Knetterziek: christelijke scholen Den Haag zwakken paasfeest af om 'islamitische ouders' te behagen

Geen categorieapr 12 2017, 9:00
Hef jezelf dan maar op. Dat is veel beter.
Het zal die islamitische ouders wellicht verbazen, maar Nederland heeft een judeochristelijke cultuur. Nederlanders die in islamitische landen wonen hebben zich maar aan te passen -- en dat is ook nog eens geheel terecht. Als je naar een land emigreert waar een andere religie in de meerderheid is heb je daar rekening mee te houden. Punt.
Datzelfde geldt natuurlijk voor islamitische allochtonen in Nederland. Als zij graag in ons kleine, maar welvarende landje willen wonen moeten ze het maar op de koop toenemen dat we christelijke feestdagen vieren. Kunnen ze dat niet accepteren, dan staat het ze vrij om op het vliegtuig te stappen terug naar het derdewereldland waar ze vandaan komen. Geloof me, niemand die ze zal proberen tegen te houden.
In plaats van de rug recht te houden geeft het politiekcorrecte establishment het handjevol fundamentalistische ouders die klagen over het paasfeest echter hun zin. Want stel je voor dat je je hard maakt voor je eigen cultuur. Dat is maar eng en 'nationalistisch.' En zo passen wij ons aan terwijl nieuwkomers hun manier van leven aan óns opleggen. Zie bijvoorbeeld wat Wouter van den Berg, woordvoerder van de landelijke vereniging voor katholiek en christelijk onderwijs, hierover zegt:

"We kunnen en willen niet van een afstand oordelen over keuzes die scholen hierin maken en vinden het begrijpelijk dat scholen rekening houden met hun populatie."

Dit is echt te gek voor woorden. Als niet-moslim in een islamitisch land hoef je dit soort dingen niet eens te proberen. Ga er maar eens aan staan: klagen over, zeg, het offerfeest in Turkije, Saoedi-Arabië, Iran of Irak. Dat wordt daar echt niet geaccepteerd -- en daarin hebben ze nog gelijk ook. Als je naar zo'n land gaat heb je het maar te accepteren dat ze daar islamitische feestdagen vieren. Heb je daar moeite mee? Heel simpel: stap op het vliegtuig en ga terug naar Nederland. Punt.
Dat is ook de houding die Nederlandse scholen moeten aannemen ten opzichte van islamitische ouders en kinderen die moeite hebben met christelijke feestdagen. Als je als ouder niet wilt dat je kind participeert in het paasfeest ga je maar lekker terug naar je land van herkomst. Niemand die jou dwingt om in Nederland te blijven, een land met een judeo-christelijke cultuur.
Het is dan ook geheel terecht dat de PVV hier enkele bijzonder kritische Kamervragen over gesteld heeft:
1.) Bent u bekend met het bericht 'RK-scholen passen viering Pasen aan'(*)?
2.) Deelt u de mening dat het van de zotte is dat Nederlandse christelijke en katholieke scholen hun eigen religie en cultuur uitwissen door toe te geven aan de eisen van islamitische ouders en kinderen en hun weigering tot assimilatie? Zo neen, waarom niet?
3.) Hoeveel basisscholen in Nederland plegen op deze wijze verraad aan onze Joods-christelijke cultuur?
4.) Hoeveel christelijke kinderen zijn er door het laffe buigen van schoolbesturen voor de islam de afgelopen vijf jaar naar een andere school gegaan?
5.) Bent u bereid om de schoolbesturen die zich hier schuldig aan maken te ontbieden en in een stevig gesprek duidelijk te maken dat zij cultuurdrager moeten zijn in plaats van weggevers? Zo neen, waarom niet?
6.) Bent u verder bereid islamitische ouders, die weigeren te assimileren in Nederland, erop te wijzen dat zij zich aan moeten passen en anders de vrijheid hebben om te vertrekken uit Nederland? Zo neen, waarom niet?
Het antwoord op die laatste vraag is natuurlijk: neen. En waarom niet? Omdat het politiekcorrecte establishment veel te lafhartig is om dat hardop te zeggen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten