Met historische nederlaag in zicht draait PvdA-lijsttrekker Asscher door: “Waar was je nou, Buma, met je grote bek?”

vlcsnap-2017-03-01-15h58m47s18
Foto: Lodewijk Asscher trekt een grimas en maakt een selfie met een klein meisje in een nieuw Facebook-filmpje. Bron: Screenshot Lodewijk Asscher / Facebook.

De VVD en de PvdA zijn duidelijk helemaal van het padje. Na het “in Jezusnaam” van de blunderende staatssecretaris Eric Wiebes (VVD) valt de lijsttrekker van de PvdA, Lodewijk Asscher, CDA-leider Buma nu ook in grove bewoordingen aan.

De vice-premier van ons land, de salonsocialist Lodewijk Asscher, is duidelijk in de stress. Niet zo gek natuurlijk. Ondanks zijn vele vrienden in media staat de PvdA nog steeds op zo’n 11 tot 13 zetels. Als dat ook maar in de buurt komt van de uiteindelijke verkiezingsuitslag gaat Asscher natuurlijk af als een gieter. En dus wordt hij helemaal gek.

Case in point, zie hoe deze man — die medeverantwoordelijk is voor het wanbeleid van het kabinet Rutte II (ook wel het kabinet Rutte-Asscher geheten!) — vandaag uithaalt naar Sybrand Buma, de lijsttrekker van het CDA:

VVD en PvdA hebben vol de aanval ingezet op CDA-leider Sybrand Buma. PvdA-lijsttrekker vindt dat Buma ‘een grote bek’ heeft. Eric Wiebes vraagt zich af wat het CDA ‘in Jezusnaam heeft bijgedragen‘ aan het economisch herstel.

Asscher opende de aanval gisteravond. De PvdA-lijsttrekker vindt dat zijn partij en de VVD trots moeten zijn op wat zij gedaan hebben. “Als ik dan weer tegenover Buma sta, of een van die andere mensen met een enorm grote bek over de morele crisis en dat alles is misgegaan… Waar was je dan? Waar was je dan toen het moest gebeuren?”

Ik begrijp dat deze twee kartelpartijen bij uitstek de verloedering in de samenleving nog een flinke impuls willen geven, maar je zou verwachten van coalitiepartners — en zeker van de vice-premier — dat zich zich toch echt op een andere manier kunnen uitspreken. Blijkbaar niet. Hun vocabulaire is duidelijk zo beperkt dat ze termen gebruiken die de gewone Nederlander niet van zijn kinderen zou accepteren.

Kunt u zich nog herinneren dat politici zich erop voor lieten staan dat ze het “goede voorbeeld” wilden geven? Dat is nog niet eens zo lang geleden. Helaas zijn die tijden niet meer. De huidige lichting PvdA- en VVD-politici zijn net zo politiekcorrect als hun voorgangers maar koppelen dat aan taalgebruik waar de familie Tokkie zich nog voor zou schamen.

Nou ben ik ook niet vies van harde woorden, maar termen als “in Jezusnaam” en “je grote bek” zul je niet lezen in mijn artikelen. En weet je waarom niet? Omdat ik zoiets heb als “normen en waarden.” Er is een verschil tussen niet-politiekcorrect zijn en je als een aso gedragen. Blijkbaar begrijpen Wiebes en Asscher dat niet. De ‘heren’ kennende zijn ze zelfs trots op hun wangedrag.

Natuurlijk is Buma absoluut niet onder de indruk van het tokkie-achtige taalgebruik van VVD en PvdA:

Het niveau dat de VVD-campagne nu bereikt, toont de arrogantie van de macht aan.

Vervolgens legt hij uit dat de kritische oppositie de afgelopen jaren bijzonder belangrijk werk heeft gedaan — juist omdat Asscher, Wiebes en Rutte er zo’n puinhoop van maakten:

“Dat is haarscherp duidelijk geworden rondom de grote problemen bij de belastingdienst, de positie van zzp’ers en het ministerie van Veiligheid en Justitie dat door de VVD gerund werd als een partijkantoor.

Asscher, Wiebes en al die andere asociale, vloekende en tierende leden van het nachtmerriekabinet moeten maar eens pas op de plaats maken en de hand in eigen boezem steken. De reden dat het CDA het kabinet niet of weinig steunde is dat die partij zich de afgelopen jaren hard heeft gemaakt voor goed rentmeesterschap (of je de standpunten van die partij nou deelt of niet, dat is in ieder geval positief). En tja, juist daardoor kon het CDA niet anders dan het kabinet met enige regelmaat te bekritiseren. Dat maakte er immers een enorme zooi van, en dan niet één of twee keer, maar stelselmatig.

Kijk maar naar hoe ZZP’ers massaal in de bijstand geraakt zijn door het wanbeleid van Asscher, Rutte en Wiebes. Of hoe verpleeghuizen uitgehold zijn waardoor bejaarden maar drie keer per dag naar het toilet mogen. Of naar het feit dat de Belastingdienst zichzelf beboet heeft omdat het een illegale oplossing had bedacht om af te komen van overtallig (ouder) personeel. Of naar het beroemde inlegvel van Rutte. Of naar de controverses rond Fred Teeven en Ivo Opstelten die allebei gedwongen werden om op te stappen nadat ze de Tweede Kamer verschillende keren hadden voorlogen.

Zo kan ik nog wel even doorgaan. Het kabinet Rutte-Asscher heeft er een puinhoop van gemaakt. Alles is de afgelopen jaren fout gegaan, en dat hebben we puur en alleen te danken aan de asociale figuren die Sybrand Buma nu de les lezen — dit terwijl de man niets met het kabinetsbeleid te maken had en er samen met zijn partijgenoten juist regelmatig alles aan deed om de koers van PvdA en VVD bij te sturen. Maar ja, die gaven daar geen gehoor aan.

Dan mogen ze nu ook op de blaren zitten. Jullie misdroegen je, deal maar met de gevolgen. Daar hoef je Buma niet de schuld van te geven. Anders dan jullie deed hij zijn werk de afgelopen jaren gewoon.

Overigens bewijst dit natuurlijk dat mijn voorspelling dat Buma weleens de alternatieve premierkandidaat van de oude partijen kan worden helemaal klopt. Als dat niet zo was hadden Wiebes, Rutte en Asscher hem wel met rust gelaten. Blijkbaar is de onrust groot!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

24 reacties

 1.   

  Waar Asscher en Rutte waren dat weten en zagen we allemaal. Nederland ” armer, voller en islamitischer” gemaakt. Bedankt Syp. Over x jaren wordt het hier onleefbaar. CBS in 2060 30 miljoen Nederlanders waarvan een derde islamitisch. Wie wil er met dit soort beleid doorgaan? Arme jeugd.

 2.   

  De grove taal van Asscher keur ik af, maar hij heeft wel degelijk een punt. Terwijl het kabinet, in samenwerking met D66, CU en SGP, het financiënboekje op orde trachtte te brengen, stond het CDA aan de zijlijn te schreeuwen. Dit geldt overigens ook voor Roemer c.s. en Wilders c.s..

  1.   

   @Gustaafff
   Financiën op orde brengen? Werkelijk? Leg eens uit!
   Financiën op orde brengen is namelijk iets héél anders, dan mensen kapot belasten en de welvaart naar de knoppen te helpen, ouderen verwaarlozen en noem maar op, om enkel en alleen tegen Brussel te kunnen zeggen: “Kijk nou toch eens hoe goed wij het doen!”
   Financiën op orde brengen is zodanig handelen, dat je eigen uitgaven verminderen, zonder, of zo min mogelijk dat de gewone burger daar last van heeft. Zoals die hele klimaatonzin afschaffen: Levert miljarden op! Ontwikkelingshulp: Levert miljarden op! Windmolenwaanzin afschaffen: Levert miljarden op! De EU-bijdrage stoppen: Levert vele miljarden op! En zo voort en zo voort en zo verder. Dán breng je je financiën op orde. Misdadigers zijn het. Die hele roofridderclub daar in Den Haag

   1.   

    O, en waar waren de populisten, socialisten en christendemocraten? Terwijl het CDA zich opstelde als een nep-eurosceptische partij, de PVV met godsdienstvervolgingen op een conceptverkiezingsprogramma kwam, de SP instortte in de peilingen, deden VVD, PvdA, D66, CU en SGP het echte werk.

   2.   

    Welke remedie is er nodig om Guustaafff tot realistischere taal dan zijn verbale drek te kunnen bewegen? Zijn ingewanden aan gort trappen of zo? Wie weet wat zo’n refreshbeurt oplevert. Zoals het nu gaat is en blijft het verbale drek vol leugens en laster. Als hij me kwaad blijft maken, dan vlieg ik hem nog eens aan.

    1.   

     Gustaaff kan ongetwijfeld zelf beter voor zich zelf opkomen maar mij valt op dat hij zijn mening ook regelmatig weet te nuanceren. Anders dan sommige anderen wiens naam ik hier niet hoef te noemen en die meer op jennen uit zijn dan op discussie. Ik ben het soms zelfs met Gustaaff eens, andere keren (vaker) oneens. Ik kan daar niet boos om worden, verspillen van energie doe ik wel op de sportschool.

    2.   

     “Zijn ingewanden aan gort trappen of zo? Wie weet wat zo’n refreshbeurt oplevert.”

     “Als hij me kwaad blijft maken, dan vlieg ik hem nog eens aan.”

     Kodi heeft geen argumenten meer en gaat op de gewelddadige tour.

    3.   

     Kodi,rustig blijven,deze man,vrouw?,zie ik als een soort Jehova getuige,hebben een mening en die is de enige die telt!
     Niet meer op reageren,bloedruk,hardslag,alles blijft normaal,zonde van je tijd!

     1.   

      :-) :-) :-)

    4.   

     Ach Kodi kan jouw woede best begrijpen omdat ik mij óók vaak door dit stuk verknipte ongeluk boos maak. Ben tot de conclusie gekomen dat hij, zij, gefrustreerde, verongelijkte, transgenderachtige gekkie gewoon volgens de ‘democratische’ regels hier gehandhaafd wordt als agent provocateur. Bij Spitsnieuws was het ook het zelfde laken en pak met ‘hem’.

     1.   

      Ene peterselie meent dat ik op Spitsnieuws actief was. De peterselie ziet mij duidelijk voor iemand anders aan, maar probeer dat hem maar aan het verstand te brengen. Om de premier te citeren: ik kan evengoed naar de maan blaffen.

      Voorts verwachtte ik wel dat peterselie geen tegenargument heeft.

 3.   

  Beter een CDA dat niets doet dan partijen als VVD en PvdA die wel aan de knoppen mogen gaan draaien, maar niet in staat blijken te zijn om betere sturing te geven.

 4.   

  Dit is je reinste strategie politiek voor de buhne. Aan de ene kant draaien de spindocters inmiddels 24/7 diensten om alle iedeetjes die aan het brein ontspruiten de media in te jassen, waar of niet waar maakt niet uit, als je naam maar genoemd wordt. Aan de andere kant is daar het zogenaamde grote moddergevecht tussen partijen en partijleden van de andere concurrenten. Er staat zogenaamd omdat er door o.a. het uitsluiten van partijen onderling en het cordon sanitaire voor de PVV al lang voor de verkiezingen in de achterkamertjes besloten hoe ze het gezamenlijk gaan aanpakken. Alleen in de praktijk pakt het helaas iets anders uit dan voorspelt was, omdat partijen als de PVV,FvD en VNL zich nu eenmaal niet laten ringeloren door die eliteclubjes. Dat vraagt natuurlijk om bijsturen, aansturen, aanjagen, misdragen,schelden,vloeken ja werkelijk niets te gek voor de stemmers en dus meer zetels. Het tekent de onmacht van dit moment en laten we hopen dat ze mogen blijven spartelen tot 16 maart en daarna een voor een lusteloos kopje onder mogen gaan, om vervolgens iig de eerste 4 jaren niet meer boven water te komen.

 5.   

  Tja, het CDA. Zou het een alternatief kunnen zijn voor een echt rechts geluid? Hebben zich wel weten te keren tegen Rutte en zijn vriendjes… Mijn keuze staat nog niet helemaal vast.

  1.   

   Het ontgaat je natuurlijk niet hoe angstvallig Buma de PVV uitsluit. En zondag sloot hij zich aan bij het spreekkoor dat in de Islam geen bedreiging ziet. Het zijn en blijven Judassen bij Christenen Dienen Allah. Ze zijn iemand als Pieter Omzigt niet waard. Zojuist hebben die Judassen in de EvP-fractie ermee ingestemd dat Marine Le Pen de mond gesnoerd moet worden, onder wie Wim van de Camp, bekend van zijn uitspraak “De Islam is onze bondgenoot”. Want Marine Le Pen mag natuurlijk geen foto’s verspreiden van wat IS zo al aan gezellig Islamitisch de revue laat passeren. Het CDA is helaas geen alternatief.

 6.   

  Partijen op basis van geloven in sprookjes gooi ik al direct in de prullenbak. Ik ga uit van het tastbare en niet van hersenspinsels.

  1.   

   Ze beloven ons allemaal gouden bergen, dus dan kun je maar beter thuisblijven, @wim.

 7.   

  Waar staan onze partijen eigenlijk voor?

  (Door Syp Wynia)

  Er is best veel keus, op 15 maart. Maar waar staan die partijen eigenlijk voor? Dat is nog niet zo simpel, schrijft Syp Wynia. Liberalisme is zo’n beetje vervangen door optimisme. En waar is het socialisme eigenlijk gebleven? Alle kansrijke partijen op de ideologische snijtafel.

  Nooit eerder zweefde Nederland zo lang door, richting verkiezingen. Het heeft er alle schijn van dat miljoenen kiezers pas op de dag zelf, of pas in het hokje hun keus gaan maken. Dat komt omdat veel burgers van Nederland het verschil tussen partijen nauwelijks meer zien, teleurgesteld zijn in hun vorige keus maar geen vertrouwen hebben in de alternatieven. En, heel belangrijk: niemand weet meer waar partijen eigenlijk voor staan.

  Vroeger was het makkelijker. Je had een partij voor arbeiders, je had partijen voor de verschillende christelijke gelovigen en je had een partij voor ondernemers en notabelen. Dat waren achtereenvolgens de sociaal-democraten, de chistendemocraten en de liberalen. Allemaal hadden ze wel wat afsplitsingen of radicale varianten, maar daar ging het zo’n beetje om. Maar in 2017? lees verder >>> http://www.elsevier.nl/nederland/blog/2017/03/waar-staan-onze-partijen-eigenlijk-voor-461683/

 8.   

  Triest en zielig dat professionele politici (als je hiervan nog kan spreken) elkaar zwart maken en voor alles uitmaken.
  De één na de ander wil niet samenwerken, laat staan met elkaar praten.
  Kunnen ze, hoofdzakelijk links, dan nog wel met de burgers communiceren?

  1.   

   Je kan er ook beter beroeps politici van maken Robje, er was er maar eentje professioneel maar die kan het niet meer navertellen.

 9.   

  Nu zelfs Asscher eindelijk door heeft dat hij het tij niet meer kan keren beginnen hij én z’n linkse-ratten-clubje liederlijke taal uit te kramen. Typisch links gedrag en maakt mij duidelijk wat hun normen en waarden behelzen.

 10.   

  Asscher wilde toch beschaafd zijn en dat de mensen weer netjes met elkaar omgingen. Dat was zelfs zijn hoofdthema waar hij de verkiezingsstrijd mee in ging.

 11.   

 12.   

  ‘Precies’. ‘Sorry’. ‘Uiteraard’.
  Bij gebrek aan tijd voor fatsoenlijke communicatie.

  Petra Hermans

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!