1 miljoen immigranten extragratis erbij: 250.000 vluchtelingen mogen hun gezinnen naar Duitsland halen

Geen categorieapr 06 2017, 8:00
Dit betekent dus dat deze mensen binnenkort ook naar Nederland kunnen komen. Als je eenmaal in één Europees land woont kun je immers overal in de EU wonen.
Goed nieuws voor 250.000 vluchtelingen die de afgelopen jaren naar Duitsland zijn gekomen (en ongetwijfeld minder goed nieuws in de ogen van veel Duitsers én Nederlanders):

Ruim 250.000 vluchtelingen in Duitsland mogen volgens Angela Merkels bondskanselarij hun gezinnen laten overkomen. Dat betekent dat deze mensen, die overwegend uit Syrië komen en wier familie in de buurlanden bivakkeert, met circa een miljoen migranten naar de Bondsrepubliek kunnen komen.

Natuurlijk kan dit voor enorme problemen zorgen; geen enkele maatschappij kan zulke aantallen nieuwkomers absorberen. Je kunt er nu dus al vergif op innemen dat deze immigratiegolf op termijn voor enorme integratieproblemen gaat zorgen. Het bewijst maar weer eens dat Merkels "wir schaffen das" meer problemen veroorzaakt heeft dan het heeft opgelost.
Aan de andere kant geldt natuurlijk wel dat gezinshereniging een natuurrecht pur sang is. Als een man, om maar iets te noemen, asielzoekerstatus krijgt is het logisch dat hij toestemming krijgt om zijn gezin te 'importeren.' Zo is het in mijn ogen ook volstrekt normaal dat een Nederlandse man met een buitenlandse partner haar naar Nederland kan halen, zeker als hij in haar onderhoud kan voorzien. Dat is een fundamenteel mensenrecht; geen overheid mag daar tussen komen.
Het probleem zit 'm dus niet aan de kant van de gezinshereniging (hoewel rechts zich daar altijd op richt, waardoor rechts het debat verliest omdat de meeste mensen a) een hart hebben en b) begrijpen dat dit een fundamenteel recht is), maar aan de kant van de eerste golf immigranten. Als je 250.000 asielzoekers toe laat weet je dat je daar extragratis nog eens 1 miljoen mensen zult bijkrijgen. Juist daarom is het verstandig om het aantal asielzoekers dat binnenkomt te beperken.
Hoe? Simpel. Ten eerste moet je ze vooral niet vertellen dat ze allemaal welkom zijn, zoals Merkel helaas wel deed. Daarnaast moet je heel streng controleren, zodat je je ervan verzekert dat mensen die vluchtelingenstatus krijgen werkelijk niet veilig zijn in eigen land. Dan bedoel ik dus niet 'er is daar oorlog', maar: die mensen behoren tot een groep die bewust getarget wordt door het regime of rebellen... of het individu zelf staat op één of andere hitlijst. Tenslotte moet Europa zich erop richten om asielzoekers eerst en vooral op te vangen in de eigen regio, wat betekent dat er safe havens opgezet moeten worden. Dat had al lang gekund in Syrië. NAVO had daar gewoon kunnen binnenvallen, een bepaald territorium veilig kunnen stellen, en vluchtelingen daar onderdak geven.
Het is onbegrijpelijk dat dit niet al lang gebeurd is... en het is zo mogelijk nog onbegrijpelijker dat de powers that be het daar zelfs nog steeds niet over hebben.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten