Knettergekke VVD’er Halbe Zijlstra ziet PvdA als mogelijke coalitiegenoot in Rutte III

De PVV wordt uitgesloten, maar de PvdA? Ja, daar wil Zijlstra best nog eens zaken mee doen.

Wat had de VVD toch een mooi rechts verkiezingsprogramma he? En al die domme zieltjes trapten er wéér in en worden nu wéér net zo hard afgedankt als in 2012:

De PvdA is wat betreft Halbe Zijlstra van harte welkom in het nieuwe kabinet als ze dat zelf ook wil. ”Ondanks de grote ideologische verschillen is het voor ons nog altijd een optie. Maar laten we realistisch zijn: Asscher moet nu eerst even wat verbandtrommels bij de PvdA laten aanrukken.”

Ik zou graag willen opschrijven dat dit ondenkbaar is en dat Zijlstra een enorme huichelaar is als dit inderdaad gebeurt, maar de schuld ligt toch echt bij de Nederlandse kiezer. We weten al jaren hoe de VVD in elkaar zit. Die partij pretendeert rechts te zijn tijdens de campagne, maar onmiddellijk daarna wordt er meteen vol naar links gestuurd. Wij waarschuwden daar de afgelopen maanden al voor, en Zijlstra bevestigt dat nu feitelijk.

Dat is vervelend, maar de VVD-kiezer kan het alleen zichzelf kwalijk nemen als Rutte III een light-versie wordt van het nachtmerriekabinet Rutte II. Zelfs een blinde had dit nog zien aankomen. Dat heel veel Nederlanders er toch weer met open ogen zijn ingetrapt valt alleen hén aan te rekenen, niet Zijlstra, en ook Rutte niet, die er al jaren geen geheim van maakt dat hij geen principes heeft.

Waar ik me over verbaas is niet dat Zijlstra nu alweer naar de PvdA als mogelijke coalitiepartner kijkt, maar dat hele horden zogenaamd rechtse kiezers nu ongetwijfeld geschrokken zullen reageren. Jullie, onoplettende, naïeve schapen hebben dit veroorzaakt. Ik heb er dan ook totaal geen medelijden mee dat jullie binnenkort wéér op de blaren zullen moeten zitten. Het enige wat me wél dwarszit is dat dit ook voor de rest van ons geldt. Anders dan jullie verdienen wij dat namelijk niet.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

39 reacties

 1. Wim

  Dit kabinet Rutte met VVD en PVDA is door de kiezer weggevaagd.

 2. DutchDropveter

  Ze beginnen zelf ook door te krijgen dat CU te klein is, bij GroenLinks er te veel gesneden worden en de SP gaat hem al helemaal niet worden.

  Dan maar proberen of die lui van de PvdA gek genoeg zijn weer in dit bootje te stappen 😛 Nou ik heb advies voor ze; laat de boel klappen en doe een poging twee.

  1. Wim

   Wie weet sjoemelen ze nog wat met definitie uitslag
   Ik hou in dit bananen land niets meer voor onmogelijk.
   Vergeet niet dat de VVD de meest criminele partij is in Nederland.

  2. poison

   Dan kan de PvdA die paar kiezers wat ze nog hebben nog een keer belazeren. Wat maakt het uit, de PvdA is politiek gezien failliet. Slechter kan het voor de PvdA niet worden. Je hebt gelijk DutchDropveter, klappen laten en opnieuw proberen.

   1. hans-e-pans

    Toch niet zo’n slecht idee van de VVD’er Halbe Zijlstra, help de PvdA’ers weer aan een baantje als slaafpartij van de VVD. Voor de PvdA niet zo’n goed idee zijn ze binnenkort geheel geen partij meer.

 3. Wim

  Het was een ‘verwarde’ man riep de media: Oh nee, toch niet

  Geradicaliseerde moslim valt militairen aan op vliegveld

 4. Gustaafff

  Het is altijd mogelijk, maar niet waarschijnlijk. De PvdA is doorzeefd door de kiezer, zit zonder voorzitter, dus moet zich eerst gaan herpakken.

  De door het volk gekozen partijkartel, kan nu in alle rust een nieuwe regering gaan vormen.

  1. Christian Wouters

   Kartels zijn altijd voorboden voor iets slechts. Noodgrepen die de nood ontkennen en hem daardoor onaangetast laten maar die er wel is.

   Dus we krijgen oorlog of revolutie. De hogedrukpan-dichtlaters zoals jij zijn later indirect schuldig aan de ontploffing.

   De kans bestaat dat je achteraf het populisme als minst slechte beschouwd. Niet vanwege haar opruiende karakter maar vanwege haar mogelijkheid emoties af te leiden.

   Tis wat in de wereld. Goede bedoelingen kunnen tot extreme rampen leiden.

   Maar dan geven de Gussies niet thuis. We kennen jouw soort.

 5. Pollewop

  Niet onlogisch, de PvdA bleek een competente en betrouwbare coalitiepartner. Daar kom je verder mee dan met de CU of GL.

  Ik voorspel een lange formatie met dit als uitkomst.

  1. Gustaafff

   VVD + CDA + D66 + PvdA? Lijkt me een prima coalitie.

   De partijen hebben veel mensen geschikt voor een ministeriabel ambt.

   1. DutchDropveter

    we blijven lekker dromen totdat we in Augustus weer in het stemhokje staan. PvdA wil en gaat niet regeren.

    1. Gustaafff

     Met de PVV stonden we in september al in het stemhokje.

     1. swetsnek

      Ben ik nu zo slim of jij akelig dom aug sep ??????? hahahahahahahaha

     2. Gustaafff

      Dat was september 2012, na de val van Rutte I.

   2. swetsnek

    Je stinkt naar stront guusje

  2. swetsnek

   JIJ en voorspellen hahahahaah jij bent me er eentje hoor biertje ???

 6. Ni28

  Dit bedoel ik dus nu als ik zeg dat de kiezer in de maling genomen wordt door de representatieve democratie. De kiezer heeft de socialisten afgestraft en nu komen zij misschien nog in de regering. Nog erger, de kiezer heeft juist deze coalitie afgestraft en nu krijg je de light uitvoering van hetzelfde terug. Waar gaan wij nog voor stemmen? Volslagen ridicuul.

  1. poison

   Net journaal gezien: PvdA gaat niet regeren.

 7. Mees

  PVV’rs blijven slechte verliezers, velen hadden gehoopt nog voor de verkiezing op een aanslag.

  1. Christian Wouters

   Jij bent vooral een slechte verliezer. Je kunt niet weten wat anderen hopen.

 8. dapperedodo

  Natuurlijk wil Rutte de PvdA wel in het kabinet met de weinige zetels van PvdA. Gewoon doorgaan zoals het was. Glas plas was. Ascher, die wil doorgaan, want hij was nog niet klaar met alle geweldige dingen, die hij gedaan heeft in kabinet Rutte 2 en het lag allemaal ook niet aan hem. (waren zijn eigen woorden)

  Ligt het nou aan mij? Ik vind die man zo sneeuwvlokkerig de wereld inkijken met zn ogen en dan dat nasale geluid Alsof ie permanent verkouden is..Ook al hebben ze gezegd niet te willen regeren? Het kan over een jaar ineens weer geheel anders zijn.

  1. Marija

   Voor zover wij Rutte nu kennen, zal hij ALLES over hebben om te gaan regeren dus ook eventueel met de PVDA en die willen ook hoor, echt wel.

 9. nienke

  Hoe knettergek moet je zijn om met deze volslagen verliezende partij nog te willen regeren,Zijlstra is totaal van het padje af.
  Nou zijn ze eindelijk van deze mafketels af en nu weer dit,kap er toch eens mee met die PVDA.

  1. swetsnek

   Nou ja Rutte is niet beter he ook een heleboel schroeven aan los dussssssssssss

  2. jennifer

   Ik zou zeggen doen, wetend dat de puinhoop niet nog groter kan worden dan.

 10. swetsnek

  Ik voorspel helemaal geen regering wat een puinhoop en dat moet ook nog wat worden .
  Dit Rutte zootje is niks en zal ook niks worden.Dat krijg je als je fraudeert .

 11. loes530

  guus wat doe je hier nog met je negatieven praatjes

  1. Floris

   Guus komt hier trollen.

   1. Pollewop

    Iedereen die het bekrompen wereldbeeld van Floris niet deelt beschouwt hij als een trol.
    Gustaaff is hier een van de weinigen die beschaafd en inhoudelijk debatteert. Floris is zelden inhoudelijk en scheldt en tiert als een klein kind.
    Hij meent dat Gustaafff een trol is en hij niet.

    1. Gustaafff

     Zo is het. Floris slaat wild om zich heen en maakt zichzelf hiermee belachelijk. Het lijkt me vast een intelligente man, maar paranoïde is hij wel.

     1. Pollewop

      Bij een intelligente man stel ik me ander gedrag voor. Een verstandig persoon gedraagt zich niet zo infantiel.

     2. Christian Wouters

      Dat kun jij niet beoordelen, hoogmoedige. Leer toch eens logisch zijn.

 12. Ngatimoto

  Zijlstra roept dit omdat met de PvdA er bij het een stuk makkelijker wordt voor de VVD.
  Dat werkt als volgt. Ik, Zijlstra en VVD geven jullie van de PvdA een kans mee te doen maar als tegenprestatie steunen jullie ons in alles. ALLES. De PvdA is nu te kneden en boetseren in iedere vorm die je wilt. Voor geld doen ze alles.
  Aan de andere kant kan de VVD ook verstandig zijn en de PVV er bij halen?
  Mijn vrouw noemt mij nu een humorist.

  1. Pjotter

   Ngatimoto, Het zou mooi zijn, maar dat zal Rutte nooit doen, een even slimme maar veel dapperder politicus naast zich in een coalitie, daar zal Rutte zijn woord gestand doen, nooit, nooit, never samen met de PVV. de verkeerde populisten, maar het populisme is niet gestopt, maar springlevend.

 13. Floris

  Zucht. Wat is nu eigenlijk een trol?

  “Een trol (mv.: trollen) in een internetomgeving is een persoon die op Usenet, fora, websites of chatkanalen berichten plaatst met het doel voorspelbare emotionele reacties (bijvoorbeeld woede, irritatie, verdriet, of scheldpartijen – ook wel flames genoemd in internetjargon) van andere mensen uit te lokken,[1] opzettelijk verkeerde informatie (desinformatie) te geven of zichzelf expres anders voor te doen.
  […]
  De trol zaait onrust door mensen tegen de haren in te strijken. Zo zal een trol op een niet-rokers-forum telkens weer beginnen over hoe prettig roken is. Ook zal een trol een bepaalde beroemdheid afkraken op de fansite van de betreffende persoon, OF OP EEN POLITIEK FORUM EEN MENING GEVEN DIE CONFLICTEERT MET DE MENING VAN DE MEERDERHEID VAN DE GEBRUIKERS DAAR.

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Trol_(internet)

  Pollewop (= Simon Brouwenstein etc etc etc) en Gustaaf passen naadloos in dit profiel. Beukman ook, maar in iets mindere mate. De diverse linkse Joop dwazen die hier af en toe een keutel over de schutting komen werpen zijn ook gewoon trollen.

  1. Floris van Duin

   Het onderwerp van deze draad is de vraag in hoeverre het populisme in Nederland een klap is toegebracht.
   Heeft u over dit onderwerp ook nog iets inhoudelijks te melden?

   1. Floris

    Ik begrijp dat jij als loepzuivere trol liever niet hebt dat eens en vooral duidelijk wordt gemaakt van nu precies een trol is, Pollewop (= Simon Brouwenstein = Floris van Duin).

    Het wordt tijd dat de heer Van der Galien je er weer eens aftrapt, al zul je daarna ongetwijfeld weer in een andere gedaante terugkeren, want je kent geen schaamte en hebt geen eer.

 14. Pjotter

  Glimlachende griezel, met het zelfde sop overgoten als Rutte (voor beiden) als de vos de passie preekt, boer pas op je kippen.

 15. Bes Tolen

  De PvdA verloor de verkiezingen waar Asscher een infaam beleid voerde op het punt de bescherming van rechten voor werknemers en de VVD instemde met een uithollende netto inkomensnivellering. De VVD ondersteunde een doorgaande opgevoerde immigratie bekostigd met achteruitgang van de financiële draagkracht van miljoenen mensen in dit land. Bepalend voor de laatste Tweede Kamer verkiezingen was niet de uitvoering, de praktijk maar het verdoezelen van de feiten. Zo werd de PvdA door haar voormalige kiezers afgestraft, die de feiten niet kenden en emotioneel voor een ander links kozen. Een links dat zich in haar denkbeelden sociaal economisch altijd onverantwoord toont. De oude sociaal democratie van de PvdA en SDAP tot verheffing van het volk heeft al lang geleden schipbreuk geleden. De VVD verloor slechts acht zetels waar ze met steun van andere partijen de PVV buiten spel mocht zetten. Maar de VVD kan er zeker van zijn, dat wat de PvdA is overkomen ook haar ten deel kan vallen. Die dreiging blijft. Het verkwanselen van het land is wezenlijk het probleem.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.