Turkse media: “Turkse minister gaat met de auto tóch naar Nederland”

Turkije geeft niet zomaar op. Volgens Turkse media gaat een Turkse minister toch gewoon naar Nederland, maar dan niet met het vliegtuig maar met… de auto. Jawel, de controverse begint echt bizarre vormen aan te nemen.

De redenering daarachter is dat de Nederlandse regering haar dan niet kan tegenhouden. Als ze eenmaal in Europa is kan ze immers gaan en staan waar ze wil. Je kunt een vliegtuig geen toestemming geven om te landen, maar ja, wat kun je tegen een auto doen? Een parkeerverbod afkondigen?

De Turkse krant Cumhuriyet bericht dat de Turkse minister van Gezins- en Politieke Zaken, Fatma Betül Sayan Kaya, tóch gewoon naar Nederland komt. Alleen doet ze dat niet met het vliegtuig, zoals ze normaal gesproken zou doen, maar met de auto. Op die manier kan de Nederlandse regering haar namelijk niet tegenhouden, is de gedachte:

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun uçağının iniş iznini iptal etmesine rağmen Hollanda’nın Rotterdam kentine kara yoluyla gidecek.

Daha önce Bakan Kaya’nın Hollanda’da katılacağı etkinlikler iptal edilmişti.

Aangezien de meeste Nederlanders het Turks niet machtig zijn, hier een vertaling:

Minister van Gezins- en Sociale Zaken Fatma Betül Sayan Kaya, gaat, omdat de Nederlandse regering de landingstoestemming introk van minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Cavusoglu, met de auto naar Rotterdam. Eerder zou ze ook al naar Nederland gaan, maar dat evenement werd geannuleerd.

Zoals ik eerder al aangaf is de regering-Erdogan bepaald niet van het type ‘pappen en nathouden’ of ‘compromissen sluiten.’ Als Erdogan iets niet accepteert dan is het ‘nee’ op een, in zijn ogen belangrijk rekest.

Daarom is het bepaald niet verbazingwekkend als minister Kaya inderdaad naar Nederland komt. De grote vraag is dan wel: gaat Rutte haar tegenhouden en zo ja, hoe? Want de mogelijkheden zijn, als gezegd, nogal beperkt. Je kunt een minister van een in theorie “bevriend NAVO-land” niet zomaar aanhouden bij de grens en uitzetten, en ik twijfel er geen moment aan dat Rutte dat ook niet zal durven of willen doen.

Als Ankara dit doorzet gaat er dus iemand in zijn (of haar) hemd gezet worden.

Overigens is het nog niet helemaal duidelijk wanneer minister Kaya naar Nederland wil komen, voor of na onze verkiezingen. Als ze hun zin willen krijgen doen ze het natuurlijk erna, maar als ze Rutte publiekelijk even willen vernederen doen ze het ‘gewoon’ ervoor, zoals morgen.

UPDATE:

Volgens De Telegraaf is ze zelfs al onderweg vanuit Duitsland. Hoe gaat Rutte hierop reageren? Hij werd alom geprezen in de politiek vanwege zijn zogenaamd ‘rechte rug’ (die hij alleen maar heeft nu de verkiezingen in aantocht zijn), maar wat doet hij nu?

Als gezegd, er wordt iemand in zijn of haar hemd gezet. Alles hangt af van Rutte’s reactie wie dat precies is.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

45 reacties

 1. Ni28

  De Turken vechten nu openlijk met de Nederlanders en trekken zich niets van ons. Alleen de Turken tellen mee. Wat zou nu een gemiddelde PvdA-er echt denken? Zouden zij toegeven hoe fout zij zijn met hun multiculturalisme? Ik zou nu beginnen met het brede verbod van dubbele paspoorten.

 2. Wim

  Leg de spijkermatten maar klaar.

  1. Gustaafff

   Volledig mee eens, terug naar Turkije.

   1. Janalb

    Ja, laat dat mens linea recta terug keren met de auto, lekker ritje.

    1. Gustaafff

     Erdogan beledigde ons vanmorgen en wil ons, ten overstaan van alle Kuzu’s en de internationale gemeenschap, kleineren. We kunnen dit niet laten gebeuren. Oppakken, in de auto en ophoepelen naar Erdogan c.s..

 3. HaZ

  Lekker dan, een Turkse opruiende toddenbak die ongeoorloofd (!) ons land in pruttelt. Dat uitroepteken staat er niet voor niets. Turkse minsters voor promotie referendum niet welkom in Nederland is er gezegd, dus aanhouden aan de grens door marechaussee, auto in beslag nemen en enkeltje Istanbul…….lopend !

  1. Janalb

   Ze zullen haar wel ophalen van de grens, bijna 4 miljoen Turken in good old Germany. Arm duitsland met zo veel schooiers. Erdogan is bijna net zo erg als Stalin en Adolf en daarom mogen de Duitsers Niet Hun bek lostrekken over dit gajes. Als er echter een land is die die Turken moeten bestrijden is dit wel duitsland. Anders graven ze Hun eigen Graf. Frau Merkel, ga aub weg en geef Duitsland terug Aan de Duitsers.

  2. Ngatimoto

   Las vandaag dat volgens de TURKSE kieswet er geen acties in het buitenland mogen worden gedaan. Als dit klopt dan hebben die Turken geen poot om op te staan.

 4. Wim

  Dit is het begin waar Wilders al jaren voor waarschuwt, de islam wil hier de dienst uit maken.

 5. NederNederlander

  Mijn dank is groot voor de mooiste gratis reclame die Erdogan maakt voor de PVV!!

 6. HW

  Edit: mensen houd het netjes. Geen gescheld en gevloek in de comments.

  1. jennifer

   Dat zowat zich minister durft te noemen, ze ziet eruit als een vuilnisbak met het vodden op de kop. Als je naar zoiets moet luisteren is het einde helemaal zoek toch. Ze moet zich eerst maar eens aan de moderne tijd van 2017 aanpassen. Niet het land in laten en daarmee moet de kous af zijn. Hoe gek is dat wijf om een dictator te ondersteunen, en hoe kan iemand minister zijn als je zo uit ziet als een hersenloos vodden geval.

 7. Wim

  Aanslag op centraal station ook aanval met machete en traangas-aanval in Hamburg

  Vooralsnog blijft het bij kleinere aanslagen zoals gisteren op het Centraal Station van Düsseldorf, waar drie Afrikaanse migranten met bijlen en machetes op passagiers inhakten, en 7 mensen verwondden, van wie drie ernstig.

  Op dezelfde dag viel op een parkeerplaats vlakbij het vliegveld van Düsseldorf een man met een machete een 80 jarige Duitser aan. Die raakte daarbij gewond en moest naar een ziekenhuis worden overgebracht. Omdat de dader ontsnapte, alarmeerde de politie voor de zekerheid enkele scholen in de buurt. (2).
  In Hamburg gooiden gisteren twee onbekende jongeren traangas of pepperspray in de S-bahn (metro-achtige trein). Daarbij raakten 6 mensen gewond. 50 anderen, waaronder een 3 jarig meisje, hadden last van allerlei gezondheidsklachten. Het betreffende station in het centrum van Hamburg werd geëvacueerd:

  O ja de laatste werd in de media gebracht als een kwajongensstreek.

 8. Dobermann1983

  De eerste slappe knieen zijn al gesignaleerd, de piratenpartij en dhr Ben Pot cda, zien liever dat we buigen voor turkije.
  Ik zeg Rutte ga door tot elke prijs, desnood oorlog, maar we laten ons niet door Turkije de les lezen, sommige zeggen je moet niet serieus nemen wat ze zeggen, dat is hun aard, o jah dus moeten we ons maar voor alles uit laten maken, tot hier en niet verder

 9. Osewoudt

  Zo’n hoofddoek kan er toch heel erg charmant uitzien.

  1. jennifer

   Als poetslap voor de WC wel ja.

  2. HaZ

   Bij mij hangt ook zoiets in kamertje 100, voor het geval ik vergeten ben om de toiletrollen aan te vullen.

  3. Christian Wouters

   Zelfs W.F. Hermans zelve wist niet of Osewoudt nou goed of slecht was. Verzetsheld of NSBer.
   Wat dat betreft is je nick helemaal goed.

 10. jennifer

  Mocht het haar lukken om Nederland binnen te komen, moet Nederland gelijk een signaal afgeven aan het scheldende Turkije richting ons Nederland. Boycotten Turkije geen vakantievlucht meer naar dat land toe deze zomer, en Nederlanders met verstand blijven dan ook vanzelf weg uit die dictatuur die er dan al heerst. En Nederlanders die er wel naar toe reizen en er gebeurd wat om dat dit niet mag in een dictatuur, lekker weg latten rotten in een Turkse cel dan.

  1. swetsnek

   Vraag me af waar Europa blijft,of zijn we niet zo eensgezind als ze zich voor doen ??

   1. jennifer

    Daar zeg je het goede, ik hoor niets vanuit de EU. Hiermee geven ze dan wel toe dat het allemaal klopt wat er met Europa gebeuren moet, het zal en moet een islamitisch Europa worden.

  2. Gustaafff

   Grenzen van de EU dicht, vluchtelingendeal opzeggen, Kuzu c.s. op het vliegtuig zetten naar Turkije. We worden verschrikkelijk in de maling genomen door snorremans.

 11. nick

  Denk dat Rutte met zijn (s)linkse companen hier niet blij mee is! een politieke crisis veroorzaakt door de Turken en dat vlak voor onze verkiezingen…

  Erdogan bewijst eventjes dat Widlers het grooste gelijk van de wereld heeft. Dat had Erdogan niet beoogd, gratis en uitgebreiden propaganda voor de PVV!! Geweldig!

  Slinkse Rutte, dacht dat hij een goede zet deed, onder druk van dreigende VVD verliezen endruk van Wilders. Hij deed het juiste maar get gaat toch als een stoomwals tegen hem werken..

