Tips om uw nieuwe internetprovider te kiezen

Wanneer uw abonnement bij uw internetprovider bijna verloopt, kan het raadzaam zijn om nu alvast te zoeken naar een nieuwe internetprovider. Hoewel het niet per definitie aantrekkelijk hoeft te zijn om na het verlopen van uw huidige abonnement over te stappen, kan dit in ieder geval het overwegen waard zijn.

Denk bijvoorbeeld aan de aantrekkelijke welkomstaanbiedingen waarvan u kunt profiteren als u kiest voor een nieuw internetabonnement bij een andere provider. In sommige gevallen krijgt u van uw huidige provider een loyaliteitsbonus aangeboden, waarmee u bijvoorbeeld enkele euro’s korting krijgt op uw factuur. Houd hier rekening mee bij het vergelijken van alternatieve opties!

Online internetproviders vergelijken

Een van de mogelijkheden die u heeft bij het vergelijken van internetproviders voor een nieuw internetabonnement, is het gebruik van een vergelijkingssite. Via een vergelijkingssite ziet u vaak in een oogopslag welke internetprovider het gunstigste abonnement voor u aanbiedt. Daarbij is het bij het gebruik van dergelijke vergelijkingswebsites vaak mogelijk om enkele parameters in te voeren. Denk aan de internetsnelheid die u verlangt, de combinatie met andere diensten (zoals: televisie, vaste telefonie, mobiele telefonie, etc.), enzovoorts.

Veel consumenten zijn geneigd om bij voorbaat al te kiezen voor het snelste internet wat door een internetprovider aangeboden wordt. Het is echter niet per definitie zo dat het snelste internet noodzakelijk voor u is. Zeker wanneer u een laptop voornamelijk gebruikt om te kunnen mailen, af en toe een filmpje te kunnen bekijken, of wat foto’s aan sociale media toe te voegen, is snel internet niet altijd nodig. Een iets minder snelle verbinding is vaak aanzienlijk goedkoper en voorziet in uw behoeften.

Combineer diensten bij een nieuwe internetprovider

Heeft u de goedkoopste internetprovider gevonden op basis van de vergelijking van een vergelijkingswebsite? Wellicht kan het nog goedkoper door te kiezen voor een alles-in-1 pakket. Deze pakketten zijn momenteel erg hip en worden steeds goedkoper! Binnen een dergelijk pakket zitten vaak ook mobiele telefonie en televisie. Door de verschillende diensten te combineren weet u voortaan precies bij welke helpdesk u moet zijn om problemen op te lossen, krijgt u nog maar een factuur en profiteert u van aantrekkelijke kortingen.

De korting die u bij een alles-in-1 pakket krijgt verschilt sterk per aanbieder. Net als bij het kiezen van een nieuwe internetprovider is het ook in dit geval raadzaam om verschillende mogelijkheden te vergelijken. Soms krijgt u korting op uw factuur, in andere gevallen krijgt u extra zenders, enzovoorts.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. Babaji538

    Een tip die wat langer duurt dan vandaag de dag.
    Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.