Lekker makkelijk: ‘Piraat’ Ancilla van de Leest moet het ontgelden omdat ze zich vanochtend versliep

De lijsttrekster van de PiratenPartij wordt door iedereen belachelijk gemaakt omdat ze zich per ongeluk verslapen heeft. Je zou zeggen: kan gebeuren. Maar ja, Ancilla is niet lid van het partijkartel en dus moet ze het ontgelden.

Ancilla van de Leest heeft vanochtend een vrij vervelende, maar toch niet onvergeeflijke fout gemaakt. Ze was uitgenodigd om op 3FM te verschijnen. Hoewel ze had toegezegd kwam ze niet opdagen. DJ Domien was daar niet over te spreken. Hij maakte zijn ongenoegen kenbaar op Twitter:

https://twitter.com/jouwochtendshow/status/838653179428548610

Enige tijd later liet Van de Leest — die overigens veruit de mooiste Nederlandse lijsttrekker ooit is, maar dat geheel terzijde — weten dat ze wakker was gebeld door de politie. Iedereen maakte zich namelijk grote zorgen over haar; normaal is ze bepaald niet iemand die haar afspraken niet nakomt.

Natuurlijk is het gemakkelijk om hierop af te geven, wat DJ Domien dan ook deed. Zo liet hij onder meer weten dat dit soort gedrag nogal ironisch is aangezien Van de Leest te pas en te onpas klaagt dat ze “geen media-aandacht krijgt.” Domien:

“Ik had heel graag nu hier met haar gesproken over haar partij, die naar eigen zeggen door weinig media serieus genomen wordt, maar ze is er niet. En da’s natuurlijk ook een manier om de eeuwige underdog te blijven.”

Tot op zekere hoogte heeft Domien zeker een punt — het is als je Van de Leest bent niet handig om zo’n afspraak te missen — maar dat betekent natuurlijk niet dat haar klachten op niets gebaseerd zijn. Heel veel nieuwe partijen hebben de grootst mogelijke moeite om in de media te komen. Kijk maar naar hoe Forum voor Democratie totaal genegeerd wordt door het mediakartel. Nou verwachtte die partij dat van tevoren al en hebben ze hun strategie daarop aangepast (door zich op alternatieve media en social media te richten), maar dat maakt het allemaal niet minder oneerlijk (en zorgwekkend).

En ja, datzelfde geldt voor de PiratenPartij. Ook Van de Leest moet steeds weer keihard knokken om iets van aandacht te krijgen; dit terwijl de partij een grote internationale beweging is die met name veel succes heeft gekend in IJsland. Daar komt bij dat verschillende peilingen in voorbije jaren aangaven dat de PiratenPartij wel degelijk potentieel heeft, al lijkt dat er nu niet uit te komen, wat natuurlijk mede veroorzaakt wordt door het merkwaardige cordon sanitaire rond die partij door de oude media.

Voor iemand roept dat de PiratenPartij een linkse club is en dat ik er daarom geen waardering voor mag hebben: ja, de PP is inderdaad links en politiekcorrect, maar de partij voegt wel degelijk iets toe aan de Nederlandse politiek. Er zijn namelijk niet veel partijen die zich vol inzetten voor het recht op privacy en die de Big Brother-overheid aan durven te pakken. De PiratenPartij doet dat wél en verdient alleen daarom al respect.

Oh ja, natuurlijk komt daar nog eens bij dat elke zetel die de Piraten binnenhalen ten koste gaat van een andere linkse partij, en dan waarschijnlijk met name van PvdA, GroenLinks, of D66. Hoe minder zetels die partijen krijgen hoe beter. Nietwaar?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. Wim

  Lag ze alleen in bed dan?

  1. poison

   Nee, met mij. Hahaha

  2. cmsuijkerbuijk

   @Wim
   Wat had ze anders moeten doen dan alleen in bed LIGGEN? <{;-p)
   Oh ja, natuurlijk: De kruiswoordpuzzel van GroenLinks invullen!!!

   1. Gustaafff

    Dat ben ik met cmsuijkerbuijk eens. Voor een flinke ontmaskering van Trudeau junior c.s., kun je mij ’s nachts ook wakker maken.

 2. dapperedodo

  hahha hoogstwaarschijnlijk met sm en latexpakjes en zwarte zzzzzweepjes in de weer geweest. Kennelijk is dat heel vermoeiend.

 3. toetssteen

  Bestaat de wekker niet meer? Kom op zeg, je verslapen is een slap excuus.

 4. Ni28

  Wie heeft zich nog nooit verslapen?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.