Knettergekke VVD'er Halbe Zijlstra ziet PvdA als mogelijke coalitiegenoot in Rutte III

Geen categoriemrt 18 2017, 17:00
De PVV wordt uitgesloten, maar de PvdA? Ja, daar wil Zijlstra best nog eens zaken mee doen.
Wat had de VVD toch een mooi rechts verkiezingsprogramma he? En al die domme zieltjes trapten er wéér in en worden nu wéér net zo hard afgedankt als in 2012:

De PvdA is wat betreft Halbe Zijlstra van harte welkom in het nieuwe kabinet als ze dat zelf ook wil. ''Ondanks de grote ideologische verschillen is het voor ons nog altijd een optie. Maar laten we realistisch zijn: Asscher moet nu eerst even wat verbandtrommels bij de PvdA laten aanrukken."

Ik zou graag willen opschrijven dat dit ondenkbaar is en dat Zijlstra een enorme huichelaar is als dit inderdaad gebeurt, maar de schuld ligt toch echt bij de Nederlandse kiezer. We weten al jaren hoe de VVD in elkaar zit. Die partij pretendeert rechts te zijn tijdens de campagne, maar onmiddellijk daarna wordt er meteen vol naar links gestuurd. Wij waarschuwden daar de afgelopen maanden al voor, en Zijlstra bevestigt dat nu feitelijk.
Dat is vervelend, maar de VVD-kiezer kan het alleen zichzelf kwalijk nemen als Rutte III een light-versie wordt van het nachtmerriekabinet Rutte II. Zelfs een blinde had dit nog zien aankomen. Dat heel veel Nederlanders er toch weer met open ogen zijn ingetrapt valt alleen hén aan te rekenen, niet Zijlstra, en ook Rutte niet, die er al jaren geen geheim van maakt dat hij geen principes heeft.
Waar ik me over verbaas is niet dat Zijlstra nu alweer naar de PvdA als mogelijke coalitiepartner kijkt, maar dat hele horden zogenaamd rechtse kiezers nu ongetwijfeld geschrokken zullen reageren. Jullie, onoplettende, naïeve schapen hebben dit veroorzaakt. Ik heb er dan ook totaal geen medelijden mee dat jullie binnenkort wéér op de blaren zullen moeten zitten. Het enige wat me wél dwarszit is dat dit ook voor de rest van ons geldt. Anders dan jullie verdienen wij dat namelijk niet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten