Alleen in Nederland: cocaïnebaron Cetin G. sloopt enkelband is nu op de vlucht

De enkelband maakt meer kapot dan je lief is.

Je gelooft het niet, maar de zoveelste enkelbandcrimineel is erin geslaagd om zijn enkelband te slopen en vervolgens te vluchten. Het gaat om Çetin G., één van Neerlands meest beruchte en grootste cocaïnecriminelen.

In december werd deze maffiabaas veroordeeld tot twaalf jaar cel. Je zou denken dat de autoriteiten en de rechterlijke macht er vervolgens voor zorgen dat zo’n man in die twaalf jaar nooit meer vrijkomt. Nou, niet in Nederland. Daar krijgt zo’n figuur gewoon een enkelbandje om, waarna hij mag gaan en staan waar hij wil — zéker als hij een beetje creatief is en de enkelband uit elkaar kan halen.

Volgens De Telegraaf is dat precies wat hij gedaan heeft. Elsbeth Kleibeuker, woordvoerder van het Landelijk Parket van het OM, bevestigt tegen die krant:

“Hij heeft zich onttrokken aan zijn elektronisch toezicht en we weten niet waar hij is. Er loopt nu een opsporingsonderzoek naar hem.”

PVV-Tweede Kamerlid Lilian Helder haalt dan ook terecht uit naar de gekken die zo’n crimineel in staat hebben gesteld om er tussenuit te glippen:

Let wel, deze man heeft maar liefst 15.000 kilo cocaïne gesmokkeld. Bij één transport ging het om 8.000 kilo. Da’s nog eens aantikken. In 2012 vond de politie hem in een pand met 900.000 euro aan contanten én een vuurwapen.

Oh, en dan zijn we er nog niet. Dit heerschap vluchtte eerder ook al eens naar Brazilië tijdens een verlof dat hij kreeg terwijl hij ‘vastzat’ voor de smokkel van XTC. Hij heeft dus een verleden, zullen we maar zeggen.

Hoe gek moet je als rechter dan zijn als je zo’n man in staat stelt om met een enkelband om naar huis te gaan?

Ook de woordvoerder van de Landelijke Eenheid van de politie is not amused. Er zijn namelijk maar liefst 1900 rechercheuren in het onderzoek gaan zitten om G. veroordeeld te krijgen:

Nederland, oh Nederland: het enige land ter wereld waar keiharde criminelen behandeld worden als onbegrepen kinderen die alleen een beetje aandacht en liefde nodig hebben.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. hans-e-pans

  Oeps. Volgens mij kan je hier best/gerust spreken van opzet van het OM, het niet meer op te sluiten van deze cocaïnebaron Cetin G. spaart natuurlijk flink wat euro’s uit.

 2. Adriaan

  Rutte, zijn minister van Justitie en de staatsecretaris van Justitie zijn niet eens in staat om een kleuter in de gaten te houden, laat staan een topcrimineel. Dit is wel zo klungelig dat het bijna humor aan het worden is. Wat een stel sukkels zijn het toch bij elkaar. Ze zijn het niet waard dat ze ons land vertegenwoordigen. Helaas heeft het merendeel van Nederland dit niet door. Te triestig voor woorden. Zelfs de politie moet twitteren dat het zonde is van al het recherche werk. Om moedeloos van te worden.

  1. hans-e-pans

   Vroeger legde mijn schoonmoeder, zaliger, de letters VVD altijd uit als de partij voor VEEL VRIJE DAGEN. Dat klopte toen niet helemaal, hoewel het woord VRIJE nu slaat op de twee Ottomaanse criminele heren die zich nu waarschijnlijk in Turkije ophouden, en zeker en gewis niet aan Nederland zullen worden uitgeleverd.

 3. Ruud562

  “Er zijn namelijk maar liefst 1900 rechercheuren in het onderzoek gaan zitten om G. veroordeeld te krijgen”
  Tja, maar je hebt hier te maken met rechters (én met rechtspraak) die in dienst staan van de criminaliteit! Je ziet het met TBS’ers, gesjeesde zogenaamde vluchtelingen, terroristen, nu deze Turk weer, ze moeten allemaal hun vrijheid krijgen van dat zooitje ongeregeld dat zich rechters noemt, aangestuurd door totaal verkeerde wetgeving! Daarom, luitjes van de politie, stop er gewoon mee. Jullie krijgen toch telkenmale stank voor dank! Of mag je verantwoorden voor zo’n rechter die wereldvreemd is. Laat de criminaliteit in alle vormen in dit land gewoon zijn gang gaan. Wellicht dat die Rutte c.s. dan een keer minder lacht!

 4. Ruud562

  Wat ik me nog waarlijk afvraag, hoe diep is de criminaliteit geworteld in dat totaal verrotte OM?

 5. Sniper666

  OM is totaal verrot, dit bewijst het maar weer eens.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.