Turkije gaat zichelf nog verder overschreeuwen: “Nederland vermoordde 8000 moslims in Srebrenica!”

De NAVO, de EU en belangrijke bondgenoten als Frankrijk en Duitsland riepen de Turken op om zo spoedig mogelijk te deëscaleren, maar daar lijkt president Erdogan voorlopig nog geen zin in te hebben. Sterker nog: nu komt Erdogan met geschiedvervalsing aanzetten om Nederland in een hoekje te drijven.

Wie dacht dat op dag vier van de Turkijecrisis de gemoederen inmiddels een beetje bedaard zouden zijn komt bedrogen uit. Erdogan heeft kennelijk besloten dat Nederland écht vernederd moet worden, al wil dat tot dusverre nog niet echt lukken. En dus grijpt hij terug op een zwarte bladzijde uit de Nederlandse geschiedenis: Srebrenica.

Nederland leidde in 1995 een VN-missie in Bosnië om te voorkomen dat verschillende etnische groeperingen elkaar zouden uitmoorden. Dat mislukte faliekant, en onze ‘blauwhelmen’ moesten lijdzaam toezijn hoe de troepen van Ratko Mladic alle moslimmannen uit de enclave Srebrenica om het leven brachten. Het was geen fraaie dag voor Nederland, maar het is ook niet zo dat Nederland zélf duizenden mannen heeft doodgeschoten.

Erdogan beweert nu van wel. Volgens hem is Nederland uit op een soort genocide van moslims:

“„Turkije kent de Nederlanders van de slachting in Srebrenica”, zei Erdogan op een bijeenkomst.

Erdogan stelde volgens de krant Hürriyet dat Nederlanders de slachting in Bosnië in 1995 aanrichtten. „We kennen ze van de slachting van Srebrenica, we kennen hun verdorven karakter van de manier waarop ze er 8000 Bosniërs afmaakten.””

De Turkse president is niet de eerste die met deze complottheorie komt aanzetten. Eerder werd dit vreemde verhaal ook al opgehangen door een journalist van de Turkse publieke omroep.

Onze premier Mark Rutte meldt bij RTL Z overigens niet echt onder de indruk te zijn van alle oorlogstaal van president Erdogan:

En gelijk heeft hij, onze minister-president. Laat de Turken maar gillen. Erg geloofwaardig maken ze zichzelf er niet mee, wat uiteindelijk gewoon uitpakt in het voordeel van Nederland. Zo wordt met de dag duidelijker: Nederland heeft dit wedstrijdje diplomatiek armpje drukken gewoon gewonnen. Het enige wat Turkije nog resteert is zichzelf overschreeuwen in de hoop dat niemand opmerkt dat ze niet tegen hun verlies kunnen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

35 reacties

 1. DutchDropveter

  ik vraag me af wanneer de kop komt; Nederlanders vermoorden 8000 erdo aanhangers op de dam in Amsterdam. Hoe maar dan ook Hoe enorm gelijk had wilders weer.

  Dit tuig pak je niet aan met een fluwelenhandschoen maar met 50mm patronen, ze moeten schrik krijgen dan pas gedraagt dit volk zich normaal.

  vanaf 15
  – Een paspoort (je mag kiezen maar rot wel op als je voor een andere nationaliteit kiest) Dit geld ook voor Maxima of andere types die zich meer voelen zoals Jinek.
  – Geloof is geen recht meer maar het beleven daarvan is een mening.
  – Nederlandse taal als voertaal, grote groepen die dat niet doen zijn per definitie in overtreding
  – Nieuwe geloofsgebouwen moeten neutraal zijn en van de buitenkant geen uiting hebben van geloof, kruis, minaretten, kerkklokken of gebler via een speaker.
  – Feestdagen, deze zijn enkel en alleen op de van oorsprong Christelijke dagen.
  – Geloof verbieden onder de 18
  – Stemmen – IN NEDERLAND – voor andere landen is onmogelijk
  – Grenzen dicht en uit de EU
  – Dienstplicht ook voor ‘nieuwe’ Nederlanders
  – Geen baan? wel uitkering? = Plantsoendienst al moet het zelfde plantsoentje 8 keer per dag om gewoeld worden van die luie uitkeringstrekkers bank af! en rap!
  – Serieuze straffen op geschiedenisvervalsing -zero tolerance –

  Vul aan!

  1. Klaas Ypema

   Alleen nog Nederlandse dropveters aub, negerzoenen en jodenkoeken terug in de snoepwinkel.

 2. HW

  Erdokan is duidelijk aan het deëscaleren of niet Rutte.
  Ik kreeg een mooie app binnen:
  Erdokan wil ons economisch treffen en de 400.000 Turken terug halen naar Turkije.
  Is ook een klap in ons gezicht, want ineens hebben we minder WAO uitkeringen, minder bijstandsuitkeringen, minder criminaliteit, minder zorgpremies en meer sociale woningen. Echt, daar komen we zo 123 niet overheen. We zouden opeens baden in de weelde en het armoedeprobleem is ineens opgelost.

  Het associatieverdrag kan nu zonder problemen opgezegd worden.
  Dit heeft voor de Turken alleen voordelen. Hoeven ze niet langer tussen de moslimmoordenaars te leven en zijn ze niet meer in gevaar.
  Voor ons Nederlanders betekent het, dat wij in de toekomst ook geen moordenaars hoeven te worden, want ze zijn er niet meer, die moslims.

  We laten die 400.000 Turken in Nederland gewoon kiezen en hij die Turk wil blijven wordt teruggezonden naar zijn vaderland. 80 % is voor Turkije, dus 320.000 raken we er makkelijk kwijt.

  Een grote en goedkope oplossing voor maatschappij.

  1. corfo

   @HW.
   Ik vind uw plan véél beter als het plan van Rutte om te gaan de-escaleren. Ik vraag me af of Rutte wel weet wat dat woord betekent. Die dwaze Turk wil helemaal geen de-escalatie, dus ik zou zeggen : Rutte, met gestrekt been erin a.u.b., en gebruik de in NL wonende Turken als chantage-middel : Erdo bindt in of hij krijgt gratis zijn staatsburgers terug, staatsburgers die zijn land zijn ontvlucht wegens de geweldige economie en het grote tekort aan geiten.

  2. jennifer

   Zou een zegen voor Nederland zijn als dit waar was, gewoon weg ermee .

 3. Gustaafff

  Erdogan is de schaamte voorbij: waren wij vorige week nog nazaten van de nazi’s, nu maakt hij dappere dutchbatters te schande. Ironisch genoeg maakt hij zichzelf, ten overstaan van de internationale gemeenschap, tamelijk belachelijk met deze uitlatingen. Hopelijk gaat hij bij het Hof finaal af. Lijkt me leuk om te zien.

  1. HW

   Gus, een Turk weet niet wat het woord schaamte betekent, dus hoe kun je er dan aan voorbij zijn.

   1. Gustaafff

    Er zullen wel Turken zijn met schaamte, maar wat betreft Erdogan, denk ik dat je gelijk hebt. Hij maakt zichzelf ontsterfelijk belachelijk met deze uitspraken, maar schijnt dat zelf niet te beseffen.

    1. corfo

     Gustaaff.
     Die man heeft de Dutchbatters op een moslim-achtige-wijze beledigd.
     Hij vergeet voor ’t gemak even de Armeense genocide waaraan de Turken zich hebben schuldig gemaakt. Deze man heeft ’t verstand van een geit.

     1. Gustaafff

      Dat ben ik met je eens, @corfo. De man moet op z’n minst terug naar school.

 4. corfo

  Als die idioot dat al gezegd zou hebben, dan geeft dat wel duidelijk aan hoeveel verstand hij bezit……niet bijster veel ! Nog nooit zo’n dwaas gehoord en/of gezien. Dhr. Adolf H te D. was hier een kleuter bij. Volgens mij hij, Erdogan dus, de chauffeur van de vrachtauto die in Nice 80 onschuldigen vermoordde en hij zat ook a.h. stuur van de vrachtauto in Berlijn tijdens de Kerstmarkt. Leuker kunnen we ’t niet maken Erdo, wel nóg gekker !

 5. corfo

  Als Rutte ook maar enige ruggengraat zou bezitten, dan zou hij een klacht indienen bij het Europese Hof voor de Mensenrechten i.v.m. valse verklaringen van een doorgedraaide Turk. Zo’n grote “leider” is Rutte nu óók weer niet, zie ik.

  1. jennifer

   Zal niet gebeuren Rutte houd zich zo vlak voor de verkiezingen stil hierover. Stel je voor de burgers in Ned komen er nu ineens achter dat niet alleen de vastgestelde gelden die naar Turkije vloeien ieder jaar er ook nog eens extra miljarden subsidie naar Turkije vloeien ieder jaar voor de toetreding in de EU. Dit staat al allemaal vast, stond gister op Beurs te lezen. Hierover houd Rutte zijn mond omdat hij hier achter de rug om in meegestemd heeft. Dus Rutte weet heel goed dat Turkije straks bij de EU komt, maar liegt er liever over tegenover de burgers in Nederland.

 6. Freelux

  Tsja, laten we het maar niet over de Armeense genocide hebben…

  1. jennifer

   Ja waarom niet als antwoord hierop dat zijn er meer als 8000 geweest dat is zeker.

 7. Ni28

  Fijn om zaken te doen met zo monster in plaats van eigen maatregelen te nemen. Daar is de EU goed in, ogenschijnlijk goedkope oplossingen die ons duur komen te staan.

 8. HaZ

  Naar zo’n land wil je toch echt niet meer op vakantie. Mijn dochter met kinderen heb ik de reeds geplande vakantie naar Turkistan laten annuleren en op mijn kosten mogen ze naar een meer gastvriendelijker land in Europa. Dat heb ik er graag voor over. als meer mensen dit nu eens deden, mag die geitenneuker zijn dictatorschap steken waar de zon niet schijnt. Hij wil toch zo graag de alleenheerser zijn van groot-Turkmenistan met zijn vazallen? Noord-Korea aan de Bosporus? Kan, maar dan ook niet klagen als er toevallig een verdwaald bommetje neerploft in Turkmenistan.

 9. Duckday

  En met zulke mensen wil de VVD GroenLinks D66 onderhandelen en geven weer dat zulke mensen een aanwinst zijn voor Europa

 10. Two Ravens Black Kettle

  De Turken vermoorden 1 miljoen Armeniërs.
  Misschien wordt het tijd om Turkije op te splitsen en het oosten terug te geven aan de Armeniërs, het Westen aan de Grieken (hoofdstad Constantinopel) en het zuiden aan de Koerden en Assyriërs.
  Mogen de Turken keurig hun hoofdstad en centraal Turkije hebben mits ze stoppen met het bedreigen van alle andere volkeren die rond hen heen een leven proberen op te bouwen.

  1. jennifer

   Je vergeet het stuk land op cyprus nog wat ze ingenomen hebben, en de burgers of vermoord of verjaagd hebben.

 11. Kidogo

  Tja wat moet je zeggen maar ik hoop dat nederland de turkse ambassadeur en consul het land uit zetten met deze leugenachtige personen wil je toch niet meer praten en per direct dat verdrag uit 64 opzeggen en luisteren naar de waarschuwingen van Wilders !

 12. sneeuwstorm

  Lesje geschiedenis vlgns mij. Dutchbat vroeg om ondersteuning bij VN. Werdt geweigerd, Dutchbat werdt onder de voet gelopen door Mladic cs. Erdogan, moet op les.

  En ja, laat maar escaleren ipv de-escaleren

 13. Wim

  Nou ja helemaal zuiver was het niet. Men raakte nogal wat filmrolletjes kwijt.
  Een polonaise lopen bij terugkomst was nogal ongepast.

  https://www.trouw.nl/home/de-duistere-levensloop-van-filmrolletjes~a644122d/

 14. De Vrolijke Fietser

  Rutte heeft inderdaad groot gelijk door onderkoeld te reageren. Hij heeft afgelopen weekend ballen getoond door die twee agitprop Turken niet tot Nederland toe te laten – de minister van BuZa mocht niet landen, en dat hoofddoekmevrouwtje dat op slinkse wijze toch tot het consulaat trachtte door te dringen om haar ”staatsburgers” (maar o wee als je het als oorspronkelijke Nederlander over Turken en Marokkanen hebt; dan wijzen de verontwaardigde Gutmenschen je er wel even op dat het om ”Nederlanders” gaat; maar dit terzijde) toe te spreken, kon linea recta terug naar Duitsland.

  De EU zou Erdogan te verstaan moeten geven dat Turkije lidmaatschap van de EU kan vergeten, dat Turken géén visumvrij reizen naar de EU krijgen, en dat Turken die zich hier crimineel misdragen teruggestuurd worden naar ”vader” Erdogan. En andere Turken die zich hier niet prettig voelen, moeten eindelijk eens beginnen hun knopen te tellen. Rutte heeft groot gelijk: bevalt het je hier niet, pleur dan alsjeblieft op. We’ll help you pack.

  1. swetsnek

   Ik zou zeggen over Rutte ,fiets vrolijk verder nog 4 jaar met die knakker gaat Nederland niet overleven.
   En voor de rest die voor Rutte is straks niet klagen als het niet gaat zoals jij wilt he .
   Gewoon accepteren dan .

 15. HaZ

  Zijn we dan binnenkort echt verlost van de toddenbakken achter de kassa bij de buurtsupers ?
  http://www.telegraaf.nl/buitenland/27797358/__Hoofddoek_verbieden_mag__.html

  1. jennifer

   Laten we het hopen zodat je weer het gevoel krijgt in Nederland te zijn en niet in een zandbakland.

 16. HaZ

  Een voor mij tot nog toe onbekende term “eurofascisme”. Bedacht en gebezigd door ons aller Erdoganneke:
  Turkse president Erdogan geeft stemadvies aan Nederlandse Turken.

  1. HaZ

   De Turkse president Erdogan heeft dinsdag in een tirade tegen Nederland Turken opgeroepen in de Tweede Kamerverkiezingen niet te stemmen op partijen met anti-Turkse standpunten. Erdogan noemde volgens de krant Hürriyet geen politici of partijen bij naam, maar vertelde zijn gehoor in Ankara dat er in Nederland onder meer een racist aan de verkiezingen meedoet en de partij die de huidige regering leidt. En op die twee moeten Turken, moslims of buitenlanders beslist niet stemmen, aldus de Turkse president. Hij leek zo het stemadvies te geven niet op Rutte of Wilders te stemmen. Erdogan zei verder dat hij meer actie gaat ondernemen tegen racisme, islamofobie en vreemdelingenhaat. Hij wil de islamitische wereld mobiliseren tegen het ‘eurofascisme’.

 17. HaZ

  ‘Ze hebben er zelf om gevraagd, ik sta honderd procent achter Erdogan’
  ‘Merendeel Nederlanders is nazi en fascist’
  https://youtu.be/1WrDIeMQN9g

 18. HdK

  ERDOGAN, BEVRIENDE OF BEZETTENDE MOGENDHEID?

  Turkije kent een extreem geweldadige en bloeddorstige geschiedenis van veroveren, uitroeien en bekeren.
  De krijgshaftige Turken komen uit Centraal Azie en hebben de gebieden, die we nu als Turkije kennen, veroverd op de daar wonende Armeniers, Grieken, Koerden en Syriers. Van deze volkeren zijn honderdduizenden burgers vermoord:
  De massamoord op 1,5 miljoen Armeniers (vanaf 1915) is een zwarte bladzij in de Turkse geschiedenis, maar komt niet in Turkse geschiedenisboeken voor. Ook werden 275.000 Assyriers vermoord.
  Minder bekend is de Turks-Griekse oorlog (1921-1922), waarbij Ataturk Smyrna (nu Izmir) veroverde en waarbij vd Grieken, die al duizenden jaren in West-Anatolie woonden, 300.000 werden vermoord en de rest naar Griekenland gejaagd, NB met goedkeuring vd VN!
  Recent nog werd EU-lid Noord-Cyprus veroverd en BEZET.

  Eeuwenoude Griekse steden zoals Smyrna, Troje liggen nu in Turkije.
  Binnen haar grenzen (21% is Koerd), onthoudt T. erkenning aan dit volk, dat een geheel eigen taal, cultuur, geschiedenis heeft. Van dit volk zijn in de afgelopen jaren meer dan 1000 dorpen in T. en 1600 in Irak, met de grond gelijk gemaakt!

  VRIENDSCHAPPEN Erdogan
  Deze wisselen naar believen: Gulen was zijn grootste vriend, is nu de grootste vijand.
  Assad was vriend, toen vijand, nu weer vriend
  Israel dito.
  Rusland werd vijand, maar is nu weer vriend.
  Turkije is kandidaatlid EU, maar of het ook een vriend is?

  T. zegde zonder aanleiding vredesverdrag met Koerden op om de Koerden te kunnen vernietigen. Van ISIS bestrijden komt nog weinig terecht.

  MILITAIR
  T. heeft het grootste leger (300.000 man) van Eurabia en maakte regelmatig uitstapjes naar Irak op zoek naar Koerdische vrijheidsstrijders.
  Het soennitische Turkije gaf zware wapens en militaire trainingen aan ISIS. De journalist die dit ontdekte en rapporteerde is – uiteraard- gevangen gezet.
  Erdogan dreigde recent Syrie, Israel en Zuid-Cyprus als deze in eigen wateren naar gas en olie zou boren.T. houdt Noord-Cyprus (lid vd EU) mede hierom BEZET!

  Turkije heeft een 2181km lange grens met als angstbeeld: Explosieve illegale immigratie.

 19. Marija

  De premier kan zeggen *laat maar gillen*, maar Dutchbatters zijn zwaar beledigd.
  Kunnen zij niet gezamenlijk die Erdogan niet aanklagen?
  Mensen die de oorlog 40-45 hebben meegemaakt zouden dat misschien ook wel kunnen doen.

  Geert werd al voor *minder, minder Marokkanen* voor het gerecht gesleept.

  1. Marija

   Correctie: KUNNEN ZIJ NIET GEZAMENLIJK ERDOGAN AANKLAGEN,
   (er staat n keer *niet* te veel in die zin)

 20. denktenk

  Een Turk over Turken……..

  https://www.youtube.com/watch?v=B7gA6vF2xBM

  Verhelderend………!

 21. Babaji538

  A wedding party should not have been, more lovely.

  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.