Nog een zwevende kiezer? De Haagse haatimam heeft wel stemadvies: "Stem DENK!"

Geen categoriemrt 03 2017, 14:00
Haatimam Fawaz Jneid, berucht vanwege zijn bedreigingen aan het adres van vele 'ongelovigen', biedt nog even stemadvies aan de moslim die nog niet zo goed weet wat te stemmen op 15 maart.
Eigenlijk heeft Jneid niet zoveel met democratie. De in Libanon geboren imam werkte vroeger jarenlang in landen als Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten: u weet wel, van die plekken die als uiterst democratisch bekendstaan. Maar dat hadden we natuurlijk ook niet moeten verwachten van deze man. Hij staat een wereld voor waarin alles volgens de Shariah verloopt, en daarin bestaat geen behoefte aan democratie: alles ligt immers al vast.
Helaas voor hem - en vooral voor Nederland - woont hij nu in Den Haag, een stad in een land waarin democratie wél leidend is. Hoewel hij daar dus eigenlijk niets van moet hebben moet hij met de riemen die hij heeft roeien, en dat betekent dat hij op 15 maart toch een keuze zal moeten maken.
Gelukkig had deze vredelievende imam - die zowel Theo van Gogh, Ayaan Hirsi Ali als Ahmed Marcouch doodwenste - niet zo heel erg lang nodig om zijn keuze uit vele kwaden te maken: DENK, de partij van mede-moslims Kuzu, Öztürk en Azarkan, is de enige juiste optie bij de verkiezingen. Hij roept zijn volgelingen dan ook in een Facebook-video op om op diezelfde partij te stemmen, en daar heeft hij ook een reden voor:

De beruchte sjeik zegt in de Facebook-video in het Arabisch dat moslims hun stemmen het best kunnen bundelen op 15 maart. „Er zijn niet veel islamitische stemmen in Nederland”, vindt de imam. „Laat dat niet fragmenteren.” Het is belangrijk om samen te stemmen op iemand die opkomt voor de rechten van islamieten, betoogt de salafist.

Tsja: de een zijn recht is de ander zijn plicht. Als DENK - God verhoede - ooit echt aan de macht zou komen zou het natuurlijk meteen afgelopen zijn met de democratie hier: dan gaan we landen als Turkije - het grote voorbeeld voor onze huisislamisten - en uiteindelijk Saoedi-Arabië achterna. Wat een heerlijke gedachte die me blij maakt dat ik altijd nog een tweede nationaliteit achter de hand heb, voor het geval dat.
Hoe dan ook is het weer eens helemaal duidelijk wat voor soort mensen DENK aantrekt: imams die zelfs voor de beruchte As-Soenahmoskee, die al meerdere keren niet bepaald positief in het nieuws kwam vanwege extreme uitspraken, te radicaal zijn. Fijn om dat soort mensen in je achterban te hebben! Toch is de partij al gevaarlijk genoeg zonder haatimam die stemadviezen voor hen verkondigen. Mijn stemadvies is dan ook: stem op 15 maart lekker wat je zelf wilt - want we leven in een democratie, wat altijd zo zal moeten blijven - maar vooral niét op DENK als Nederland je lief is!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten