Pauw & Jinek spannen samen met links publiek om Fleur Agema onderuit te schoffelen. Gelukkig is Fleur een topper!

Het publiek mocht losgaan op Fleur Agema van de PVV. Helaas voor Eva Jinek en Jeroen Pauw bleek Agema ontzettend sterk in haar schoenen te staan en was ze ook nog eens zo vriendelijk en sociaal dat ze uiteindelijk dé grote winnaar van het debat werd.

Eén dag nadat Eva Jinek zich vreselijk misdroeg tegen VNL-lijsttrekker Jan Roos mocht PVV-Kamerlid (en de nummer twee op de kieslijst) Fleur Agema aanschuiven bij het ultralinkse programma. Zoals je zou verwachten werd ook zij regelmatig aangevallen. En niet alleen door Mona Keijzer (CDA) die tegenover haar zat, maar ook eerst en vooral door het publiek.

Want dat misdroeg zich op een gegeven moment echt totaal. Iedere keer dat Agema ook maar iets zei ter verdediging van haar partijleider of het partijprogramma van de PVV moest ze het ontgelden.

Het begon allemaal toen Agema Geert Wilders’ beslissing verdedigde om niet bij elk radicaal-links NPO-programma langs te komen. Xander van der Wulp van de NOS zat ook aan tafel, en net als Pauw en Jinek beklaagde hij zich er luidkeels over dat Wilders daar niet aan mee wil werken. Zijn deze linkse fopjournalisten nou echt zo dom dat ze niet begrijpen dat Wilders daar helemaal geen trek in heeft? Komt bij: hij heeft het ook nog eens niet nodig. Er zijn genoeg andere manieren voor Wilders om zijn achterban te bereiken.

Vervolgens werd Agema uitgelachen door Keijzer, Pauw en Jinek, en door het publiek toen ze zei dat Keijzer met enige regelmaat ideeën overneemt van de PVV, en dan met name over de zorg. Dat is een feit. Er zijn heel veel artikelen geschreven over de invloed van de PVV op andere partijen, op het feit dat die partijen het programma van de PVV deels hebben overgenomen. Iedereen die de politiek op de voet volgt weet dat Agema’s werk inderdaad gekopieerd wordt door het partijkartel. Dat de twee fopjournalisten en Keijzer daarom lachten is ronduit belachelijk.

Daarna ging het over de bevolkingsgroei in Afrika. Deze eeuw verviervoudigt de bevolking daar zich van één miljard naar vier miljard. Eenderde van die mensen wil naar Europa komen. Dan heb je het dus over meer dan een miljard mensen. Dat is een enorm probleem en daar moeten we ons op voorbereiden, onder meer door de grenzen dicht te gooien.

Agema zei dat terecht, maar het leverde haar de hoon op van Dolf Jansen (die naast haar zat) én van het publiek. Hij pleitte tegen “een hek om Nederland” en verkondigde dat we iets aan “armoede en klimaatverandering” moeten doen om de vluchtelingenstroom te beperken. Natuurlijk is met name het laatste punt lachwekkend, en het eerste punt kan alleen opgelost worden door Afrikaanse landen zelf, niet door ons.

Maar ja, dat maakte het publiek niets uit. Dat applaudiseerde luid voor Jansens belachelijke, extreemlinkse riedel. Agema was daar niet van onder de indruk. “Dat is het linkse gedachtegoed en dat is natuurlijk waarom er hier ook zo hard wordt geapplaudiseerd,” zei ze terecht.

Helemaal juist, maar het publiek besloot dat dit onacceptabel was. Ze werd luidkeels uitgejouwd. En Pauw en Jinek? Die keken ernaar en zagen dat het goed was.

Nu zou je denken dat Pauw & Jinek zich kapotschamen dat ze het zo uit de hand lieten lopen dat het publiek zich er actief mee bemoeide en Agema zelfs uitfloot, maar niets is minder waar. Kijk maar naar deze korte clip uit de uitzending die @Pauwnl vandaag op Twitter zette:

Natuurlijk is Agema’s punt niet dat het verkiezingsprogramma niet langer mócht zijn dan één A4tje, maar dat ze het bewust kort wilden houden. Als mensen willen weten waar de PVV voor staat en wat de kernpunten van die partij zijn kunnen ze ook gewoon een beetje op de actieve politiek letten. Agema heeft het al jaren over armoedebestrijding en heeft daar ook voorstellen toe ingediend en natuurlijk over gestemd. Ze spreekt ook al tijden over de zorg, over ouderen, en ga zo maar verder. Iedere kiezer die overweegt om op de PVV te stemmen weet dat.

Het is triest, maar weinig verrassend dat de NPO en het publiek dat weigeren te erkennen.

Maar dan nog: Jinek was duidelijk onder de indruk van de kritiek op haar naar aanleiding van haar wangedrag twee dagen geleden, toen ze de aanval vol inzette op Jan Roos. Ze hield zich nu rustiger. Prima. Laat het een les voor haar zijn geweest (die natuurlijk moet resulteren in de sanering van de NPO).

Helaas liet ze haar rol als attack dog vervolgens overnemen door het publiek. Leuk trucje, maar dat maakt het niet meer acceptabel. Je hebt je als NPO-programma te gedragen. Punt. En als het publiek zich misdraagt zeg je daar wat van.

Overigens respect voor de PVV die hét sociale gezicht van de partij naar dit programma stuurde waardoor je zag dat de mensen aan tafel grote moeite hadden om haar écht hard aan te pakken, ook al wilden ze dat wel en zinden ze steeds op een mogelijkheid om haar te besmeuren. Dat lukte maar heel zelden. Agema is namelijk echt een warme vrouw met een sociaal verhaal. Ze bracht het steeds terug op de ouderenzorg en, tja, daar konden ze haar niet over beledigen. Behalve het A4-verhaal dan.

Complimenten daarom voor Agema.

Natuurlijk maakt het dat wel extra triest dat ze haar vervolgens belachelijk proberen te maken met wat clips op Twitter (zie hierboven) en op Facebook (zie hieronder). De NPO’ers kunnen zich écht niet inhouden. Ongelooflijk.

Kijk de hele uitzending hier terug.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. Wim

  Schofterig links programma. Je mag het niet zeggen maar van mij mag er een bom op in de vorm van er uit schoppen dat linkse tuig ,wat een onbeschoft schorem. Ach wat voelde ze zich allemaal sterk met zo groep.
  Maar wat een dappere vrouw die Fleur,klasse gewoon.

 2. ikweetwatikwil

  Fleur Agema U bent TOP . Dapper om u in de leeuwenkuil te wagen en er dan ook nog eens onbeschadigd uit te komen. Het publiek!!! Bah.

 3. loes530

  vind ik ook schoftrig van woorden kijk nooit na haar

 4. Wim

  Ik zie PVDA,VVD en D66 met hun leiders voorspelingen doen waar hun partij op uitkomt. Zou de uitslag soms al voorgeprogrammeerd staan in de computer?

 5. nienke

  Hier laat links uitgesproken zien wat een onbeschofte, laffe, domme troela’s het zijn om met z’n allen Fleur aan te vallen, durven ze wel die lafbekken.
  Vind je het gek dat Wilders nooit komt bij dit linkse laffe circus? hij hoort er ook niet thuis in die slangenkuil.
  Jinek moet zich doodschamen wat een wan gedrag.
  Hoop dat ZIJ nog eens een goede aftrap van dat linkse zooitje krijgt, kan ze voelen hoe dat voelt iemand zo de grond in te willen boren.
  Prima gedaan Fleur!!!!

 6. monach

  Hoe meer moslims in de redactie van Pauw & Jinek hoe openlijker zij zich distantiëren tegen partijen met een anti-migratie beleid.

  Wat de PVV concreet wil bereiken op basis van moties, ingediend vanaf 2010.

  http://www.rtlz.nl/algemeen/politiek/dit-is-wat-geert-wilders-met-zijn-pvv-wil

 7. Anna

  Pauw leest liever een verkiezingsprogramma van tweehonderd A.viertjes met onbegrijpelijke taal. Die Pauw. Heeft toch nog iets gevonden om Fleur Agema in een slecht daglicht te kunnen plaatsen. Niemand heeft meer voor ouderen en armoede gedaan dan Fleur Hagema. Vraag aan Pauw en Jinek. Wat heeft de VVD en PvdA gedaan voor onze ouderen en armoede? Pak die aan. Mona Keijzer neemt alles over van de PVV Bekijk het maar op Politiek 24. Mona Keijzer had Fleur Hagema geen uitnodiging gestuurd toen er een vergadering was georganiseerd over gezondheidszorg ouderen. Toen Hagema er naar vroeg zei ze dat ze dat was vergeten. Alle partijen hadden een brief ontvangen behalve Fleur. Zo gaan de christenen om met hun medebewoners.

 8. J.C.

  Dolf Jansen deed net of Jinek zo goed was, dat zij Jan Roos helemaal heeft af kunnen branden. Dolf Jansen is dus definitief, voor zover hij dat al niet was, ongeloofwaardig geworden.

  Mona Keizer (CDA) zat aanvankelijk met een irritante regentenhouding het CDA en vooral Sybrand Buma te promoten (en dat mag), maar zou zij nou echt niet weten dat Sybrand Buma al ruim 6 jaar willens en wetens publiekelijk liegt over de breuk van de Catshuisbesprekingen tussen Rutte I en de gedoogpartner PVV in 2012? Misschien hadden Pauw en Jinek, de aan tafel zittende journalist, Dolf Jansen of het publiek even kunne verwijzen naar het onderzoek van de Volkskrant, waarin gesteld wordt dat het CDA de oorzaak van de breuk was. En later ook nog eens door Hans Hillen naar buiten is gebracht. Je zou bijna gaan vermoeden, dat het niet de bedoeling was om het CDA aan te pakken, maar wel de PVV (wat een armzalig televisieprogramma).

  Het smerige van Jinek en Paauw is dat zij een onderwerp willen uitdiepen en daar niet de woordvoerder voor hebben uitgenodigd. Zij hadden, als ze eerlijk waren geweest, het onderwerp, waar Fleur Agema (PVV) en Mona Keizer (CDA) woordvoerder van zijn namens hun fractie in de Tweede Kamer, namelijk de zorg, door de dames moeten laten bediscussiëren. Dat deel waar het over de zorg ging, moest Mona Keizer het onderspit delven en dat willen Jinek en Pauw kennelijk niet.

  Overigens was dat, zich in dit programma asociaal gedragende publiek, een goede doorsnee van linksliberale kiezers. De arme sloebers hebben niet door, dat het niet de PVV is door wie zij in de armoede terecht gekomen zijn, maar dat kun je ze niet kwalijk nemen. Voorbeeld van asociaal gedrag: bij het vrouwendebat op tv van WNL zat de onbeschofte Stientje van Veldhoven (D66) ook steeds onzinnig te kwetteren vooral als Fleur Agema (PVV) aan het woord was.

  De vergissing die Pauw en Jinek maken (in hun arrogantie) is dat ze denken dat de kijkers niet door hun valse opzetjes heen prikken. Pauw en Junek hebben zich nu al twee keer achter elkaar in de eigen voet geschoten…………..

 9. van Urk

  “We moeten iets doen aan de armoede en klimaatverandering in Afrika”. Goh! Ik dacht dat links d.m.v. jarenlang geldverspilling aan ontwikkelingshulp dat allang opgelost had? Gewoon grenzen dicht werkt het beste om Afrika te helpen. http://www.dagelijksestandaard.nl/2017/02/goedgelovige-europese-unie-verspilde-miljarden-euros-ontwikkelingshulp-aan-wrede-dictators/

 10. HaZ

  Het wordt volgens mij hoog tijd, dat die soepclub van Pauw en Jinek eens aangepakt worden. De eerstvolgende rechtse politicus die uitgenodigd wordt zou ze voor het blok moeten zetten: Of ik wordt met respect behandeld of ik stap ter plekke uit de discussie en dan bekijken jullie het maar met je Flutprogramma. Geen woorden, maar daden !

  1. Lazy Kid

   Dat gaat niet helpen HaZ, het word er dan gewoon uitgeknipt of helemaal niet uitgezonden.

 11. Sam C

  Ik vond het allemaal wel meevallen met die aanvallen. Fleur deed het prima en beschaafd. Wat mij wel mateloos irriteert is dat het publiek wat daar als klapvee voor de NPO fungeert. Die vragen over het A4tje zijn terecht er staat ook weinig op en het is niet onderbouwd. Men kan wel zeggen dat de PVV kiezer wel weet waar de PVV voor staat, hoe zit het dan met de nog zwevende kiezer.

  1. J.C.

   @Sam C

   U heeft een punt, maar als een partij een programma schrijft van 400 A-4tjes en de daarin geschreven plannen vervolgens op 16 maart inlevert voor een plaatsje op het goedbetalende pluche, bent u dan wel goed geïnformeerd? De eenheidsworst (D66, VVD, CDA, PvdA, GL, CU, SGP, PvdD, SP, Houwers en Monasch) doet, ongeacht hoeveel A4tjes zij ook vullen als verkiezingsprogramma, uiteindelijk alleen wat Brussel opdraagt: zogenaamd “hervormen”, meer EU en meer immigratie, that’s all.

   1. Sam C

    @J.C.
    Klopt wat u zegt over de programma’s van 100+ A4tjes. Deze zijn totaal onoverzichtelijk. Als je kijkt naar het programma van VNL en FvD dit zijn geen honderden pagina’s tellende programma’s maar meer dan één A4tje. Ik hoop dat Wilders nu vaker op tv verschijnt om de standpunten waar de PVV voor staat te weerleggen om de zwevende kiezer over de streep te trekken.
    Ik vond Dolf Janssen gister wel een punt hebben dat Wilders (qua veiligheid) i.p.v. te flyeren beter in de studio bij een van de programma’s kan aansluiten.

    1. mening66

     En dan al die moeite doen met beveiliging die veel geld kost om vervolgens door een uitgekomen tafel bezetting zo mogelijk onderuit gehaald te worden?
     Nee een programma als dit moet onpartijdig en professioneel te werk gaan en niet zó overduidelijk je eigen politieke voorkeur te etaleren.
     Ik had soms medelijden met Fleur, maar zij sloeg er zich perfect doorheen.
     En zelfs het publiek is een schande maar geselecteerd volgens mij ook op politieke voorkeur.

     1. Pjotter

      Alle reactie`s gelezen, zou alleen herhaling worden, toch voor Anna nog 1 opmerking over die Mona Lisa van het CDA, die is niet 1 maar 2 keer geraffineerd uiterst correct in haar uitspraken, maar wie op haar lichaamstaal let ziet het vergif borrelen, christelijk politiek vergif vooral in het weggevertje aan Floor aan het einde zo netjes aangereikt, een beker vol gif die Floortje keurig pareerde, ik zeg Floortje, ze zo mijn levenspartner mogen zijn.

     2. HaZ

      Floortje (!) zit op dit moment ergens aan het andere eind van de wereld, Pjotter….;-)

    2. Baksteen

     Beter in de studio? Waar werd Fortuyn ook al weer vermoord? Precies door en in medialand, in hilversum!

  2. toetssteen

   @Sam C
   Al schrijft men een boekwerk! Het is humbug! Nederland is een coalitieland. In de praktijk is het alzo geven en nemen en komt er van geen enkel programma iets terecht. Idem de berekeningen. Wijzigt er iets, kan de hele zooi overboord.

   Maar dit is dan wel een mijlpaal:

   http://www.ad.nl/binnenland/kamer-schaart-zich-unaniem-achter-zorg-manifest-hugo-borst~a8367443/

   Ingediend door de PVV en unaniem aangenomen.

 12. Peter Selie

  Gewoon uiterst goed van Fleur om zich in de nihilistische linkse slangenkuil staande te houden en gewoon haar verhaal te doen over de PVV, pracht wijf die Fleur.

 13. Mars020

  Stelletje slinkse nichten, daar bij Pauw en Jinek. Dan heb je daar ook nog dat achterlijke geitenwollensokken publiek op de achtergrond. Heel vermoeiend allemaal.. pfff.

 14. Ni28

  Bij uitzondering heb ik deze keer gekeken naar aanleiding van de schertsvertoning met Roos. Nu was Agema aan de beurt. Het was merkbaar dat de uitzending met Roos sporen nagelaten heeft. Jinek was onwerkelijk lief tegen Agema en liet het vuile werk duidelijk aan het publiek en die zelfgenoemde komiek over. Het blijft natuurlijk hetzelfde programma waar een debat bij voorbaat onmogelijk is want het blijft een linkse riedel. Welke waarde zou het hebben als Wilders zich daar liet afmaken? Geen.

 15. Adriaan

  Agema is mijn achting gestegen. Ze heeft zich in het hol van de leeuw keurig gehouden en ze heeft zich heel goed kunnen verweren. Ga er maar aan staan tegen vijf linkse rakkers (hotel die man van NPO redelijk objectief was). Fleur kan elke ochtend in de spiegel kijken en dat kun je van Jinek en Pauw niet zeggen.

 16. Pjotter

  HaZ@ Is dat serieus, of wat moet ik er anders uit opmaken ?

 17. JackyH

  Ik herinner mij nog, dat toen Agema na haar zwangerschapsverlof terug kwam in de kamer, er niemand was die haar feliciteerde met de geboorte van haar kind. Agema zei daar iets maar niemand stond op om zijn/haar excuses aan te bieden. Zo gaat het dagelijks in de kamer. Het is daadwerkelijk een slangenkuil met z’n allen tegen 1. Fleur klasse je was gisteravond ver verheven boven de anderen.

 18. nick

  Ik vond Fleur geweldig! Wat een klasse!

  Ik vond haar echt mijlenver boven de rest staan. Wat maken die linkse schreeuwers zichzelf toch belachelijk.

  Feitelijk is het onbegrijpelijk waarom links zich zo tegen de PVV heeft gekeerd, ik denk dat ze het zelf ook niet begrijpen maar vast zitten in hun verkeerde beeld, gevoerd en gevormd door de liegende en bedriegende politici en media.

 19. dapperedodo

  Mona Keijzer liet zich laatst geheel onderschoffelen door die grote waffel van Mevr Simons. Nu had ze zoveel medestanders dat ze Fleur Agema op haar beurt weer probeerde onder te schoffelen. Wat dus niet lukte.

 20. Babaji538

  Ik had het niet eens over wormen.
  Over stinkende rotte zwarte staven; daar
  scheen het hier over te gaan.

  P. Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.