Knettergek! Hoogleraar gaat onderzoeken waarom autochtonen niet goed “integreren” in hun eigen wijk

Hef Nederland maar gewoon helemaal op. Dat is veel beter.

Dit is dus echt te gek voor woorden:

Hoogleraar Crul heeft een Europese subsidie gekregen van 2,5 miljoen euro. Met een team van acht mensen gaat hij in zes steden in Europa na wat het betekent voor bewoners dat ze in aantal langzamerhand zijn overvleugeld door mensen met een migrantenachtergrond…

Volgens Crul is het een “blinde vlek” dat de situatie van deze groep niet eerder is onderzocht. “Onderzoeken richten zich al veertig jaar op de integratie van migranten en hun nakomelingen”, zegt de socioloog.

Hoe de autochtone bewoners zijn geïntegreerd in de huidige, “super-diverse”, samenleving is volgens hem niet goed in beeld gebracht.

Hoe geïntegreerd ze zijn in hun eigen wijk? Waar ze geboren en getogen zijn, net als hun ouders, grootouders, overgrootouders en ga zo maar door?

Wat is dit voor totale gekkigheid? Die mensen hoeven niet te integreren. De nieuwkomers moeten juist integreren. Zoals Sywert tweet:

https://twitter.com/Sywert/status/846616512634998784

Maar ja, zeg dat hardop en je wordt natuurlijk meteen verketterd als racist of hopeloos ouderwets. Zie deze tweet van Joshua Livestro, de voormalige conservatieve activist en columnist wiens denkbeelden tegenwoordig nauwelijks te onderscheiden zijn van die van GroenLinks:

Met andere woorden: autochtonen hebben zich maar aan te passen. Nederland is vanaf nu het buitenland. En zij die dat weigeren te accepteren zijn het probleem.

Je wordt met de dag gekker van dit soort achterlijkheden, maar helaas is dit tegenwoordig echt het debat dat we voeren: hoe moeten autochtonen zich aanpassen aan de nieuwe cultuur in Nederland, die feitelijk gewoon Midden-Oosters of Noord-Afrikaans is? Zeg dat dit de wereld op zijn kop is en je wordt ofwel verketterd of keihard uitgelachen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. zomaar

  dan is zijn onderzoek klaar !, deze mensen leven hier niet in hun eigen wijk , hun eigen wijken liggen ergens ander !! .

  1. zomaar

   sorry foute bijdragen .

 2. Nederlandse_Patriot

  Oh gossie, ik zal me maar snel bekeren tot de islam dan. Ik wil namelijk niet intolerant overkomen!

 3. Bart

  Jarenlang de integratie laten mislukken, met name door links. En nu gaan klagen dat de autochtone bevolking niet wil integreren in hun eigenwijk…

  Dit is wederom de wereld compleet op zijn kop, het antwoord zou moeten zijn dat er veel meer druk op integratie van de nieuwkomers word gelegd. En daarbij zou pressie door middel van het korten op uitkeringenen zeker gebruikt moeten worden.

  We zijn jaren lang te zwak omgegaan met nieuwkomers die zich niet willen aanpassen, daardoor zitten we nu met deze situatie. Maar ook met Turken en Marokanen die hier geboren zijn maar zich als eerste Turk of Marokaan noemen.

  Tijd om dit een keer met harde hand aan te pakken.

 4. Ni28

  Dit is de omgekeerde wereld a la Denk. Niet de migranten moeten integreren, nee, de autochtonen moeten zich aanpassen aan andere cultuur. Europa is vogelvrij verklaard en de Europeaan moet zich onderwerpen aan een andere cultuur die bovendien haaks staat op Westerse waarden. De domheid zegeviert weer.

 5. Frulen

  Even voor de duidelijkheid: is “Europese” subsidie een subsidie van de E.U of van een of andere stichting in Europa ?

  1. jennifer

   Belasting geld van u en mij.

 6. Adriaan

  Gehoord van een allochtoon: ‘Als het jullie (autochtonen) niet bevalt, moet je maar emigreren.’ Ik zweer het je. En als je mensen (nou ja mensen) hebt als Pechtold en Klaver, dan ben je mooi in de aap gelogeerd, want die roepen in feite precies hetzelfde. Dat zijn de nieuwe landverraders.

  1. Ni28

   Taal van bezetters!

  2. Christian Wouters

   Dan zeg je terug: dubbel paspoort, halve rechten.

 7. poison

  Integreren als migrant is onmogelijk. Neem mij als voorbeeld; Ik ben een Nederlander en ik woon in Limburg. Stel ik ga verhuizen naar Friesland dan zal ik mij altijd een vreemde eend in de bijt voelen. Waarom? Het antwoord is simpel. Ik mag dan wel in Friesland wonen en de Friese taal geleerd hebben toch zal ik altijd een Limburger blijven diep in mijn hart. Communiceren blijf ik met mijn vrouw en kinderen in het Limburgs dialect en ik zal mijn naaste familie blijven opzoeken in Limburg. Het is voor mij een gevoel een sentiment dat ik niet opgeven zal. Ik zal mijn kinderen leren wat hun afkomst is en zij blijven het Limburgs sentiment houden wat mijn kleinkinderen ook leren. Een Limburger blijft een Limburger en een Fries blijft een Fries zoals een Groninger een Groninger blijft en zo kan ik wel effe doorgaan. Conclusie; een Turk blijft een Turk een een Marokkaan blijft een Marokkaan hoezeer wij Nederlanders ook ons best doen om hen te laten integreren.

  1. poison

   Oja, voor 2,5 miljoen Euro wil ik die hoogleraar dat wel vertellen.

  2. Ritter

   poison

   Om u post af te maken; voor een Europeaan (b.v iemand uit Frankrijk) zal het in essentie weinig uitmaken want die hebben in grote lijnen dezelfde waarden/normen en levenswijze als andere Europeanen.

   Maar immigranten uit islamitische landen nemen hun islam en bijbehorende levenswijze mee naar Europa. En deze islamitische levenswijze is niet compatibel met de “westerse” levenswijze. Dat gaat op een gegeven moment botsen.

   Vandaar ook dat we in Europa een steeds groter wordende islamitische parallelle samenleving zien ontstaan waar moslims volgens de islamitische levenswijze leven. Als deze groep word dat zullen er steeds meer botsingen ontstaan.

   Massa immigratie uit de islamitische landen is het grootste gevaar voor Europa omdat door de demografische veranderingen die deze massa immigratie met zich meebrengt en onomkeerbaar zijn Europa fundamenteel zal veranderen. We kunnen dat al zien in sommige grote steden van Europa waar “minderheden” de meerderheid zijn gaan vormen.

 8. Anna

  Nu zijn we dus zover dat de oorspronkelijke bewoners worden uitgerookt. Altijd, altijd ,altijd de elite die zelf nergens last van heeft. Deze heer Crul heeft met 5 miljoen subsidie al zoveel onzin geschreven. Maurice Crul onderdrukt en onderwerpt de oorspronkelijke bevolking. Wij hebben niet om deze mensen gevraagd.
  Heeft deze nep prof zoals veel oorspronkelijke Nederlanders in onze grote steden zelf jarenlang gewoond tussen al deze nieuwelingen uit Afrika en Midden-Oosten?
  Deze man heeft heel veel invloed binnen de EU. Ze maken heel Europa kapot. Klavers en Pechtolds vinden het geweldig.
  Nu moeten de mensen die weggejaagd zijn uit al hun wijken, steden en dorpen zich aanpassen aan hun religie en cultuur.
  laat die Crul dat eens gaan roepen in Amerika. Hij zet de oorspronkelijke Nederlanders weg alsof ze niet deugen. Ze hadden tussen al de nieuwelingen moeten blijven wonen en zich aanpassen aan hun religie, en gewoontes. Nou dan hadden alle vrouwen intussen met een lange jas en kopdoek op gelopen.

 9. Marija

  We weten toch al sinds jaren dat dit al in 1975 is geregeld (oliecrisis) en wij onbeperkt moslims e.d. moeten toelaten in Europa.
  http://forum.politics.be/showthread.php?t=229517
  Dit stopt niet vanzelf. Is ook niet meer te stoppen, want het is al ruim 40 jaar aan de gang.
  Alles wat wij doen is mosterd na de maaltijd.
  Geef het maar op.
  Zij zijn de lachende invasie.

 10. Ritter

  Het zal er wel op neerkomen dat op een (verkapte) manier word gesuggereerd dat autochtonen zich moeten aanpassen aan de nieuwkomers.

  Natuurlijk volkomen omgekeerde wereld. “Nieuwkomers” moeten zich aanpassen aan de waarden/normen en levenswijze van het land waar ze gaan wonen. En niet andersom.

 11. Ni28

  WAKKER! De Europese Unie waarschuwt landen voor migranten die het land zoeken met de hoogste vertrekpremie! Fijn die ruimhartig beleid van gekke politici en straks zitten er minimaal twee weer in de regering die ons blijven belazeren.
  Lees het in de Elsevier! Niet te geloven. Arme migranten!

 12. Christian Wouters

  Vroeger vond ik dit soort berichten ergerniswekkend. Totdat ik een plaatje van de lijkenberg bij Auschwitc bij me stak: ook stronteigenwijs en ergerniswekkend arrogant en misplaatst superieur geweest die zooi.

  Zo gaat het in de geschiedenis, had je kunnen weten.

  Sinds die tijd kijk ik even naar het fotootje en, heel gek, wordt ik weer helemaal rustig.

  Joost Zwagerman in het trapgat kon je ook van mijlenver zien aankomen.

  Waarschuwen???? Mensen?????

  Whoeha… Lukt niet.

  1. Floris

   Met deze antisemitische meuk geef je de linkse dwazen die islam/moslims in bescherming nemen omdat het de joden van deze tijd zouden zijn gratis munitie.

   Niet slim voor een Beta.

  2. DennisEijs

   Maar wie wordt nu die lijkenmassa? Want je kan ook slachtoffer worden. Slaap lekker door, er is niets aan de hand.

 13. Floris

  Crul schreef: “De discussie in de kranten en de sociale media laat bovenal zien dat het integratiedebat volledig op slot zit. Dit terwijl we aan de vooravond staan van een belangrijk historisch omslagpunt. De vier grote steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht worden in de komende jaren alle vier zogenaamde meerderheids minderheden steden. In Amsterdam is het kantelmoment al bereikt. Sinds 1 Januari 2011 is de bevolkingsgroep van Nederlandse afkomst volgens de officiële telling van O+S met 49% reeds een minderheid geworden.”

  http://www.republiekallochtonie.nl/superdiversiteit-een-nieuwe-visie-op-integratie

  Dit is alarmerend. De nieuwkomers zijn in feite kolonisten (volgers van een religie die werelddominantie nastreeft) en het is reeds bijna zover dat autochtonen in de 4 grote steden in de minderheid zijn.

  Idioten als Crul, Livestro en de trollen op dit blog leggen zich erbij neer. De “boven ons gestelden” leggen zich erbij neer. We kunnen de lijn dus extrapoleren:nog even en we zijn een minderheid in eigen land. Het in “De Ondergang van Nederland, Land van naïeve Dwazen” geschetste beeld wordt werkelijkheid.

  Als het volk niet in opstand komt zal het ten onder gaan. Dan wordt Europa islamitisch gebied en verdwijnt de meest voortreffelijke cultuur die de wereld ooit heeft gezien.

 14. zeester

  Omgedraaide Democratie .https://www.vu.nl/nl/index.aspx

  “De groep van Nederlandse afkomst laat echter in toenemende mate alarmerende ‘integratie uitkomsten’ zien. De steun voor anti-immigranten partijen zoals de PVV, maar ook zelfsegregatie op het gebied van wonen en de ‘witte vlucht’ in het onderwijs, laten zien dat er inmiddels sprake lijkt te zijn van een probleem met de integratie van mensen van Nederlandse afkomst in steden die gaandeweg superdivers zijn geworden.”

 15. Christian Wouters

  Zit hier dat hbo-wijf van Vogelstront ook weer bij in?

  En het begrip hoogleraar begint ook entartet te worden.

  Links is de entartete Mensch.

  Welnee, links is de auto-immuunziekte van “aan de goeie kant willen staan”.

  Logischerwijs zijn de niet-stoppende ontstekingsreactie bij reuma dus ook goed. Hoe meer hoe beter toch, alpha’s? Kanker is dus ook prima volgens links.

  Tja, links en kanker, grenzeloos en parasiterend.

 16. JackyH

  Hij krijgt geld van de EU??????????????? Ik betaal dus mee aan zijn onderzoek. Help ik word gek.

 17. PimF

  Die Joshua Livestront” zijn vader moet zich haast wel door het hoofd hebben geschoten toen hij zag wat voor soort onkruid zijn zoon geworden was, ik kan mij niets anders voorstellen, ik zal mijn wensen over zijn gezondheid maar voor me houden.

 18. nienke

  Het Ned. volk moet zich aanpassen aan de nieuwkomers, je vraagt je toch af in dit land hoeveel gestoorden hier rond lopen?
  En dit soort idioten zijn de verraders van hun eigen volk en hun eigen land,land verraders dus.

 19. DennisEijs

  Dus omdat zij niet integreerden moeten wij het nu doen? Als zij niet willen integreren dan laxeren ze maar op, goedschiks of kwaadschiks.

 20. Cultuur_Pessimix

  Crul en consorten werken desintegratie in de hand. Knettergek dekt niet eens de lading. Geldverspilling en hoegenaamd schandelijk wat deze man doet!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.