Nepvluchtelingen zorgen voor chaos: weigeren mee te werken aan uitzetting, maken misbruik van 'protest' aantekenen

Geen categoriemrt 21 2017, 10:00
Duizenden nepasielzoekers die geen enkele kans hebben om een verblijfsvergunning te krijgen traineren hun uitzetting bewust in de hoop dat ze uiteindelijk in aanmerking komen voor een (generaal) pardon. Ofzo.
Goh, wat zit het Nederlandse immigratie- en integratiesysteem toch goed in elkaar he? Mensen die op een enkele manier dan ook een band hebben met ons land kunnen zo lang blijven als ze willen, puur en alleen door gebruik te maken van alle mazen in de wet. En ja, dat doen ze dan ook met een blij gemoed:

Asielzoekers zonder enig zicht op een verblijfsvergunning, blijven hun snelle uitzetting frustreren door op grote schaal protest aan te tekenen. Vorig jaar steeg het aantal beroepszaken in asielprocedures met maar liefst twee derde. Daarbij gaat het om bijna 16.000 bezwaarzaken en 4000 hogerberoepszaken.

Met andere woorden, deze mensen hebben geen enkele hoop op een verblijfsvergunning. Geen enkele. Toch moet de Nederlandse samenleving hun aanwezigheid maar accepteren omdat ze gebruik maken van alle mogelijkheden die de wet hen biedt om de beslissing over hun aanvraag aan te vechten.
Deze mensen zijn niet naar Nederland gekomen omdat ze onze cultuur respecteren of graag 'Nederlander' willen worden. Ze respecteren de beslissing van onze regering niet eens. Ook hebben ze op geen enkele manier dan ook een band met ons land -- ze hebben geen Nederlandse partner en/of kinderen en hebben hier vroeger nooit gewoond. Ze zijn letterlijk als vreemdelingen naar Nederland gekomen, puur en alleen omdat ze dachten dat ze dan wat gratis geld konden ophalen.
Dat is dan ook de reden dat ze zich niet zomaar laten uitzetten. Ze zijn nog lang niet klaar. Waar is hun gratis huis? Hun gesubsidieerde auto?
Het is aan de regering om hier keihard tegen op te treden. Een gast die je huis niet wil verlaten na het diner is niet langer welkom. Zo iemand zet je er gewoon uit. Als niet op normale wijze, dan maar kwaadschiks.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten