Turkse minister: “Rutte vroeg me om niet voor, maar na de verkiezingen te komen om Wilders niet te helpen”

Het is bevestigd: de zogenaamd principiële houding van Mark Rutte is niets meer of minder dan een theaterstukje voor de bühne.

Gisteravond berichtten wij dat de Duitse krant Bild beweert dat de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Sigmar Gabriel een belangrijke boodschap had doorgegeven aan zijn Turkse ambtsgenoot: stel het bezoek aan Nederland uit tot na de verkiezingen. Als dat klopt is dat natuurlijk bijzonder schokkend. Het betekent namelijk dat Rutte’s zogenaamde principiële houding niets meer of minder dan een theaterstukje pur sang is.

Het verslag in Bild wordt nu bevestigd door Cavusoglu, de Turkse minister van Buitenlandse Zaken. Op campagne in het zuiden van Turkije zei hij gisteravond namelijk dat de regering Rutte II hem inderdaad gevraagd had om niet nú, maar een week of wat later langs te komen. De reden was simpel: als hij voor de verkiezingen langskwam zou dat Geert Wilders in de kaart spelen.

“Nederlandse politici begonnen me te vertellen, ‘Mr. Minister, als je nu komt, zal het Wilders’ stemmen verhogen. Alsjeblieft, kom na de verkiezingen.” “Is dit mijn probleem? Als je het mij op een normale manier had gevraagd, zou ik graag geholpen hebben, maar als je eerst in de media roept ‘Nee hij mag niet komen,’ dan werk ik daar natuurlijk niet aan mee.”

Kortom, Nederlanders kunnen wel ophouden quasi-trots te zijn op Rutte omdat hij eindelijk een “rechte rug” getoond heeft en “de lange arm van Ankara beperkt heeft.” Rutte speelde een politiek spel. Cavusoglu werd verteld dat hij welkom was na 15 maart. Dat was voor Nederland geen enkel probleem geweest. Het enige wat Rutte wilde voorkomen is dat honderden of zelfs duizenden Turken met Turkse vlaggen stonden te zwaaien vóór 15 maart. Daarna mocht het wat hem betreft wél.

Het bewijst maar weer eens dat de VVD-leider een opportunist pur sang is; een typische politicus die er alles voor over heeft om de macht in handen te houden. Dat je een diplomatieke rel ontketent vanwege principes is tot daar aan toe, maar daar is hier geen sprake van. Rutte heeft de boel bewust puur en alleen op scherp gezet om de verkiezingen te kunnen winnen.

Zieliger en opportunistischer dan dit wordt het niet. Wat is die man toch een ongelooflijke huichelaar. En maar net doen alsof hij principes heeft. Je zou erom lachen als het niet zo ontzettend triest was.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

70 reacties

 1. Wim

  Nu de Media,NPO en RTL nog, of zouden die de zelfde methodes er op na houden als Erdogan.

  1. jennifer

   Ga daar maar niet vanuit, ben net naar WNL aan het kijken en ze hebben het erover alsof Rutte de held van het land is, ze praten hier echt niet over, en bekent zal het ook niet worden in die media.

 2. Ritter

  Geen verrassing natuurlijk.

  Rutte’s gedrag werd gemotiveerd door de verkiezingen; uit angst dat het Geert Wilders stemmen zou opleveren en zijn VVD stemmen zou kosten.

  Zouden er geen verkiezingen zijn dat zou de Turkse minister gewoon kunnen komen van Rutte.

  Hetzelfde verhaal met het CDA dat nu ineens het associatieverdrag met Turkije wil opzeggen. Ook dat is voor de bühne en na de verkiezingen zullen we er maar weinig over horen van het CDA.

  1. Anna

   Ritter. Buma CDA “Associatieverdrag met Turkije opzeggen.” Buma sprak bij WNL al over “het wordt een grote opgave”. CDAer Buma sprak kennelijk niet de waarheid.

 3. Top

  Dit is wel zo overduidelijk! Alleen het is mislukt, omdat Turken in een geestelijke massahysterie zitten. Het zijn moslims en hebben nooit buiten het opgelegde kader kunnen denken. Ze denken sowieso, dat ze beter zijn dan niet moslims, want dat staat in hun sprookjesboek. Probeer maar eens met een islamiet een duidelijke standpunt te ontfutselen. Het enigste antwoord wat je kan krijgen is “het staat in de Koran en als je dat niet wil begrijpen, moet je dood”.

 4. Gustaafff

  Sinds wanneer geloven wij Cavusoglu? Die man is voor geen meter te vertrouwen. Ik ben het eerlijk gezegd helemaal zat met zijn gestook. De Turkse regering heeft duidelijk een grens overschreden door ons “een overblijfsel van nazi’s” te noemen, een “bananenrepubliek” en “fascisten” en “oproept tot sancties”. Het is tijd dat de Turken hun grote mond gaan houden. Het demoniseren van het Koninkrijk der Nederlanden, en haar regering, begint ernstige vormen aan te nemen.

  1. jennifer

   Waarom zou het niet waar zijn Guus, we weten dat Rutte niet te vertrouwen is, en dat hij er alles aan zal doen om Wilders niet te laten winnen, en juist de Turken weten dat Wilders de Turken liever kwijt als rijk is toch. Dus denk toch wel dat hier weer zo vlak voor de verkiezingen Rutte weer n smerig politiek spelletje gespeelt heeft wat in het voordeel van hem moet uit pakken.

   1. Gustaafff

    Op basis van wat? Een verklaring van de Turkse minister die bekendstaat als één van de Erdogan-vriendjes? Een artikel in Bild, een boulevardblad?

  2. Marija

   Als het jouw doel dient lieg je, dat is de mentaliteit van Turken.
   Ze hebben echt niets met Nederland.
   Heeft iemand reacties gezien dat turken het niet eens zijn met de rellen in Rotterdam? Ik niet.
   Mochten er goedwillende turken zijn die echt ook Nederlander zijn, dan moeten ze zich maar eens laten horen tégen die ophitser Erdogan.

 5. Wim

  De Turkse regering heeft duidelijk een grens overschreden door ons “een overblijfsel van nazi’s” te noemen.

  Verrek ze lijken de linkse club wel hier ,die komen ook altijd met die zwakke beweringen..

 6. Anna

  Mark Rutte zet op een smerige, schandelijke wijze Geert Wilders/PVV over de hele wereld weg als duivels.
  Totdat er wéér iets ergs gebeurt en dan weten ze weer van niks.
  Let goed op alle partijen zijn VOOR 100% Turkije bij EU behalve Wilders PVV.
  Mark Rutte heeft Nederland “armer, voller en islamitischer” gemaakt.

  1. Gustaafff

   En jij geloof Cavusoglu, de notoire leugenaar?

   1. Wim

    Jij gelooft Rutte de notoire leugenaar?

    1. Gustaafff

     Ja.

     1. Wim

      Ik niet meer.
      Als je net zo makkelijk 300 landgenoten onder de steen trapt met leugens.

     2. Gustaafff

      Je leest teveel Xnieuws.

 7. Wim

  Rutte ook niet.

 8. Gustaafff

  Overigens heb ik geen interesse in de politieke motieven van het kabinet. Zaak is dat we de rijen sluiten en onze volle steun betuigen aan de Nederlandse regering. Het is onvoorstelbaar dat Recep Erdogan dit land, ten overstaan van duizenden aanhangers, betitelt als een stelletje Nazi’s. Vervolgens daagt hij de regering uit, door nog een andere minister te sturen!

  De regering heeft goed gehandeld en laten we dat niet ter discussie stellen door de politieke motieven te bestuderen. Ook onze helden van de ME en de Rotterdamse politie verdienen lof voor hun optreden.

  Keihard ingrijpen. Hard zijn.

  1. jennifer

   Nou Guus het tapijt moet wel groot zijn in jou huis, dat je zelf de motieven hierachter eronder wil vegen en niet benoemd wil hebben.

   1. Gustaafff

    Je speelt Erdogan en Cavusoglu, de meest onbetrouwbare en louche regeringsleiders die er bestaan, regelrecht in de kaart. Zij proberen de focus af te leiden van waar het hier werkelijk om gaat, namelijk de achterlijke houding van de Turkse regering. Het interesseert me geen bal wat de politieke motieven van het kabinet zijn. Waar het hier wel omgaat, is de koene houding om de Turkse minister het land uit te zetten. Het is tijd om alle rijen te sluiten en alleen de daden van de Turkse regering ter discussie te stellen.

    1. Wim

     Hij kon niet anders. Had hij dit niet gedaan was het gebeurd geweest met hem.

 9. Gustaafff

  Volledig eens met ikweetwatikwil. Rutte heeft er voorts zorg voor gedragen dat de positie van Nederland sterker is geworden. Internationaal oogstten wij lof voor het harde standpunt van onze regering. Tevens hebben wij niet alleen de opstand keihard de kop ingedrukt (en weten de Kuzu’s van Nederland dat wij hier de dienst uitmaken, en niet zij), ook moet Erdogan beseffen dat er met die kaaskoppen niet te spotten valt! We zetten een politicus gewoon met man en macht uit!

 10. Marija

  Die turken liegen alsof het gedrukt staat als ze dat uitkomt, dus vooralsnog neem ik dit niet zonder meer aan.
  Ik geloof wel dat het Rutte beter was uitgekomen, maar hij weet ook wel dat niets geheim blijft, dus zoiets stoms zal hij toch niet gedaan hebben?

  1. Wim

   Gelukkig is het liegen aan de Turken voor behouden. Wat dat betreft zijn we in Nederland brandschoon.

  2. O.P.

   Rutte heeft zich al meer dan eens bewezen…. Om zich met leugens en valse beloftes te bedekken.
   Ik begrijp dus niet waar die verdediging, van jou kant, vandaan komt.
   Die is naar mijn mening zonder fundament…!!

   1. Gustaafff

    En nu gaat het niet meer over de dictator Erdogan, maar over premier Rutte.

    Tja.

     1. Gustaafff

      Het gaat niet om premier Rutte. Het gaat om Erdogan, een meningte asn Erdogan loyale vlaggenzwaaiende Turken. Om Erdogan die ons voor een menigte van duizenden aanhangers uitmaakt voor “nazi’s”. Om Erdogan die oproept tot sancties. Om Erdogan en Cavusoglu die hier zieltjes willen winnen voor een dictatoriaal stelsel. Om de handeling van de Nederlandse regering de Turken het land uit te bonjouren.

    1. Christian Wouters

     Wat veel kanten zitten er aan de werkelijkheid he? Een intellectueel weet wat hij niet weet, een gelovige probeert de boodschapper te beschuldigen. Met de Farizeeers als pregnantste voorbeeld.

   2. Borrelnootje

    Gustaafff probeert met zijn volledige inzet de aandacht van Rutte af te leiden en geheel te focussen op Erdogan.

    Vraag: Waarom wil je het niet over Rutte hebben Guus?
    Antwoord: Als betaalde trol moet Guus hem uit de wind houden.

    1. Gustaafff

     Borrelnootje probeert met zijn volledige inzet de aandacht van Erdogan, de ware kwaaddoener in de diplomatieke rel, af te leiden naar Rutte.

     Maar er moet immers een stok zijn om Rutte te slaan, zelfs als we daarvoor moeten afgaan op het artikeltje van de Bild en het woord van de man die ons gisteren nog voor fascisten uitmaakte.

     1. Borrelnootje

      Iedereen weet dat Erdogan een psychopaat is die ruzie zoekt met iedereen. Niks nieuws. Het gaat hier om de reactie daarop van Rutte. Dat die door de verkiezingen geinspireerd en gestuurd wordt, begrijpt zelfs de grootste onnozelaar. Waarom zullen we het niet over die reactie hebben? Ik geloof gaarne dat het Rutte geen moer had uitgemaakt als de Turkse minister op 25 maart 30.000 Turken in Rotterdam had toegesproken. Rutte heeft talloze keren bewezen een leugenaar en hypocriet te zijn.

     2. Gustaafff

      @Borrelnootje, Erdogan is geen psychopaat.

      In de eerste plaats had het kabinet (het was geen beslissing van enkelt premier Rutte) geen juridische mogelijkheid om de komst van de minister blokkeerde. Pas nadat Cavusoglu niet aan het verzoek van minister Koenders wilde voldoen – namelijk, spreek op een kleinschalige bijeenkomst – en zelfs met sancties dreigde, zijn de landingsrechten van Cavusoglu opgeschort. Dit in het kader van de openbare orde.

      Daarna heeft Erdogan doelbewust de confrontatie gezocht, door dit land uit te maken voor een stelletje nazi’s en vervolgens een nieuwe minister te sturen. Toen was het geduld van het kabinet op en is de Familiezakenminister het land uitgezet.

      Aanvankelijk was het plan dus niet eens om de minister te verbieden campagne te voeren.

 11. HaZ

  Zolang er geen andere bevestiging bij komt hou ik ook een slag om de arm.
  Wilders zelf is inmiddels op de hoogte van dit bericht en vraag me dan af of hij dit bijvoorbeeld mee gaat nemen in het debat van vanavond. Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt hem wel.

 12. Wim

  https://www.youtube.com/watch?v=IMavKIBOIVQ

  Dit zegt genoeg over Rutte.

 13. Gustaafff

  @vrijheidvanmeningsuiting, het is inderdaad dieptriest. Als er een stok is om Rutte te slaan, pakt iedereen die gretig op. Zelfs als dat betekent dat ze een Turkse leugenaar moeten geloven. In de essentie heeft de regering juist gehandeld, met name toen zij de Turkse minister deporteerde.

  1. Wim

   Voor drie maanden terug werd je hier nog voor gearresteerd.

   https://www.youtube.com/watch?v=3mpMLOkjmg0

   1. Wim

    Voor ik het vergeet ,over Trump mochten wel de vreselijkste borden getoond worden.

  1. Gustaafff

   Dat heeft betrekking op een controversiële vluchtelingendeal, die gesloten is met toenmalig premier Davutoglu.

   1. O.P.

    Deuheu…
    Het ging over de geloofwaardigheid van Rutte……!!
    Blijkbaar vertrouw jij Rutte blind..??

    1. Gustaafff

     Aan welke kant sta jij eigenlijk?

 14. Adriaan

  Rutte krijgt van mij vooralsnog het voordeel van de twijfel. Als blijkt dat na 15 maart alsnog een Turkse delegatie hier naar toe komt, dan wordt het hoog tijd dat Rutte geëlimineerd gaat worden. Een landverrader behoort de doodstraf te krijgen. Ik mag hopen dat Rutte deze zware aantijging vandaag nog gaat uitleggen.

  1. O.P.

   Rutte heeft blijkbaar veel credit bij jou..?!
   N.a.v. vele leugens en gedraai..!

   1. Gustaafff

    Cavusoglu heeft veel credit bij O.P.

   2. Adriaan

    Rutte krijgt van mij één credit, alleen in deze kwestie.

 15. Christian Wouters

  Iedereen neemt selectief waar en de mislukkelingen laten hun emotie hun ratio sturen.

  Dat is de kern van het menselijk kwaad. Gelovigen zijn hierbij niet uitgesloten. Christelijke nonnen in Ruanda, in Duitsland en hier op dit blog laten zien hoe dicht ze tegen het kwaad aanzitten.

  Tja, hoe hoogstaander de moraal, hoe dieper je kunt vallen.

 16. Wim

  Premier Mark Rutte steckt im Wahlkampf, fühlt sich hintergangen. Grund: Außenminister Cavusoglu hatte Mittwoch seinem deutschen Kollegen Sigmar Gabriel (SPD) zugesagt, er werde einer Bitte der Holländer entsprechen, vor der Parlamentswahl (Mittwoch) keine Reden zu halten. Samstag flog er doch los – mit Ziel Rotterdam.

  Met andere woorden de Duitser van de SPD Sigmar Gabriel liegt ook.
  Er is nog niets bekend dat Sigmar Gabriel deze bewering ontkent.

 17. Wim

  @ guus.Je leest teveel Xnieuws.

  Dat is nog eens een sterk argument Guus.
  Wat lees jij?

  1. Gustaafff

   Xnieuws houdt de Oekraïners toch nog steeds verantwoordelijk voor de MH17-ramp?

   1. Wim

    Dat is ook zo .Ze lieten het vliegtuig over oorlogsgebied vliegen.

    1. Wim

     Wat bedoel je.

     1. Gustaafff

      Er zijn comments verwijderd en daardoor klopt de volgorde niet meer, @wim.

     2. Mateo

      Gustaafff;

      Na al deze reacties ter kennisgeving te hebben aangenomen moet ik 1 ding concluderen en dat is dat jij gelijk hebt voor het feit dat Rutte het goed gedaan heeft in deze mini-Turkije crisis. Gelukkig beseft ook het overgrote deel van de kiezers dat dit dan ook het ENIGE is wat Rutte goed gedaan heeft met zijn afbraakpolitiek, en please daag me niet uit om dingen te noemen die hij goed gedaan heeft want voor ieder goed ding wat hij, volgens jou, goed gedaan heeft noem ik er 3 waarmee hij de kluit heeft belazerd. Lets go?

 18. Wim

  Iemand die je oplicht met 1000 Euro geloven ze weer hier.
  Het lijken wel figuren hier die voor de vijfde keer in en babbel truc trappen. Dan mag je best spreken van en geestelijke ongesteldheid of geheugen verlies. Maar goed dat laatste kun je niets aan doen dat is best zielig.

 19. Borrelnootje

  Dat, Simon, is een vraag die in het verleden reeds talloze malen gesteld is en evenzovele malen beantwoord.

  1. Gustaafff

   Borrelnootje = noodluik.

 20. Ni28

  Maar twee mensen worden van de Turkse rel beter. Erdogan en Rutte. Voor Erdogan is het opmaat om de EU ambities als een soort winnaar tede rug te keren, Europa als de schuldige aanwijzen waardoor hij in eigen land sterk wordt. Dan een pact sluiten met Poetin en zich concentreren op het M.O. Rutte leek even de staatsman en voor mensen die niet lezen blijft hij het ook dus ook voordeel. Het wordt wel een klap voor de Turkse economie en hun NAVO lidmaatschap moet ook nog bezien worden.

 21. cmsuijkerbuijk

  Rutte de leugenaar, wordt weer maar eens in bescherming genomen, want hij kán zoiets niet gedaan hebben, wánt Erdogan en Cavusoglu c.s. zijn véél slechter. Alsof dát dan al een reden is, om Rutte uit de wind te houden, die in zijn eerste leugen beslist niet gestikt is.
  Er wordt door de beschermheiligen van Rutte echter één ding vergeten: De Duitse minister van BuZa wordt óók bij naam en toenaam genoemd. Zou die zich écht niet laten horen, als dat allemaal door Ankara was bekokstoofd? Het tegendeel is waar: Het blijft oorverdovend stil in Duitsland!

  1. Gustaafff

   Meen jij op basis van een artikel in de Bild en een korte verklaring van een Erdogan-getrouwe te concluderen dat Rutte liegt? Je “bewijs” is flinterdun. Bovendien is het uitermate irrelevant welke motieven de premier heeft. In de essentie heeft hij (en het kabinet, want enkelt Rutte wordt genoemd) juist gehandeld. Of vind jij van niet?

   1. cmsuijkerbuijk

    @Gustaafff
    En jij meent, dat als de naam van de Min. van BuZa van Duitsland in deze rel, ten onrechte zou worden genoemd, hij daarop dan niet zou reageren?
    Rutte heeft, door de omstandigheden gedwóngen, zéér tegen zijn zin op deze manier gereageerd. De intentie was er niet, hij moést wel, vanwege de aankomende verkiezingen. Het gaat er in dit geval niet om het juist of onjuist handelen van Rutte, maar of hij (weer) de boel besodemieterd heeft, door zogenaamd de held uit te hangen, die hij totáál niet is! Jij stelt, dat het irrelevant is, wat de motieven voor zijn actie zijn en daar ben ik het hartgrondig mee oneens, Dat zou opgeld doen als hij sowieso een inreis- en/of landingsverbod zou hebben afgekondigd, hoé dan ook, want dan zou je kunnen stellen, dat de beweegreden niet belangrijk is! Nu werd hij echter gedwóngen te handelen, omdat hij bang is voor de verkiezingen! Puur opportunisme dus. Dat hij nu per ongeluk de “held” van links geworden is, doet daar niets aan af!

    1. Gustaafff

     @cmsuijkerbuijk, minister-president Rutte, of althans het gehele kabinet, was in eerste instantie niet in staat de komst van de minister te verbieden. In 2008 voerde president Obama ook campagne in Duitsland. Natuurlijk had hij de intentie niet, want hij had daar simpelweg de middelen niet voor. Eerstens toen de minister met sancties dreigde, was het geduld van de Nederlandse regering op. Erdogan heeft dit land daarna grof beledigd. En toen zijn minister van Familiezaken met de auto naar Nederland gestuurd. Dit is een doelbewuste provocatie en HET KABINET heeft juist gehandeld toen zij de minister met zachte dwang uitwees.

     Nee, er zijn slechts twee “bewijzen”, een artikeltje in de Bild en de bewering van Cavusoglu (die ons gisteren nog fascisten noemde). De Bild is de Bild en Cavusoglu zegt veel, maar is nog onbetrouwbaarder dan Trump. Je vindt slechts een stok om Rutte (HET KABINET) mee te slaan. Rutte heeft namelijk goed gehandeld. Dat moet snel verbloemd worden. Rutte is immers “slecht”, dus alles wat hij doet is “slecht”.

     Zelfs als je daarvoor de vriend van een dictator moet geloven, zolang het Rutte maar schade toebrengt.

 22. Jantje

  Turkije is verworden tot een kloteland waar men journalisten en onschuldigen achter de tralies gooit en waar martelen de norm is.
  Er bestaat in dat kloteland zelfs een officiële opleiding voor beulen.
  Turkije is een kloteland waar de islam heerst. De islam, die miljoenen doden op zijn geweten heeft en zich alleen maar verspreid via het zwaard.
  De islam, die een onvoorwaardelijke overgave eist, zonder dat je zelf mag nadenken.
  De islam die eist dat je het gedachtengoed van een massamoordenaar, woordbreker, rover, slavenhandelaar en kinderneuker voor waar aanneemt.
  De islam is een onmenselijk geloof door Satan bedacht.

 23. Wim

  Dit is het gelijk van Geert Wilders.

  Laten we even kijken naar de afgelopen geschiedenis.

  Ach, u weet het nog wel. Wilders stapte uit de VVD omdat hij het onaanvaardbaar vond dat Turkije deel zou uitmaken van de EU. De VVD wilde dat principiële standpunt niet innemen.

  Toen Geert Wilders in 2010 Erdogan een ‘total freak’ noemde in Londen, werd hij door de toenmalige premier Balkenende tot de orde geroepen. Want, vond het piepstemmetje van de VOC mentaliteit (‘Toch?’):

  Dat leidt tot grote problemen en kan ten koste gaan van de werkgelegenheid in Nederland.

  Wat waren de Turkse kranten in 2012 blij toen Wilders het slecht deed in de verkiezingen!

  In 2013 demonstreerden Turken in Nederland tegen het opnemen van Turkse pleegkinderen in Nederlandse gezinnen. Als je er zo over denkt, zei Wilders toen, ga dan terug naar Turkije.

  In 2013 diende Wilders een motie in:

  De Kamer,

  gehoord de beraadslaging,

  van mening dat het een horrorscenario is dat in de toekomst mogelijk 76 miljoen Turken visumvrij naar Europa kunnen komen;

  verzoekt de regering om onder geen enkele voorwaarde te accepteren dat Turken in de toekomst het recht krijgen om zonder visum naar de EU te reizen,

  en gaat over tot de orde van de dag.

  Niet aangenomen natuurlijk.

  In 2015 riep Wilders Turken die op Erdogan hebben gestemd op om Nederland te verlaten.

  Ook in 2015 maakte Wilders een videoboodschap aan de Turken.

  Hij zei onder andere:

  ‘Jullie zijn geen Europeanen en jullie zullen dat nooit worden.’

  Erdogan noemde hij

  ‘een gevaarlijke islamist die de islamitische vlag hijst.’

  En hij sloot af met:

  ‘Turkije blijf weg bij ons. Je bent hier niet welkom.’

  Een boodschap die luid en duidelijk overkwam in Turkije. Gisteravond werd hij nog eens uitgezonden via de Turkse staats televisie.

  Vorig jaar liet de EU zich chanteren door Turkije, in de hoop dat er eventjes wat minder illegale migranten via Turkije naar net Noordwesten van Europa zouden komen. Het oordeel van Wilders:

  “De totale overgave van Europa onder leiding van premier Mark Rutte aan de Turken, die zich nooit aan afspraken houden en alles gekregen hebben wat ze wilden.”

  Vier dagen terug demonstreerde Wilders tegen de komst van het Turkse kabinet naar Nederland.

  Had Wilders nog duidelijker kunnen zijn?

  Joost Niemoller

  1. nick

   Wederom heeft Wilders weer gelijk en komen al zijn voorspellingen uit!

   Dat zou de mensen toch eens wakker moeten maken. We hebben iemand die overziet hoe de zaken in elkaar zitten, die waarschuwde voor zaken die altijd blijken uit te komen.

   Wordt het niet eens tijd te gaan luisteren naar deze visionair!

   Maar nee, nog steeds laat een verbijsterend groot deel van onze bevolking, tegen beter weten in, hun oren hangen naar verraders, leugenaars en bedriegers! Onbegrijpelijk!!

   Dan verdien je ook niets anders!!

 24. nienke

  Sorry voor het woord maar wat een smeerlap is die Rutte toch, gemene achterbakse spelletjes.
  Ben benieuwd wat er gezegd wordt hierover bij de nieuws zenders, ik denk dat ze allemaal hun bek dichthouden.

 25. Lieftinck

  Ik kan mij niet voorstellen dat Rutte zo dom is, heeft hij dat wel echt gezegd? Tja, gek is het wel dat hij ineens tot 15 maart wel de staatsman kan zijn en zijn honden op boze Turken afstuurt, na 15 maart zal zijn ruggengraat wel weer zo zacht zijn als yelling fish.

 26. Raresnuit

  Waarom hechten we zoveel geloof aan een Turkse minister op deze site? Ik kreeg de indruk dat Turken en moslims niet te vertrouwen zijn, maar toch wel?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.