PVV-Kamerlid Markuszower is woedend: kinderverkrachter komt niet opdagen in de rechtbank, loopt al twee jaar vrij rond

Een kinderverkrachter die in mei 2015 een 12-jarige meisje misbruikte in de trein, is nog steeds op vrije voeten nadat hij niet kwam opdagen. “Knettergek” aldus PVV’er Gidi Markuszower.

Het klinkt te gestoord om waar te zijn, maar toch is het zo: een man die bijna twee jaar geleden een 12-jarig meisje misbruikte in een treintoilet in Zwolle, is nog steeds niet berecht. De kinderverkrachter loopt dus al bijna twee jaar op vrije voeten en kan dus zo weer toeslaan. PVV-Kamerlid Gidi Markuszower is woedend en stelde Kamervragen aan de staatssecretaris van Veiligheid en Justitie:

Markuszower vindt het “knettergek” dat deze verdachte van verkrachting vrij rondloopt. In mei 2015 sleurde hij een 12-jarig meisje op het station van Zwolle van het perron naar een treintoilet, waar hij haar misbruikte. In januari dit jaar zou hij eindelijk voor de rechter komen, maar ook dat ging niet door: de verdachte, die geen vaste woon- of verblijfplaats heeft, zou namelijk geen geld hebben voor een treinkaartje. Gevolg: de rechtszaak is uitgesteld. Dat is natuurlijk de wereld op zijn kop! Verkrachters moeten tot en met het vonnis in de cel worden gestopt, vindt Markuszower. Het risico bestaat immers dat deze man nieuwe slachtoffers maakt.

Markuszower wil niet alleen de garantie dat verkrachters tot hun vonnis worden opgesloten, maar eist ook opheldering over de gang van zaken in deze specifieke zaak. Als het aan de PVV ligt, krijgt de rechter-commissaris die verantwoordelijk is voor de vrijlating van deze figuur een forse sanctie. Volledig terecht: veel Nederlanders hebben steeds minder vertrouwen in de rechtsstaat. Dat is een zorgelijke ontwikkeling, maar als je dit soort berichten leest snap je volledig waar het vandaan komt. In wat voor land leven we als je na één uur geen biertje meer mag drinken op een terras, terwijl kinderverkrachters vrij kunnen rondlopen? Op deze manier krijgen veel mensen het gevoel dat de wet er niet vóór hen is, maar hen alleen tegenwerkt. Het is dus hoognodig dat dit soort misstanden verdwijnen. Niet alleen omdat verkrachters achter slot en grendel horen, maar ook omdat het vertrouwen in de rechtsstaat weer moet worden hersteld.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. Wim

  Misschien weet deze pedofiel wel een hele hoop?

  1. corfo

   Wim.
   Hij zou beslist niet de enige zijn die veel weet, óók van z.g. “rechters”.

 2. Marija

  Misschien een kansenparel en inmiddels gevlucht naar zijn volstrekt
  onveilige moederland.

  1. jennifer

   Het gaat inderdaad om een kansenparel in dit land, en geen geld voor een treinkaartje? Wie geloofd zoiets nou schijnbaar alleen de D66 rechters in dit land. Geeft tevens duidelijk aan hoe ziek dit land is. Als het mijn dochter was geweest zou deze kansenparel helemaal niet meer voor hoeven te komen, hij zou zelfs niet meer in de gelegenheid daarvoor zijn dat is iets wat ik zeker zou garanderen. Met zo n slecht rechtssysteem wat er in Nederland is heeft men als burger geen andere keuze meer dan het zelf maar op te lossen toch.Dit land is zo ziek met dit soort rechters hier.

 3. Ome Ga

  Ik vind het niet knettergek.

  Ik vind het knetterdeknetter duizend gordelbommen en granaten knettergek!

  Die smeerlap ‘kon’ ook ten tweede male niet verschijnen voor de rechter, want ‘geen geld voor treinkaartje.’

  Wat voor een ‘ras’ (D66 rechter) zou dit zijn, denkt u? Minder(minder) moslim of Somalisch moslim?
  Want niewerkuh, ghein gel for trein.

 4. buitenbeentje

  Voorkomen dat zulke beslissingen niet meer genomen worden.

  Lezen die lui echt hun vragen niet meer over? Ik ben PVV kiezer, maar alsjeblieft laat ze Nederlands leren

  1. nogmaals

   Zet je beste beentje eens voor, en verduidelijk svp je kritiek op het taalgebruik.

   1. buitenbeentje

    nou, omdat jij het bent. Dit is er een in de vorm van nooit geen, een dubbele ontkenning, dus een bevestiging. Markuszower wil dat voorkomen wordt dat zulke beslissingen nog eens genomen worden, maar vraagt om het tegndeel. Nou ben ik de beroerdste niet en zou er niet over vallen als het in een artikeltje staat. Hier hebben we te maken met kamervragen in een toch al t.o.v. de PVV superkritische kamer. Ik zie Pechtold al gnuivend staan wachten om dezelfde kritiek te spuien en Markuszower belachelijk te maken. Ik houd er niet van als dat gebeurt.

    1. toetssteen

     @buitenbeentje
     Tekstueel is op punt 6 niets aan te merken, aangezien het slaat op het vrij rond laten lopen van verdachte terwijl hij vast had moeten zitten. Het besluit om dat toe te staan is vervat in punt 6.

 5. napels

  U wilt de rechters tot de orde roepen,maar weet u niet dat die horen,zien,schijten op alles wat de slachtoffers vinden of voelen,er moet geen bezem,maar een buldozer door ambtelijk en rechtelijk nederland heen.Maar daar hebben we een revolutie voor nodig,zij zijn lichamelijk niet in staat om te luisteren(nooit)

 6. corfo

  Politie, Justitie en Rechterlijke Macht in Nederland zijn op sterven na dood. Iemand in mijn straat kreeg een parkeerbon wegens het niet hebben van een parkeervergunning.
  Op het bonnetje, opgeplakt door een “opsporings-ambtenaar”, stond een verkeerde straatnaam en een foutief tijdstip; op genoemd tijdstip was een vergunning niet nodig.
  De bonnenplakker zal wel een BOA van buitenlandse afkomst zijn geweest. Alles wat zo’n figuur “verdient”, is teveel. En dit is nog maar een héél klein voorval, maar het hele systeem is zo rot als een mispel.
  Nederland valt steeds dieper.

 7. corfo

  Tóch raar dat veel Nederlanders het recht in eigen hand nemen.
  Het zou écht véél vaker moeten gebeuren, net zolang totdat die rechterlijke slapers wakker worden of zijn weggestuurd. Rechters behoren niet “voor ’t leven” te worden benoemd, dat is alléén gedaan om de bevolking het IDEE te geven van hun onpartijdigheid.

 8. Lex

  Gidi Markuszower heeft gewoon groot gelijk de verkrachter loop vrij rond opzoek naar een nieuwe prooi.

  Trouwens wat een misselijke linkse reacties hier ga je mond spoelen met neutraal nederlands drinkwater waar in Afrika een schrikbarend te kort aan is.

  Hij wil niet voor de rechter komen net als de uitgeprocedeerde gelukzoekers nederland niet willen verlaten.

  Verdommen ze hebben helemaal niets te willen oppakken die kinderverkrachter en al dat illegaal gespuis en tuig en criminelen het land uit trappen.

  Kortom dit is nog pure PVDA beleid dat vrees ik binnenkort word opgevolgd door Groenlinks beleid.

  Tijd dat er verkiezingen komen en we een nieuw kabinet kunnen kiezen want dit word niets dan ellende.

 9. Marija

  De PVV begint goed, prikken en prikken in het verrotte zieke systeem.Er is nog veel te doen vóór het beter wordt.

 10. HaZ

  En het dan vreemd vinden dat (nabestaanden van) slachtoffers het recht in eigen hand nemen. Langzamerhand kun je toch niet anders meer, gezien het wassen neuzenbeleid van Justitie in Nederland. Van de VVD zegt U ? Die partij van List en Bedrog bij Justitie, waar deals met criminelen gemaakt worden, bonnetjes verdwijnen als sneeuw voor de zon, ambtenaren van corruptie aan mekaar hangen en die last but not least de hand boven het hoofd worden gehouden door onze opper volksleugenaar. Ik kijk er niet van op, U wel ?

 11. Pedrito

  Misschien wordt het zo langzamerhand tijd om inderdaad te stoppen met het doen van aangifte. Scheelt een hoop ergernis en tijd. Zelf afrekenen (bij voorkeur op basis van de Sharia, wat heel herkenbaar is voorde meeste criminele daders) met de dader leidt er tenminste toe dat deze zijn/haar criminele geintjes voorgoed achterwege laat

 12. Ali Yas

  KLassenjustitie.

 13. DrakenEi

  Pedofilie en de huidige (globale) politiek… het stinkt en die deksel moet snel van die put af om de schade te beperken

 14. H.Vaes

  Ook al zou deze Pvv er een motie indienen tot opsporing van deze verdachte……dan zou deze door de tweede kamer verworpen worden.
  Want moties, ingediend door de Pvv….dienen door politiek correcte politici verworpen te worden.
  Dit is Nederland op zn best. Zeker nu ook Grl. bij het besturen ervan betrokken gaat worden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.