  Hier komt de onverdraagzame, ondemocratische, onderdrukkende Islam aap zichtbaar uit de mouw!

 12. Gustaafff

  Erdogan kan een ploert wezen, maar nu gaat hij wel erg ver. Vergeleek hij het Nederlandse volk vanmorgen nog met nazi’s (dit is een zware belediging tegenover alle inwoners van Nederland), daagt hij nu de regeringsleider van het Koninkrijk der Nederlanden openlijk uit! Misschien moet de Familieminister maar op de eerstvolgende vlucht naar het Nieuw-Ottomaanse Rijk worden gezet.

  1. Syntha

   Nee hoor, das gewoon voor een dictator. Iedere dag weer an.

 13. Vabis

  Nou ja, Erdogan heeft natuurlijk wel een beetje gelijk, voorstanders van de EU zijn gewoon moderne nazi’s…

  1. Janalb

   Gelul.ik wil de EU terug brengen naar de EGKS incl. de Scandinaviers. Maar de EU moet blijven ( Oostblok eruit, mogen terug naar Russki)

   1. jennifer

    Nou ik vind Hongarije anders een goed voorbeeld van hoe het wel hoort te zijn in Europa.Die zeggen tenminste heel eerlijk omdat ze weten wat voor ellende ze anders naar binnen halen, men is welkom in Hongarije zolang men maar geen islamiet is, en gelijk hebben ze.

 14. HaZ

  Nooit (!) uit het oog verliezen dat Rutte een pathologische leugenaar is en zo glad als een paling in een emmer snot. Rutte doet nooit iets zonder redenen en die zijn echt niet alleen voor het Nederlandse volk (want daar schijt ie op), maar alleen voor Rutte.
  Laat je geen rad voor de ogen draaien.

 15. Peter Selie

  Ach kijk Fatma Betül Sayan Kaya eens lief kijken vanonder haar onderdrukkingssymbool,
  Turkse media: “Turkse minister gaat met de auto tóch naar Nederland” Tja en de gehele Nederlandse traditionele politiek (behalve FVD, PVV en VNL) geeft vol gas, zonder achteruit te kijken naar de islamitische hel.

 16. HaZ

  Trouwens niet geheel “onbekend” in Nederland die Fatma Betül Sayan Kaya…..
  https://twitter.com/martinbosma_pvv?lang=nl

 17. Syntha

  Verwonderlijk dat dit gebeurd? Nee echt niet. Dit is nu net, waar Islam EN dictators voor staan. Dat heb je nou als je slap in je bestuurders-vel zit….

  Ken degenen die je binnen haalt!! Ik moet echt lachen, al is het meewarig….

  Zie maar dat je het oplost, Rutte. Is je graatje nog steeds sterk?

  1. Gustaafff

   Als Rutte deze kwestie fatsoenlijk weet op te lossen, is dat niet alleen voordelig voor zijn reputatie. Nederland krijgt dan ook een meer sterke positie. We hebben laten zien dat er met die kaaskoppen niet te sollen valt en dat we lef hebben om die Turken te laten zien wie hier de lakens uitdeelt. En dat is niet Kuzu en Erdogan, maar de Nederlandse regering.

   1. Ngatimoto

    Uw suggestie om dit fatsoenlijk op te lossen?
    Dit soort harde opstelling had minstens 10 jaar geleden al moeten gebeuren.

    1. Gustaafff

     Toen hadden we nog geen Erdogan die ons grof beledigde, ons verbaal in elkaar trapte.

 18. Dobermann1983

  Ik zag bij de demonstratie in turkije, veel moslimbroederschap(4vingers) en grijze wolf teken(pink en wijsvinger omhoog en ring en middelvinger op de duim) oftewel extreem nationalisten/islamisten

 19. Ngatimoto

  Dit alles is ineens koren op de molen van de PVV.
  Het gelijk hebben met hun ‘gedram’ van de laatste 10 jaar over niet integreren en een vijfde colonne wordt door de Turken 100% bevestigd. De Turkse regering doet dit, de Turken die in Nederland doen dit openlijk in interviews. Men zegt gewoon dat zij zich niets aan Nederland gelegen laten liggen.
  Ben heel benieuwd hoe andere partijen zich hier gaan opstellen.

  1. Gustaafff

   Prima, en nu terug naar Turkije!

   1. jennifer

    Beter nog gooi ze tussen die radicale menigte daar in Rotterdam, weten en voelen ze tenminste ook gelijk hoe dat aanvoelt.

 20. Ruud562

  Wat heeft een Wilders toch het gelijk aan zijn zijde, al jaren lang!
  Wat voorzag Janmaat deze ellende, wat voorzag Pim Fortuin dit ook volkomen!
  Tja!

 21. corfo

  Turkse pers : En ze komt tóch lekker naar Nederland !
  Nederlandse pers : En ze gaat even rap weer terug !
  Die Turken zijn nog stommer gebleken dan de meeste NL’ers al dachten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.