Geert Wilders maakt zich hard voor ouderen: "Verpleeghuizen zijn sterfhuizen geworden, ik ga daar iets aan doen!"

Geen categoriemrt 06 2017, 20:00
Dat was even schrikken voor het linkse mediakartel: Geert Wilders zat vandaag 'gewoon' aan tafel bij Omroep Max en bewees daar dat hij zowel verstand van zaken als een hart heeft. Oh, en hij maakte ook meteen aansprak op de stem van oudere kiezers. Henk Krol moet zich ernstig zorgen gaan maken.
Het kan verkeren. Hoewel hij geen trek in Pauw & Jinek heeft of in 'grote debatten' georganiseerd door de PVV-haters van RTL Nieuws verschijnt Geert Wilders tegenwoordig wel degelijk op televisie (en in de krant). Zo kwam hij vandaag langs bij het programma "Tijd voor MAX" van, jawel, Omroep Max. De hele uitzending lang zat de PVV-leider aan tafel met twee presentatoren en een stuk of vier, vijf andere gasten. Wanneer het kon sprong hij in op de uitspraken en verhalen van zijn tafelgenoten. Steeds weer bleek hij bijzonder geïnteresseerd te zijn in hun ideeën. Dat zal even schrikken zijn geweest voor het linkse journaille: het 'monster' Wilders blijkt een warm mens te zijn!
Interessant, natuurlijk, maar Wilders zat er vooral om over ouderenzorg te praten, over zijn beweegredenen om politiek actief te worden, én over zijn jeugd.
Wat zijn jeugdverhalen betreft maakte Wilders duidelijk dat de politiek er bepaald niet met de paplepel werd ingegoten bij hem thuis. Hij werd op een gegeven moment zelf politiek actief, maar daar hadden zijn ouders niet veel mee te maken. Daarnaast was Wilders ook bijzonder eerlijk over zijn puberjaren. Hij gaf eerlijk toe dat hij alles behalve een makkelijke jongen was; er was soms geen land met hem te bezeilen. Vervolgens bewees hij dat hij ook om zichzelf kan lachen: "Ik ben nu helemaal niet lastig meer," zei hij terwijl hijzelf en zijn tafelgenoten hardop lachten.
Ook vertelde Wilders over zijn relatie met zijn moeder, die nog leeft (zijn vader is al overleden). "Ik zie haar helaas te weinig," zei hij, maar dat zal niemand gek vinden. De man werkt ongeveer 24/7 en wordt ook nog eens zwaar bewaakt waardoor hij niemand "zomaar even kan bezoeken." Daarnaast zullen veel mensen die ook hard werken zich ongetwijfeld in dit verhaal herkennen; we willen onze ouders allemaal graag vaker zien, maar ja... dat lukt jammer genoeg niet altijd.
En toen mocht Wilders een minuutlang over het enige politieke onderwerp van de uitzending praten: ouderenzorg. De PVV-leider greep die kans met beide handen aan:

"Ik wil een fatsoenlijke ouderenzorg. Ik vind dat je de beschaving van een land kunt afmeten aan hoe je met ouderen omgaat. Op dit moment zijn heel veel verzorgingshuizen waar ouderen die hulp nodig hebben, die zijn gesloten. Verpleeghuizen zijn eigenlijk sterfhuizen geworden. Mensen zitten er gemiddeld een jaar in, omdat het kabinet wil dat mensen veel thuis blijven wonen. Ik vind dat niet. Ik vind dat je, als het nodig is, de verzorgingshuizen in moet kunnen en dat als je thuis moet zijn, dan moet je op zijn minst de hulp, de thuiszorg... die moet je dan wel krijgen, en die wordt door het kabinet juist van veel mensen afgepakt."

"Ik vind dat wij die huishoudelijke hulp," ging Wilders verder, "die verzorgingstehuizen, ook die extra handen aan het bed in verpleeghuizen, dat we dat weer moeten gaan betalen." Je hoort Lubach natuurlijk al roepen: "Maar hoe dan, Geert?
Nou, Wilders had het antwoord paraat:

"Dat kan door heel veel geld weg te halen bij allemaal buitenland-uitgaven die we nu doen."

50Plus-leider Henk Krol, Mark 'Lachebek' Rutte en Sybrand Buma zullen de uitzending van vandaag ongetwijfeld geschrokken gekeken hebben. De eerste omdat hij moet vrezen dat nóg meer van zijn kiezers overlopen naar de PVV, en de laatste twee heren omdat Wilders vandaag bewees dat hij wel degelijk een staatsman kan zijn -- en dus ook premier.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten