Met historische nederlaag in zicht draait PvdA-lijsttrekker Asscher door: "Waar was je nou, Buma, met je grote bek?"

Geen categoriemrt 02 2017, 14:00
De VVD en de PvdA zijn duidelijk helemaal van het padje. Na het "in Jezusnaam" van de blunderende staatssecretaris Eric Wiebes (VVD) valt de lijsttrekker van de PvdA, Lodewijk Asscher, CDA-leider Buma nu ook in grove bewoordingen aan.
De vice-premier van ons land, de salonsocialist Lodewijk Asscher, is duidelijk in de stress. Niet zo gek natuurlijk. Ondanks zijn vele vrienden in media staat de PvdA nog steeds op zo'n 11 tot 13 zetels. Als dat ook maar in de buurt komt van de uiteindelijke verkiezingsuitslag gaat Asscher natuurlijk af als een gieter. En dus wordt hij helemaal gek.
Case in point, zie hoe deze man -- die medeverantwoordelijk is voor het wanbeleid van het kabinet Rutte II (ook wel het kabinet Rutte-Asscher geheten!) -- vandaag uithaalt naar Sybrand Buma, de lijsttrekker van het CDA:

VVD en PvdA hebben vol de aanval ingezet op CDA-leider Sybrand Buma. PvdA-lijsttrekker vindt dat Buma 'een grote bek' heeft. Eric Wiebes vraagt zich af wat het CDA 'in Jezusnaam heeft bijgedragen' aan het economisch herstel.

Asscher opende de aanval gisteravond. De PvdA-lijsttrekker vindt dat zijn partij en de VVD trots moeten zijn op wat zij gedaan hebben. "Als ik dan weer tegenover Buma sta, of een van die andere mensen met een enorm grote bek over de morele crisis en dat alles is misgegaan... Waar was je dan? Waar was je dan toen het moest gebeuren?"

Ik begrijp dat deze twee kartelpartijen bij uitstek de verloedering in de samenleving nog een flinke impuls willen geven, maar je zou verwachten van coalitiepartners -- en zeker van de vice-premier -- dat zich zich toch echt op een andere manier kunnen uitspreken. Blijkbaar niet. Hun vocabulaire is duidelijk zo beperkt dat ze termen gebruiken die de gewone Nederlander niet van zijn kinderen zou accepteren.
Kunt u zich nog herinneren dat politici zich erop voor lieten staan dat ze het "goede voorbeeld" wilden geven? Dat is nog niet eens zo lang geleden. Helaas zijn die tijden niet meer. De huidige lichting PvdA- en VVD-politici zijn net zo politiekcorrect als hun voorgangers maar koppelen dat aan taalgebruik waar de familie Tokkie zich nog voor zou schamen.
Nou ben ik ook niet vies van harde woorden, maar termen als "in Jezusnaam" en "je grote bek" zul je niet lezen in mijn artikelen. En weet je waarom niet? Omdat ik zoiets heb als "normen en waarden." Er is een verschil tussen niet-politiekcorrect zijn en je als een aso gedragen. Blijkbaar begrijpen Wiebes en Asscher dat niet. De 'heren' kennende zijn ze zelfs trots op hun wangedrag.
Natuurlijk is Buma absoluut niet onder de indruk van het tokkie-achtige taalgebruik van VVD en PvdA:

"Het niveau dat de VVD-campagne nu bereikt, toont de arrogantie van de macht aan."

Vervolgens legt hij uit dat de kritische oppositie de afgelopen jaren bijzonder belangrijk werk heeft gedaan -- juist omdat Asscher, Wiebes en Rutte er zo'n puinhoop van maakten:

"Dat is haarscherp duidelijk geworden rondom de grote problemen bij de belastingdienst, de positie van zzp'ers en het ministerie van Veiligheid en Justitie dat door de VVD gerund werd als een partijkantoor."

Asscher, Wiebes en al die andere asociale, vloekende en tierende leden van het nachtmerriekabinet moeten maar eens pas op de plaats maken en de hand in eigen boezem steken. De reden dat het CDA het kabinet niet of weinig steunde is dat die partij zich de afgelopen jaren hard heeft gemaakt voor goed rentmeesterschap (of je de standpunten van die partij nou deelt of niet, dat is in ieder geval positief). En tja, juist daardoor kon het CDA niet anders dan het kabinet met enige regelmaat te bekritiseren. Dat maakte er immers een enorme zooi van, en dan niet één of twee keer, maar stelselmatig.
Kijk maar naar hoe ZZP'ers massaal in de bijstand geraakt zijn door het wanbeleid van Asscher, Rutte en Wiebes. Of hoe verpleeghuizen uitgehold zijn waardoor bejaarden maar drie keer per dag naar het toilet mogen. Of naar het feit dat de Belastingdienst zichzelf beboet heeft omdat het een illegale oplossing had bedacht om af te komen van overtallig (ouder) personeel. Of naar het beroemde inlegvel van Rutte. Of naar de controverses rond Fred Teeven en Ivo Opstelten die allebei gedwongen werden om op te stappen nadat ze de Tweede Kamer verschillende keren hadden voorlogen.
Zo kan ik nog wel even doorgaan. Het kabinet Rutte-Asscher heeft er een puinhoop van gemaakt. Alles is de afgelopen jaren fout gegaan, en dat hebben we puur en alleen te danken aan de asociale figuren die Sybrand Buma nu de les lezen -- dit terwijl de man niets met het kabinetsbeleid te maken had en er samen met zijn partijgenoten juist regelmatig alles aan deed om de koers van PvdA en VVD bij te sturen. Maar ja, die gaven daar geen gehoor aan.
Dan mogen ze nu ook op de blaren zitten. Jullie misdroegen je, deal maar met de gevolgen. Daar hoef je Buma niet de schuld van te geven. Anders dan jullie deed hij zijn werk de afgelopen jaren gewoon.
Overigens bewijst dit natuurlijk dat mijn voorspelling dat Buma weleens de alternatieve premierkandidaat van de oude partijen kan worden helemaal klopt. Als dat niet zo was hadden Wiebes, Rutte en Asscher hem wel met rust gelaten. Blijkbaar is de onrust groot!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten