Aanslag op spelersbus Borussia Dortmund opgeëist, politie op zoek naar vluchtauto

Geen categorieapr 12 2017, 8:00
Er gingen maar liefst drie pijpbommen af. Er is een brief gevonden waarin de aanslag wordt opgeëist.
Dieptriest natuurlijk: de Champions League wedstrijd van gisteravond tussen Borussia Dortmund en AS Monaco werd gisteren afgezegd omdat er een aanslag wed gepleegd op de spelersbus van het Duitse team. Hoewel er nog even werd gedacht dat het misschien toeval was of iets dergelijks weten we nu dat het echt om een gerichte terroristische aanslag ging:

De Duitse politie is op zoek naar een vluchtauto met een buitenlands kenteken. Die auto zou betrokken zijn bij de aanval op de spelersbus van voetbalclub Borussia Dortmund, zo meldt het Duitse Bild.

Vlakbij de plek van de explosie is een brief gevonden waarin de aanslag wordt opgeëist. De echtheid van die brief wordt nu onderzocht. We moeten dus nog even wachten op meer informatie om conclusies te kunnen trekken. Maar dat het een gerichte actie was staat buiten kijf.
https://twitter.com/ABC/status/851957136959700992
Hoewel de aanslag niet eens bijna zo effectief was als de terroristen ongetwijfeld hoopten moest Borussiaspeler Marc Bartra helaas wel behandeld worden in het ziekenhuis. Ook een motoragent raakte gewond: hij is in shock en liep gehoorschade op. Het waren dus buitengewoon serieuze explosies die bijzonder veel schade hadden kunnen aanrichten: de ramen van de bus lagen dan ook aan diggelen.
Ongelooflijk genoeg wordt de wedstrijd nu vanavond gespeeld. De UEFA wil de wedstrijd dus niet een week uitstellen ofzo. Een dagje uitstel en dan moeten de geschrokken spelers gewoon aan de bak. Het is aan de ene kant toch wel wat gek, maar aan de andere kant is het misschien ook wel de enige juiste reactie: als we onze manier van leven aanpassen aan terroristen (van welke huize die terroristen ook zijn) hebben ze al half gewonnen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten