Bizar: stille tocht voor Israël in Rotterdam niet toegestaan, Hamas-conferentie gaat wel door

Geen categorieapr 13 2017, 21:00
De gemeente Rotterdam zegt de veiligheid niet te kunnen garanderen, dus de stille tocht mag niet plaatsvinden.
Dit is Nederland anno 2017: een stille tocht voor Israël in de havenstad mag niet doorgaan, omdat de politie de veiligheid van de aanwezigen niet kan garanderen. De tocht was een initiatief van Christenen voor Israël om te protesteren tegen de bijeenkomst die een frontorganisatie van Hamas zaterdag in concerthal De Doelen houdt. Die bijeenkomst, waar terreurverheerlijker Abou Jahjah zal spreken, mag wel gewoon doorgaan.
Het Centrum voor Informatie en Documentatie Israël (CIDI) had burgemeester Aboutaleb verzocht om de Hamas-conferentie te verbieden, maar dat weigerde hij. Ook ministers Blok (Veiligheid en Justitie) en Plasterk (Binnenlandse Zaken) zagen geen reden om in te grijpen. Leefbaar Rotterdam had nog een motie ingediend in de gemeenteraad om de bijeenkomst tegen te houden, maar daar stemde verder geen enkele partij voor. Een schande, aldus Leefbaar-raadslid Tanya Hoogwerf:

“In een tijd waarin antisemitisme zienderogen toeneemt, jongeren klakkeloos een rapper adoreren die zegt dat Hamas helden van het verzet zijn, de tijd waarin Stolpersteinen uit de grond worden gerukt en synagogen permanent worden bewaakt, rolt Rotterdam de rode loper uit voor een organisatie die antisemitisch geweld verheerlijkt.”

Het is natuurlijk de wereld op zijn kop dat deze Hamas-bijeenkomst wél mag doorgaan, terwijl een vreedzame pro-Israël-tocht niet mag plaatsvinden. Het is een grove schande dat de politie Rotterdam niet de veiligheid kan garanderen van 150 mensen die hun solidariteit met Israël willen betuigen. Veiligheid is immers de kerntaak van de overheid. Bovendien zegt het iets over de mensen die tégen Israël zijn. Kennelijk is de haat en agressie bij diegenen zó groot, dat een pro-Israël-geluid in Rotterdam niet veilig kan worden geuit.
Dat de gemeente deze stille tocht voor Israël vervolgens verbiedt, is niets anders dan toegeven aan geweld en agressie. Desnoods moet Aboutaleb de ME laten uitrukken om de veiligheid van deze stille tocht te garanderen: iedereen heeft het recht om zijn mening te uiten. Het is volslagen bizar dat Aboutaleb capituleert voor agressie, in plaats van pal te staan voor de vrijheid van meningsuiting. Dankzij zijn slappe beleid mag Hamas een terreurfeestje organiseren in De Doelen, en wordt een pro-Israël-geluid verboden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten