Verstappen begint prima aan nieuwe raceseizoen: noteert meteen een vijfde plek

Geen categoriemrt 26 2017, 9:00
Max Verstappen is op een prima manier begonnen met het nieuwe Formule 1-seizoen, vandaag in Australië. De Red Bull-coureur wist een vijfde positie te noteren.
Alhoewel veel Nederlanders misschien meer hadden verwacht van Max Verstappen in de Grand Prix van Australië, heeft de jonge Formule 1-coureur het wat mij betreft toch uitstekend gedaan tijdens de opening van het nieuwe raceseizoen. Hij noteerde een vijfde plek, direct achter de Mercedessen en de Ferrari's:

"Max Verstappen finishte als vijfde in de Grand Prix van Australië en droeg bij aan de eerste F1-zege voor Ferrari in anderhalf jaar in een overwegend saaie race. Verstappen startte ook als vijfde en voorspelde vooraf al dat inhalen door de nieuwe, bredere auto's op het circuit van Melbourne lastig zou worden.

Sebastian Vettel won de race voor Ferrari - de eerste zege voor de renstal sinds de GP van Singapore in 2015. "

Ook liet Verstappen wederom zien dat hij nog altijd de koning van het inhalen is: het had weinig gescheeld of de Nederlandse coureur was opgeklommen tot de vierde plaats ten koste van Kimi Raikonen, die in de allerlaatste rondjes tóch nog de kracht wist te winnen om zijn jonge belager van zich af te houden. Daardoor kon Raikonen op de vierde plek blijven, en eindigde Max op dezelfde plek als hij begonnen was: de vijfde. Winnaar van de grand prix werd Ferrari-coureur Sebastian Vettel - de eerste Ferrari-winst in ruim twee jaar.
Voor Daniel Riccardio - de teamgenoot van Verstappen - verliep de race echter beduidend minder soepel: nadat hij tijdens de kwalificaties al gecrasht was, had hij ook vandaag een aanzienlijke hoeveelheid motorpech en viel hij na zo'n dertig ronden uit.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten