Aanslag op spelersbus Borussia Dortmund opgeëist, politie op zoek naar vluchtauto

Er gingen maar liefst drie pijpbommen af. Er is een brief gevonden waarin de aanslag wordt opgeëist.

Dieptriest natuurlijk: de Champions League wedstrijd van gisteravond tussen Borussia Dortmund en AS Monaco werd gisteren afgezegd omdat er een aanslag wed gepleegd op de spelersbus van het Duitse team. Hoewel er nog even werd gedacht dat het misschien toeval was of iets dergelijks weten we nu dat het echt om een gerichte terroristische aanslag ging:

De Duitse politie is op zoek naar een vluchtauto met een buitenlands kenteken. Die auto zou betrokken zijn bij de aanval op de spelersbus van voetbalclub Borussia Dortmund, zo meldt het Duitse Bild.

Vlakbij de plek van de explosie is een brief gevonden waarin de aanslag wordt opgeëist. De echtheid van die brief wordt nu onderzocht. We moeten dus nog even wachten op meer informatie om conclusies te kunnen trekken. Maar dat het een gerichte actie was staat buiten kijf.

Hoewel de aanslag niet eens bijna zo effectief was als de terroristen ongetwijfeld hoopten moest Borussiaspeler Marc Bartra helaas wel behandeld worden in het ziekenhuis. Ook een motoragent raakte gewond: hij is in shock en liep gehoorschade op. Het waren dus buitengewoon serieuze explosies die bijzonder veel schade hadden kunnen aanrichten: de ramen van de bus lagen dan ook aan diggelen.

Ongelooflijk genoeg wordt de wedstrijd nu vanavond gespeeld. De UEFA wil de wedstrijd dus niet een week uitstellen ofzo. Een dagje uitstel en dan moeten de geschrokken spelers gewoon aan de bak. Het is aan de ene kant toch wel wat gek, maar aan de andere kant is het misschien ook wel de enige juiste reactie: als we onze manier van leven aanpassen aan terroristen (van welke huize die terroristen ook zijn) hebben ze al half gewonnen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

3 reacties

 1. Ni28

  Wat moet je daarop nog zeggen? De door de politiek ingeslagen koers brengt ons in het nieuwe normaal. Aanslagen zijn normaal wen er vast aan. Wir schaffen das.

 2. HW

  De politici hebben ons zover gebracht, dat we niet meer zeker zijn in ons eigen land. Zij hebben met de vluchtelingenstroom ook de export van met name de extreme islam bevorderd en legden daarmee de basis van het huidige klimaat in Europa.
  Toen de problemen opdoken, weigerden ze maatregelen te nemen en staken liever de kop in het zand. Partijen als VVD, CDA, D66, Groen-Links, PvdA en Christen Unie dragen er in toenemende mate aan bij, dat wij niet meer zeker van ons leven zijn.
  Ooit hebben zij verdragen getekend, die door de tijd zijn achterhaald en ze verrekken het deze verdragen opnieuw aan te passen, gebaseerd op de huidige situatie.
  Mijne heren wordt eindelijk eens wakker en pas de wet aan op de huidige situatie.
  Ooit hebben jullie de doodstraf ook zonder problemen uit menselijkheid afgeschaft.
  Waarom kunnen deze verdragen niet veranderd worden of willen jullie gewoon niet?
  Hebben jullie liever, dat onschuldige willekeurige mensen op straat de doodstraf opgelegd krijgen door een groep extreem radicale moslims.
  De huidige wetgeving is niet meer van deze tijd gezien de problematiek die er op dit moment is.
  Voorbeeld: De moslim in Zweden zou uitgezet worden en pleegt en bekent deze misdaad en mag nu in Zweden blijven om zijn straf uit te zitten.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.