dat is een foto waard de rest hoeft ons Nederlanders niet te interesseren dat ze voor zoiets gaan demonstreren.

  1. Syntha

   Eh… enig idee wat voor ritueel dat is? Nooit gehoord dat ze vastgebonden werden. Ingrijpen van de P.v.d.D dringend noodzakelijk, arm beest. :-/

   1. jennifer

    Doen ze extra ze zijn bang dat hij loslaat als er camera s in de buurt komen. En nee hoor hun vinden dit geen arm beest dan, ze doen niets anders daar in dat rifgebergte waar hij vanaf komt, dus niets vreemd voor hem. Syntha (dit is een grapje hoor)

    1. Syntha

     Hahaha snap ‘m. Was ik vergeten….

 7. Dobermann1983

  Denk weet heel goed hoe het werkt, maar deze achterbakse partij wil alleen kritiek geven (niet over turkije) maar niet ontvangen

 8. Two Ravens Black Kettle

  En de Journalistenvakbond begrijpt het vak van journalist niet. Doofpotten, censureren, framen, manipuleren, liegen en propaganda waarin NL’se (kuck) journo’s uitblinken hebben bar weinig te maken met inquisitive nieuwsvorsing’ (sic)
  Ketel Zwart Verwijten en dergelijke.
  De NL’se journalist is de rigide grensbewaker van de Policor, het zielloos doorgeefluik van de Staat, het gretig knielslaafje van de Orwelliaanse Orde.
  The Ministry of Truth, Ignorance = Strength

  Dat laat overigens onverlet dat de megalomane massamoordenaar Erdogan – via zijn Henchmen van DENK- de voet stevig in het NLs parlement geplant heeft.

 9. nick

  Deze partij hoort beslist niet in ons parlement thuis. Een partij van niet Nederlanders die ook nooit Nederlander willen worden! Wat doen ze hier? Werkelijk iedere Nederlander van welke partij dan ook vraagt zich dat af en erkend dat ze een geruwelijk pest aan deze types hebben. Ze bevestigen alle vooroordelen, negatieve gedachtes en meningen over Moslims / Turken. Had je nog niet zo’n mening dan kan je er nu niet meer omheen dat het onbeschoft parrasiterend tuig is.

  Een restant van de dramatische vreselijke PvdA die ons land hier mee heeft opgezadeld.

 10. Timo

  Het dubbele paspoort verbieden en zeker in de politiek Zowel actief als passief. Dan is er wat dat betreft weinig gevaar te duchten. Als extra stok op de deur. Je moet minimaal 10 jaar in Nederland een betrekking hebben gehad. Dat laatste halen er sowieso weinig.

  1. jennifer

   Ha ha dat laatste vind ik een goeie daar zeg je wat.

 11. HW

  De onderzoeksjournalisten hebben nu voldoende werk, want deze Turken hebben een tweede agenda.
  Goed uitzoeken in welke moskee hij komt en welke imams daar een gevaar vormen voor de Nederlandse samenleving.
  Graag ook het adres van Kuzu en familie, want dan kunnen wij hen net zo lastig vallen als hij straks de kamer zal gaan doen.
  Hij verkondigt constant slachtoffer te zijn en ik vind dat hij recht van spreken heeft als we hem dan ook lastig vallen. De nieuwe stelling wordt:
  Wie weet waar Kuzu woont!!!!

  1. jennifer

   Hou op daarmee, straks gaat het de belastingbetaler nog meer geld kosten, omdat hij zich dan een slachtoffer voelt en gaat zeggen dat hij onderduiken moet.

 12. Ngatimoto

  Over een poosje pleegt Azarkan zetelroof en gaat zelf aan de slag met een Marokkaanse moslim partij. Wedden?

  1. jennifer

   Zou goed kunnen gebeuren wat je zegt, Turken en Marokkanen samen dat heeft mij ook verwonderd, normaal kunnen ze elkaar niet luchten of zien.

 13. ludotausch

  De rechtgeleerde van Elsevier, Afshin Ellian wordt bevestigd in zijn standpunten tov DENK, juist door hun wegloop gedrag. Bashen? Welnee, gewoon heldere kritiek. DENK is bezig met bashen. DENK zet zelfs aan tot rascisme en discriminatie, door hun domme wijze van optreden. Ik heb veel vrienden met W Afrika achtergrond. Die tonen zich bezorgd…..”straks worden wij aangekeken op hun optredens”, is mij met een bezorgde zucht medegedeeld. Zo had ik het nog niet bekeken. Er zullen ook Turken zijn met deze zorg. Willen we DENK niet te groot krijgen, dan moeten partijen als PVV en FvD, juist de milde moslims en seculieren proberen aan zich te binden. Actief werken om de door links en MSM neergesmeten kaart van rascisme van tafel te krijgen. Er zijn er bv meer dan genoeg die bv bang van Erdogan zijn, en dus niets met DENK willen. Als zij zich welkom voelen in genoemde partijen, dan zullen juist zij de sloophamer van DENK worden, door mensen te bekeren, en moed te geven, onder het juk van Erdogan, vaak aangestuurd door naaste familie/vrienden/collegás uit te kruipen. Bevrijding heet zoiets. Moge FvD en PVV dit lezen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.