Terugkijken: Wilders veegt de vloer aan met Asscher. “Nee, Nederland is niet van ons allemaal, maar van Nederlanders”

Blijkbaar moet je tegenwoordig duidelijk maken dat Nederland inderdaad alleen van Nederlanders is. 

Gisteravond mochten Lodewijk Asscher en Geert Wilders het tegen elkaar opnemen in het grote lijsttrekkersdebat van de NPO. En ja, het was een fantastisch moment. Asscher bewees weer eens een politiekcorrecte onbenul te zijn, terwijl Wilders in zin na zin de vloer met hem aanveegde.

Het mooiste van Asscher is natuurlijk dat hij maar niet kan bevatten dat een man als Wilders wel afgeeft op immigranten die zich niet aanpassen, maar dat dit niet betekent dat hij ook iets tegen immigranten heeft die zich wél aanpassen. Voor Asscher betekent kritiek op tuigmarokkanen en relturken automatisch dat je een hekel hebt aan alle allochtonen. Hij kan het onderscheid tussen geïntegreerde en niet-geïntegreerde immigranten niet maken. En dat is natuurlijk precies waarom de PvdA zo in elkaar dondert en werkelijk geen enkele linkse kiezer nog vertrouwen in dat clubje heeft.

Ook herhaalde Asscher enkele keren dat Aboutaleb van Rotterdam de raddraaiers had “aangepakt”, precies zoals Wilders dat wil. Maar dat is feitelijk onjuist. Ja, de betoging werd uiteindelijk beëindigd door de ME, maar er werd op dat moment (vrijwel) niemand opgepakt. Al die lui die daar stonden te protesteren en het noodbevel aan hun laars lapten hadden meegenomen moeten worden naar het bureau. Maar deed Aboutaleb dat? Natuurlijk niet. Hij liet de ME de demonstratie beëindigen, en dat was het dan. De volgende dag stond het de relturken in kwestie vrij om weer los te gaan.

Anders dan Asscher begrijpt Wilders dat de Nederlandse kiezer het daar onderhand helemaal mee gehad heeft.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. Wim

  Wat de PvdA’er bedoelt is wat ik al die jaren verdiend hebt is van iedereen.
  Zo geef je en pas instromende een gratis behandeling voor het bleken van de tanden en schop je een arme bejaarde met tweedehands medicijnen de deur uit.

 2. Gustaafff

  “Voor Asscher betekent kritiek op tuigmarokkanen en relturken automatisch dat je een hekel hebt aan alle allochtonen. Hij kan het onderscheid tussen geïntegreerde en niet-geïntegreerde immigranten niet maken.”

  Gotspe van het jaar. Geert Wilders roept “minder, minder marokkanen” en “koranverbod” voor iedere moslims. De PVV ziet zelf niet het verschil tussen Azarkan en Aboutaleb of jihadisten en vredelievende moslims. Zij scheren iedereen immers over een kam.

  1. jennifer

   Ja Guustaaf we weten het onderhand wel, dat jij appels altijd gelijk met peren gaat vergelijken. Wilders is schijnbaar dan toch de enige die het verschil benoemd en weet, voor Ascher was het gelijk dat Wilders alle allochtonen over een kam scheert en dat is niet waar, dat doet hij niet en zegt hij niet. Dit zegt Ascher als je goed geluisterd zou hebben. Schijnbaar kan jij zelf het verschil niet maken, net als Ascher ook niet kon gisteravond.

   1. Gustaafff

    De PVV generaliseert er lekker op los met hun minder, minder-uitspraak, evenals met hun koranverbod.

    1. Peter Selie

     Siemon de koranderthaler, je bedoeld dat boekwerkje, wanneer alle haat-passages eruit gescheurd zijn dat er een epistel ter dikte van de Donald Duck overblijft

     1. Gustaafff

      Ik ben “simon” niet.

    2. DutchDropveter

     Gustaaf als politiek correct zijn belangrijker wordt dan problemen te benoemen ben je wat mij betreft als politicus helemaal af!

     Natuurlijk moet je opletten met wat je zegt maar waarom mag een politicus de islam en voornamelijk noord Afrikaanse allochtonen niet de grond in boren? Zij doen nog iets veel ergers; Weg kijken als een geloofsgenoot een zwaar delict pleegt. Dat vind ik schokkend!

     Waar zijn de moslims als er weer een winkelier wordt overvallen? Juist nergens kijken weg terwijl ze dondersgoed weten wie de daders zijn; namelijk de buren. En dan zouden wij niet mogen generaliseren? Nee Guus dit keer sla je de plank echt compleet mis en tegelijk doormidden

     1. Gustaafff

      Minder, minder marokkanen is geen “probleem benoemen”, maar gewoon haat zaaien. Een probleem benoemen is dit: “Marokkaanse tasjesrovers en raddraaiers aanpakken!” Elke Marokkaan over één kam scheren, is ronduit walgelijk.

      Veel moslims doen al openlijk afstand van geweld. Wat wil je? Dat ze bij elke aanslag met spandoeken de straat op gaan? Ik heb ook geen PVV-ers zien protesteren toen Anders Breivik 77 mensen doodschoot of een extreemrechtse gek in Canada zijn geweer op een moskee leegschoot.

    3. Christian Wouters

     Lieverd, jij generaliseert ook. Nep-intellectueel. Anderen de maat nemen met een kapotte duimstok. Gereformeerd stakkerdje.

     1. Peter Selie

      🙂 🙂 🙂

 3. Two Ravens Black Kettle

  De keuzen is simpel
  Gaan we richting Zweden, de Parijse banlieues en de Middeleeuwen
  Of
  Verdedigen we de Waarden van de Verlichting ?

  Mijn inschatting is dat de zelfingenomen Kaaslemmingen kiezen voor de Middeleeuwen.
  Maar ze kunnen iig. niet langer zeggen; Ich habe ess nicht gewusst.

  Of zoals de empathische dichters van AC/DC eens wisten te tjilpen
  “We’re on a Highway to Malmö”

  1. Floris van Duin

   Als u de waarden van de Verlichting wenst te verdedigen lijkt me een stem op de heer Wilders geen optie, maar dat beseft u waarschijnlijk zelf ook wel.

   1. jennifer

    Nou Floris,het is juist anders om Als men de waarde weet in te schatten dan stemt men juist op de PVV anders blijft het dweilen met de kraan open in dit land.

    1. DutchDropveter

     Ze zijn (weer) lekker bezig:
     https://capibarabv.nl/exit-poll-2017/

     Maar ik wil ALLE PVV-ERS oproepen in de avond te gaan stemmen! zo krijgt geen enkele exitpoll grip en kan er ook niet strategisch gestemd worden! opgelost!

   2. Two Ravens Black Kettle

    Beste heer van Duin,

    Kunt u dit nader toelichten ?
    Is er een andere partij die strijdt tegen het genadeloos, rigide religieus/politiek/ideologisch-systeem dat haaks staat op alle verworvenheden van de Verlichting ?
    Misschien kan Thierry Baudett binnenkort hierin ook een rol vervullen maar de overige partijen leggen gretig de rode loper uit.
    Alleen al zo’n Seegers van de Islam Unie, brrrrrr

    1. Floris van Duin

     Kunt u aangeven welk Verlichtingsideaal met name door de heer Wilders wordt bepleit?

     1. Two Ravens Black Kettle

      Gelijkheid man/vrouw, homo/hetero, zwart/wit, vrij van religieuze dwang, vrije partnerkeuze, recht op afvalligheid, behoud van seculiere samenleving, stoppen met binnenloodsen Middeleeuwen, verwijderen criminele figuren met dubbele paspoorten, denaturaliseren jihadisten, strijden tegen vrouwenbesnijdenis en kindbruiden ipv. de ogen dicht knijpen etc.

     2. Floris van Duin

      U noemt ondermeer de vrijheid van godsdienst. Is het niet de heer Wilders die de Islam wenst te onderdrukken?
      Ook zijn opvattingen over recht en democratie (‘neprechters’ en ‘nepparlement’) lijken me strijdig met de idealen van de Verlichting.

     3. Christian Wouters

      Als het een godsdienst is, alpha. Niet iedere godsdienst is vrij. Wilders gooit de knuppel in het hoenderhok en de hele wereld steunt hem. Op verdwaalde geesten na met hun alpha-studie en hun misplaatste ego. Leer denken. Les 1 sociologie: verschil woord en zaak. Sufferd.

   3. NoDoubt

    De verdediging voor onze vrijheid die hun vrijheid inleveren. Salman Rusdie, Geert Wilders, Theo van Gogh, Hirhi Ali, Nekschot, Pim Fortuijn, Ebru Umar of de tactiek van de Jihad, WNL opniniemakers (gisteren, Machteld Zee) en reactie van Two Raven Black Kettle, Hij geeft slechts een topje van wat er zich al afspeelt in Europa, er zijn al vele no-go eareas in Europa naast de Sharia-rechtbanken die parallel loopt aan de rechtspraak van dat land. De politiek geeft er geen ruchtbaarheid aan. Waarom denkt u dat Saoedi Arabië 100 miljard in Europese moskeeën investeert? Vast om onze democratie te bevorderen. Het vervelende is om de Islam te begrijpen, je veel moet onderzoeken om er vervolgens achter te komen dat als de Islam de meerderheid heeft, u als niet-moslim uw vrijheid definitief kwijt bent. 1400 jaar Islam en 270 miljoen moorden. Wist u dat begin 1900 er 25% christenen waren in Turkije en nu nog 0,2%. Het aantal moskeeën in Nederland meer is dan Westerse kerken in Turkije. Dat deze allemaal tot moskee worden omgebouwd. Ze geen Kerst daar mogen vieren.

    of deze toekomst
    https://www.youtube.com/watch?v=I_To-cV94Bo

   4. Christian Wouters

    Je kent je klassieken niet. De Verlichting kwam ook tot stand via provocatie, uitlokking, strijd en signalering van het kwaad van de heersende stroming, de kerk.

    Zeker alpha. Wanneer kent jouw soort zijn beperking nou eens.

 4. De Vrolijke Fietser

  ”Het mooiste van Asscher is natuurlijk dat hij maar niet kan bevatten dat een man als Wilders wel afgeeft op immigranten die zich niet aanpassen, maar dat dit niet betekent dat hij ook iets tegen immigranten heeft die zich wél aanpassen.”

  En niet alleen Asscher. De hele policor goegemeente snapt – nu al ca 3 decennia – niet, dat mensen die problemen hebben met de massa-immigratie en de multikul, hun buik vol hebben van criminele en/of geradicaliseerde Marokkanen, van Turken die met Turkse vlaggen staan te zwaaien op de Erasmusbrug die zich op de eerste plaats ”Turk” zeggen te voelen, hun onvoorwaardelijke trouw aan ”vader” Erdogan belijden (en Nederland hooguit als een makkelijke pinautomaat beschouwen), van moslims die met zwarte IS vlaggen ”Dood aan de joden” staan te scanderen, van irritante moslima’s die schijt hebben aan westerse normen en waarden en hun ”recht opeisen” om als gemaskerde struikrovers over straat te gaan, van Syriëgangers die probleemloos kunnen terugkeren in de Nederlandse samenleving, van Somaliërs die geen enkele bijdrage aan de samenleving leveren en slechts 24/7 qat liggen te kauwen.

  Dáár gaat het over, en die problemen worden niet, of in ieder geval veel te weinig, of in ieder geval te weinig effectief, geadresseerd. Als je dan als PvdA nog steeds durft aan te komen met een (wat zei Wilders ook weer: Woodstock-achtige) ”lieve” slogan als ”Nederland is van ons allemaal” dan verdien je het m.i. om onder de dubbele cijfers te eindigen. Overigens, ook Pechtold, lang geen onverstandige man, had het in zijn verkiezingsspotje over ”Nederland is van niemand in het bijzonder”.

  Die linkse Gutmenschpartijen zouden beter kunnen schrijven: ”Nederland is van de mensen die zich inspannen een positieve bijdrage aan de samenleving te leveren”. Dat zou al heel veel schelen.

  1. Peter Selie

   “dat hij maar niet kan bevatten dat een man als Wilders wel afgeeft op immigranten die zich niet aanpassen” Nou hier sla je de plank helemaal mis beste, Asscher is een intelligente, slimme kerel die donders goed weet wat hij doet en zegt, het is immers de PvdA doctrine die hij verkondigt. Je doet net alsof de volksvertegenwoordigers allemaal naïeve dwazen zijn, niets is minder waar, zij vertegenwoordigen het Coudenhove-Kalergie plan tot achter de komma, net zoals de resolutie van Straatsburg naadloos werd ingevoerd, (Oil for Immigration)…

   1. De Vrolijke Fietser

    Het staat tussen aanhalingstekens, peterselie, dat betekent dat het niet mijn woorden zijn. Aan het begin van mijn reactie kwoot ik uit het artikel van Van der Galien. Heb je daar kritiek op, prima, maar richt je dan ook tot hem, niet mij. Spreek mij aan op mijn woorden/argumenten.

 5. Ritter

  Ook wat Geert Wilders over de islamisering heeft gezegd tijdens het debat maakte indruk. Het gaf weer hoe bevlogen Geert Wilders is om de islamisering van Nederland te stoppen.

  https://youtu.be/4k8NCCki5rQ

 6. Peter Selie

  Ja natuurlijk de charisma loze luchtfietser en natte scheet Asscher, daar hangt gewoon een penetrante lucht van het grondpersoneel van Allah aan. Asscher en z’n misselijkmakende linkse vriendjes hebben de islam gezaaid en zij zullen ongetwijfeld de neder-jihad oogsten. Stem a.u.b. op deze linkse idioot, dan weet men voor 100% zeker dat Nederland afglijdt in een neerwaartse spiraal van islamitisch geweld, corruptie en pedofiele verkrachtingen zowel die van vrouwen, meisjes en jongetjes. Men kan zich niet meer beroepen dat “wij” niet gewaarschuwd zijn door Arabisten, realisten en Journaille die hiervan werk hebben gemaakt. Ja en iedereen zonder gewetensbezwaren weet dat de PvdA samen in bed ligt met de Koranderthalers.

 7. Peter Selie

  Het feit dat Wilders de vloer aanveegt met Asscher blijft fier overeind staan.

 8. Timo

  Ik vond het jammer dat Wilders niet aangaf aan Asscher toen die over Aboutaleb dat dit zo’n onzin is. Asscher beweert dus met droge ogen dat alleen Aboutaleb de oplossing in huis had en elke andere willekeurige man of vrouw die in zijn plaats daar gezeten zou hebben niet zo gehandeld zou hebben.
  Buiten dat het een slap optreden was, want ze hadden gelijk moeten optreden toen de massa zich ging verzamelen bij het consulaat. Het was een bijzonder zwak optreden van deze burgemeester met dubbel paspoort en dubbele agenda.

 9. Ome Ga

  TwoRavens heel nuchter en juist antwoord op Floris – te onnozel om roze bril af te zetten – van Duin.
  Wat een vooroordelen, arrogantie en onwetendheid nog steeds bij trollen en links uitschot over Geert Wilders, en dat alles door de verkeerde vrienden en de (enige) invloed van populistische nepnieuws en de ultralinkse Staatsnos/RTL.

  1. Christian Wouters

   We zien de bodem. Het droesem. Prachtig. Een verrader, wat hysterische wijven, invalide haatheks en verder jaloers, lelijk en alpha.

   Geen arbeider te bekennen. Sterft gij oude vormen en gebruiken.

 10. poison

  Ik kan hier wel een heel verhaal gaan neerschrijven, maar dat doe ik niet. Ik heb zojuist op Fleur Agema gestemd en niet op Geert Wilders. Niet omdat Geert ongelijk heeft, integendeel, de man heeft groot gelijk, ben het helemaal eens met hem. Waarom dan Fleur Agema? Gewoon omdat zij een leuker koppie heeft en vierkant achter Geert staat. Daarom verdient Fleur mijn voorkeur stem.

 11. Christian Wouters

  De cultuur van Friezen mag je gewoon benoemen. Die van joden niet. Natuurlijk wel. Waterloopleinverkoper die je een kat in de zak verkoopt.

  Kom op. Niet voor niets is er ressentiment. Zelfs Anne Frank herkende het.

  Gelukkig worden deze verraders van de Arbeiders niet vergast. Maar een fries zou zeggen: “ju suust hun de poaten breken”. Smerige verraderscultuur.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.