Kuzu legt zijn memoires alvast vast: denkt nog eens trots terug aan hoe hij Wilders de oorzaak van Breivik noemde

Geen categoriemrt 03 2017, 12:00
Voor wie zin heeft om op de vrijdagmiddag het weekend lachend in te gaan, is het bekijken van de nieuwste video van DENK, waarin Tunahan Kuzu Geert Wilders als een gek probeert weg te zetten maar uiteindelijk uitsluitend zichzelf belachelijk maakt, absoluut de moeite waard.
Het lijkt wel een scene uit een slechte, overdramatische documentaire over een moordzaak die nooit is opgelost, of een stukje uit Spoorloos. Kuzu die onderuitgezakt in een fateuil een monoloog voert, onder begeleiding van een lekker dramatisch muziekje en wat bijna-geënsceneerde beelden van een confrontatie tussen Wilders en hem. Maar nee, dit is toch echt de nieuwste vlog van DENK, en het is weer om je te bescheuren. En niet alleen vanwege het format.
In een vijfdelige serie, 'DatMoment', gaat Tunahan Kuzu elke keer in op een ander 'glorierijk' moment uit zijn politieke carrière. Inderdaad, de meeste mensen doen dat - als ze het al doen - ergens rond hun pensioen, maar de 35-jarige DENK-sultan vindt kennelijk dat hij nu al zoveel geweldigs heeft gedaan dat allemaal best wat eerder kan. Blikte hij in het eerste deel terug op zijn kansloze vertrek uit de PvdA, in het tweede deel gaat hij uitgebreid in op zijn vele confrontaties met Geert Wilders. Hij gaat met nogal ongepaste trots uitgebreid in op het moment dat hij Geert Wilders verantwoordelijk stelde voor de gruwelijke moorden die Anders Breivik pleegde in Noorwegen, met een krankzinnige verwijzing naar de Islam, en vertelt hoe hij zich voelt als hij de beelden terugkijkt:

Elke keer kan ik ervan genieten. Als we terugkijken naar hoe het allemaal begon, dit had plaatsgevonden na vreselijke terroristische aanslagen in Parijs. En wat je dan ziet gebeuren in heel Europa is dat moslims verantwoording moet afleggen voor de daden van een aantal terroristen waar ze eigenlijk niets mee te maken hebben, waar ze ook het slachtoffer van zijn. Tijdens de voorbereiding van dit debat moesten we ook denken aan Breivik, en in het manifest van Breivik wist ik dat de naam van Wilders een aantal keer voorkwam. Toen we dat opzochten zagen we dat het meer dan 30 keer voorkwam.

En vervolgt een stukje later:

En wij dachten van, als Wilders constant doet alsof de oorzaak van het kwaad de Islam is, dan zou hij consistent moeten zijn en ook moeten zeggen dat hij de bron van het kwaad is van het laten van onschuldige mensenlevens in Noorwegen door Breivik. Dat doet hij dus niet: je ziet dat hij bewust uit is op kwaad.

[caption id="attachment_161372" align="aligncenter" width="700"]Kuzu vertelt over hoe geweldig hij zich wel niet voelde toen hij Wilders verantwoordelijk stelde voor Breivik. Bron foto: screenshot video DENK / Facebook Kuzu vertelt over hoe geweldig hij zich wel niet voelde toen hij Wilders verantwoordelijk stelde voor Breivik. Bron foto: screenshot video DENK / Facebook[/caption]
Jawel, je leest het goed. We wisten natuurlijk al dat Kuzu Wilders destijds zo ongeveer gelijkstelde aan Breivik, maar dat hij het - na een storm van kritiek op die misselijkmakende opmerking - in zijn hoofd haalt om het te zien als een van zijn mooiste momenten geeft al helemaal aan met wat voor man we hier te maken hebben. Als kers op de taart vertelt hij ook nog even hoe hij zich voelde toen hij zwoer Wilders het leven zuur te maken:

Op het moment dat ik kon zeggen, elke keer dat jij daar staat zal ik tegenover je staan, ging er zoiets door me heen.. ik dacht, dit is het. Ik had er een goed gevoel over, ik liep vervolgens terug naar mijn plek, ik ging naast Selçuk zitten, naast collega Öztürk zitten, en Selçuk pakte mijn hand beet onder de tafel en hij kneep er zo hard in, want het was gewoon goedgegaan, het was geslaagd.

Wauw: wat voor gevaarlijke ideeën moet je wel niet hebben als dít je herinneringen zijn aan dat kansloze debat waarbij Wilders niet eens de moeite nam om met een weerwoordje op deze onzin te komen? Dan moet het wel over DENK gaan, de partij die op dit moment zonder twijfel de grootste bedreiging vormt voor Nederland. Sterker nog: in dezelfde video belooft Kuzu om precies zo door te gaan na 15 maart. Ik zou zeggen: laten we hem met zijn allen die kans ontnemen door zijn partij op die dag massaal links te laten liggen, zodat ons parlement dan eindelijk bevrijd is van deze kwade geesten. Maar voor nu zeg ik vooral: bekijk de video zelf eens, en probeer je collega's niet té veel af te leiden met je gelach!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten