Per ongeluk of expres? Trump negeert Angela Merkel, wil haar hand niet schudden

Tijdens een gezamenlijk fotomoment lijkt Trump helemaal geen zin te hebben om de hand van Angela Merkel te schudden. 

Vandaag was een bijzonder moment voor Angela Merkel en Donald Trump. De Duitse bondskanselier en de Amerikaanse president ontmoetten elkaar namelijk voor het eerst. Helaas voor Merkel liep het gezamenlijke fotomoment niet van een leien dakje, blijkt uit de volgende beelden:

Merkel buigt zich richting Trump en vraagt of hij haar hand wil schudden. Dat is immers gebruikelijk bij dergelijke fotomomenten. De Amerikaanse president heeft er echter geen oren naar en negeert zijn Duitse collega volkomen. Of het nu per ongeluk is of expres, grappig is het in ieder geval. De komende dagen hebben Trump en Merkel gelukkig genoeg tijd om het uit te praten.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. DutchDropveter

  Hopelijk vallen ze er in Duitsland en de MSM massaal over want dit kan echt niet toch? Ik hoop zelfs dat de EU hier een mening over gaat uiten zo dat Trump vervolgens kan zeggen;

  Weet je wat zo onheilspellend is aan Europa? ze maken zich druk om een handdruk, maar niet over de import van honderdduizenden mannen die ook geen handdruk willen geven aan vrouwen #potus #hypocriet

  1. Ritter

   DutchDropveter

   Inderdaad. De media “zoeken” gewoon iets om Trump aan te vallen.

   Onderstaande foto weerlegt de claim van de media dat Trump Merkel geen hand zou willen geven. Op onderstaande foto geven ze elkaar gewoon een hand.
   http://a57.foxnews.com/www.foxnews.com/images/root_images/397/0/newtoptrump_20170317_144713.jpg

 2. jennifer

  Dit zal geen opzet zijn geweest dat geloof ik niet, mocht het wel zo zijn dan is het 1-0 voor Trump toch, dat hij deze dictator over het hoofd ziet, lachen.

  1. Pollewop

   Jennifer noemt Merkel een dictator.

   Zo vreselijk kun je dus in de war zijn.

   1. Borrelnootje

    Jennifer had beter kunnen zeggen dat Merkel een gekozen dictator is. Dan had ze gelijk gehad. Merkel heeft narcistische en megalomane trekjes, drijft vrijwel altijd haar zin door en regeert in wezen geheel alleen. ‘Wir schaffen das’ was een actie op persoonlijke titel, evenals de Energiewende. Dus een alleenheersers mentaliteit? Nou en of.

    1. Floris van Duin

     Een gekozen dictator lijkt me een contradictio in terminis.
     Men kan zich nog voorstellen dat een politicus democratisch wordt gekozen en zich nadien als een dictator ontpopt, maar Merkel zal zich toch dit najaar democratisch moeten verantwoorden en het is zeer de vraag of ze opnieuw wordt verkozen tot Bondskanselier.

     De bewering dat Merkel een dictator is mist dus elke grond.

   2. Floris

    Ben je hier nu nog, trollemans?

    Sodemieter toch op. Je bent hier niet welkom. Daar is de heer Van der Galien heel duidelijk in geweest. Je pleegt huisvredebreuk.

   3. Peter Selie

    Nee jij bent zó vreselijk goed op de hoogte, misselijk mannetje, gelijk een Pavlov reactie na het lezen van jennifer’s reactie, even een teiltje halen.

  2. Peter Selie

   Merkel is in eerste aanleg een Lutherse Dominees dochter, in haar DDR periode was zij een communist pur sang, tegenwoordig is zij een crypto-communist en voert samen met de ongekozen alcohol-pad Junker het Coudenhove-Kalergie plan tot achter de komma uit.

 3. Ritter

  Dat is wel vergezocht. Op andere foto’s geven ze elkaar een hand.

  Volgens mensen die erbij waren was de ontmoeting hartelijk en had Trump positieve woorden voor Merkel.

  http://www.foxnews.com/politics/2017/03/17/trump-presses-merkel-hard-on-nato-dues-during-visit.html

 4. Floris

  Er is met het geluid geknoeid.

 5. Gustaafff

  Het mag duidelijk wezen dat ik niets heb met Trump, maar met opzet geen hand geven? Dat lijkt me wel érg laag.

  Het kan natuurlijk ook zijn dat Trump haar niet goed verstond. De man is immers al in de zeventig.

  1. Ritter

   Op andere foto’s geven ze elkaar gewoon een hand. Zoals op onderstaande foto.
   http://a57.foxnews.com/www.foxnews.com/images/root_images/397/0/newtoptrump_20170317_144713.jpg

   Dus de media “zoeken” weer iets om Trump te demoniseren en verzinnen ze gewoon iets.

  2. zomaar

   @Gus , en zowat ooit hebben wij hier een min of meer ijzeren tante gehad Ritta.Verdonk (VVD) , die vond dat een moslim man een vrouw wel degelijk de hand schudden moet als begroeting !.

   ijzeren Rita moest het veld ruimen voor rubberen Rutte volgens de VVD en de media , immers je mag een moslim nergens toe dwingen , het is immers hun cultuur .

   en het is als hij de hand geweigerd heeft van Merkel , is het zijn antipathie geweest richten het verraad , van haar en zijn cultuur !.

   1. Gustaafff

    @zomaar, Roekeloze Rita werd door Mark Rutte verslagen bij de lijsttrekkersverkiezinh. In de Westerse cultuur schudden we elkaar de hand, en ik kan niet oordelen of Trump per ongeluk zijn handen thuishield, of express.

    1. zomaar

     en dus @Gus ieder die hierheen komt om van zijn leven iets te maken , zal onze westerse cultuur moeten omarmen , dat is wat jij wilde zeggen denk ik ?.

     1. Gustaafff

      Ja.

    2. Floris

     Hij heeft haar gewoon een hand gegeven, onvoorstelbare domkop. Jij slikt al dat nepnieuws voor zoete koek, achterlijke gladiool.

     1. Peter Selie

      Nou Floris je kon duidelijk aan de lichaamstaal van Trump zien dat hij zich met deze foto-shoot niet op z’n gemak voelde.

 6. Peter Selie

  Prachtig: Trump weigert Merkel een hand te geven!

  (Vertaling: E.J. Bron)

  Van Donald Trump kun je absoluut heel veel dingen leren. Wat men echter niet kan leren, en wat bij onze politici zozeer ontbreekt, is ruggengraat te hebben; dat heb je of dat heb je niet. Donald Trump heeft het, wat hij vandaag tijdens de foto-shooting met Angela Merkel in het Witte Huis aan de hele wereld bewees. Hij trekt zich blijkbaar helemaal niets aan van gebruiken als hij daarvoor een huichelaar zou moeten worden.

  https://youtu.be/uLfukuEutIU

  1. Wim

   Dit komt niet goed. Dat verbaast mij ook niet, de zeer negatieve en beledigende uitlatingen van de Duitse pers jegens Trump zijn ook niet te pruimen. Onacceptabel, zou de Ruttiaanse de-escalerende term hiervoor zijn. Alleen hoor je hem niet hierover, te druk met het zoeken naar geitenpaadjes zodat Erdogan hem weer lief vindt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.