CU-voorman Gert-Jan Segers: "Geen hard bewijs dat Assad achter gifgasaanval zit"

Geen categorieapr 07 2017, 15:15
De Amerikaanse raketten op Syrië zijn voorbarig, vindt de ChristenUnie-voorman.
Opmerkelijk: Gert-Jan Segers, fractievoorzitter van de ChristenUnie, vindt de Amerikaanse raketaanvallen op Syrië onterecht. Afgelopen nacht bombardeerde de Amerikaanse krijgsmacht een Syrische luchtmachtbasis volledig aan gort met meer dan vijftig tomahawk-kruisraketten. President Trump nam het besluit naar aanleiding van de gifgasaanvallen van Assad op Syrische burgers: "Het staat vast dat Syrië gifgas heeft gebruikt", stelde de Amerikaanse president, en daar moet keihard op worden gereageerd.
De actie van Trump kreeg bijval van de Britse, Franse en Australische regeringen, maar volgens Gert-Jan Segers zijn de raketaanvallen voorbarig. "Er is nog geen hard bewijs dat Assad hierachter zit", stelde de christelijke politicus bij EenVandaag:
https://twitter.com/eenvandaag/status/850320305599807488
Segers' uitspraak staat in schril contrast met de heersende opinie dat Assad de gifgasaanvallen zou hebben gepleegd. Het is dan natuurlijk wel de vraag wie er dan wél achter de chemische aanval zou zitten. Het lijkt onwaarschijnlijk dat de Syrische rebellen – die merendeels bestaan uit jihadisten – toegang hebben tot zulke zware wapens. Aan de andere kant kun je je afvragen waarom Assad nu opeens chemische wapens zou inzetten.
Door de gigantische chaos waar Syrië in verkeert, is een objectief en grondig onderzoek vrijwel onmogelijk. Maar los van de chemische aanval is Assad natuurlijk hoe dan ook een dictator die zijn eigen mensen bombardeert. Of hij dat nu met chemische wapens doet of met "normale" bommen maakt niet zoveel uit: het is hoe dan ook gruwelijk. Trump is niet van plan om het regime van Assad omver te werpen – dat zou de chaos alleen maar verergeren – maar laat met deze raketaanval wel even goed zien wie er de baas is. Na acht jaar slap beleid van Obama laat Amerika eindelijk weer zijn vuisten zien, en daar is niets mis mee.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten