Kuzu geeft toe: ja, DENK is racistisch tot op het bot, maar dat is helemaal prima!

Tunahan Kuzu zegt tegen racisme en discriminatie te zijn. De werkelijkheid is anders. DENK is racistisch tot op het bot.

De lijsttrekker van DENK mocht gisteravond aanschuiven bij Nieuwsuur om tekst en uitleg te geven over zijn partijprogramma en -standpunten. Hoewel hij ongetwijfeld gehoopt had dat het een warm bad zou zijn viel dat flink tegen. Nieuwsuur is immers eerst en vooral een programma van, voor en door de PvdA. En laat dat nou juist de grootste concurrent van DENK zijn om de allochtone stem.

Natuurlijk waren de kritische vragen van het Nieuwsuur-poppetje daarom nogal hypocriet, maar dat maakt ze niet minder terecht. Er werden namelijk een paar bijzonder belangrijke zaken aan de kaak gesteld. Dan heb ik het eerst en vooral over het overduidelijke racisme van DENK.

Nieuwsuur liet videobeelden zien van Kuzu en andere DENK-leden die Nederturkse en Nedermarokkaanse Kamerleden beledigden omdat ze zogenaamd “tegen hun afkomst in stemden.” Ze hebben hun “volk” verraden!!! Hun volk? Ik dacht dat we in Nederland kleurenblind moesten zijn en dat we iedereen op het eigen gedrag en denkbeelden moesten beoordelen? Blijkbaar denkt Kuzu daar heel anders over. Hij denkt alleen maar aan iemands ras, geloof en afkomst.

Zo zei Kuzu letterlijk over Kamervoorzitter Arib:

“Blijkbaar word je door de PvdA met een tweede plek beloond als je je afkomst verloochent.”

De reacties van DENK-aanhangers op Facebook logen er niet om. Zij waren het allemaal eens met Kuzu en lieten weten dat ze onafhankelijk denkende politici die toevallig van allochtone afkomst zijn helemaal kapot willen maken:

“Arib, een schande voor de moslimgemeenschap. Heeft haar ziel verkocht.”

Kuzu denkt daar nét zo over.

En let wel, je zult Kuzu en zijn fans nooit op een vergelijkbare uitspraak betrappen of moslimterroristen. Blijkbaar zijn die geen “schande voor de molimgemeenschap” en “verloochenen zijn hun afkomst” niet. Opmerkelijk.

Kortom, DENK is feitelijk een door en door racistische partij. En Kuzu is er nog trots op ook.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Ni28

  Schandalige uitzending van NPO. Kuzu mocht veel vaker uitpraten dan Krol. Maar Krol is ook veel gevaarlijker voor de huidige establishment dan Kuzu(nog). Het leek net of hij werd aangepakt maar dan toch met fluwelen handschoenen. Aangepakt maar politiek correct. Hij mocht ook rechttrekken zijn schandalige uitspraken over de artsen al meent ie daar niets van. Een ander zou gelijk een proces aan zijn broek krijgen maar hij niet. Waar blijft Schippers, zij schittert met haar afwezigheid.

 2. unitokkie

  Daarom blijft wilders lekker thuis… het is er toch alleen maar op gericht om hem onderuit te halen. Zolang ze de echte problemen met migratie en EU maar niet hoeven te bespreken en de elite lekker zn gang kan gaan.

 3. Gustaafff

  “Denk appelleert aan boosheid en gedijt bij polarisatie, maar biedt geen lonkend perspectief.” – Sylvana Simons; over DENK.

  Nooit gedacht dat Kuzu, Simons en ik het nog eens met elkaar eens zouden zijn.

 4. jennifer

  Mensen die op DENK stemmen kunnen alleen mensen nog zijn zonder hersens. Mij kan niemand wijsmaken dat als men zich in Nederland aangepast heeft een meedoet aan de Nederlandse samenleving op een partij gaat stemmen die niets met Nederland heeft. Dit kunnen alleen hersenloze inteelt zijn die Kuzu nog eens geprobeerd heeft te hersenspoelen. Dat dit niet mogelijk is bij hun snapt de hersenloze kuzu niet, omdat hij er zelf geen heeft.Het clubje van DENK is niet meer als een terroristische organisatie die alles wat de islam vernietigd overal nog goed praat. Zo iets mag nooit in Nederland in de tweede kamer komen. Jammer dat veel moslims dit niet inzien, en beter deze club mijden kunnen, gezien dat ze het nooit goed met eigen volk zullen voorhebben en alleen de voordelen ervan plukken willen.

 5. Ni28

  Toevoeging:
  Kuzu mocht rechttrekken zijn uitspraak over de artsen. Omdat vele Turken Nederlands niet spreken zijn de artsen verkeerd geïnformeerd. Dus een taal achterstand die hier de grootste rol in speelt op het feit na dat er altijd een tolk ingeroepen wordt als nodig is. Je gaat geen tachtigjarige nog de taal leren. Nee mijnheer Kuzu die tachtigjarige had op zijn minst viertig jaar de tijd om het te leren. En als vrouw zijnde mogen zij dat niet eens, zij mogen amper naar buiten komen. Mijnheer Kuzu, u lult maar wat om het maar simpel te zeggen.

 6. Ni28

 7. Wim Vreeswijk

  Dan wordt het tijd dat ingevolge artikel 1 van de Grondwet een dergelijke club vervolgd en verboden gaat worden !

 8. d.pesch

  Raak! Denk=Dom, Kuzu prik je dus zo door!

 9. JackyH

  En elke week wordt in de moskee gepreekt hoe goed DENK is voor de moslims. Gezien het feit, dat het een gehoorzaamheidsleer is zullen velen dat dan ook doen. Ze steken, onder druk van hun religie, hun hoofd in de strop.

 10. Lex

  Volgens mij moet Kuzu nog eens de psychiater een bezoek gaan brengen.

  Ik twijfelde nog maar nu weet ik het zeker hij is zo gek als een deur dus neem deze man niet serieus hij speelt een leuk spelletje met zijn collega’s van ons zuurverdiende belastinggeld.

 11. Christian Wouters

  Kuzu heeft helemaal gelijk: “racisme heeft de toekomst”.

  En discriminatie ook.

  Alle rijkdom is gebaseeerd op deze mechanismen. Samenwerking is immers ook uitsluiting.

  Maar de politiek stikt van de alpha’s en dat zijn incompetente pseudo-intellectuelen. Allemaal.

 12. corfo

  Ik moet ff kotsen van die Koedoe. Ik hoorde Erdogan op de t.v. zeggen dat hij de uitspraken van Duitsland betr. verkiezingsbijeenkomsten voor Turken, vergelijkt met de nazi-uitspraken. Hoe durft de idioot !!! Hij laat propagandafilmpjes van zichzelf maken, laat paleizen bouwen enz. enz. De dwaas doet aan persoonsverheerlijking. Heb ik dat al niet eerder zien gebeuren in de vorige eeuw door ene A.H. te Duitsland ?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.