CU-voorman Gert-Jan Segers: “Geen hard bewijs dat Assad achter gifgasaanval zit”

De Amerikaanse raketten op Syrië zijn voorbarig, vindt de ChristenUnie-voorman. 

Opmerkelijk: Gert-Jan Segers, fractievoorzitter van de ChristenUnie, vindt de Amerikaanse raketaanvallen op Syrië onterecht. Afgelopen nacht bombardeerde de Amerikaanse krijgsmacht een Syrische luchtmachtbasis volledig aan gort met meer dan vijftig tomahawk-kruisraketten. President Trump nam het besluit naar aanleiding van de gifgasaanvallen van Assad op Syrische burgers: “Het staat vast dat Syrië gifgas heeft gebruikt”, stelde de Amerikaanse president, en daar moet keihard op worden gereageerd.

De actie van Trump kreeg bijval van de Britse, Franse en Australische regeringen, maar volgens Gert-Jan Segers zijn de raketaanvallen voorbarig. “Er is nog geen hard bewijs dat Assad hierachter zit”, stelde de christelijke politicus bij EenVandaag:

Segers’ uitspraak staat in schril contrast met de heersende opinie dat Assad de gifgasaanvallen zou hebben gepleegd. Het is dan natuurlijk wel de vraag wie er dan wél achter de chemische aanval zou zitten. Het lijkt onwaarschijnlijk dat de Syrische rebellen – die merendeels bestaan uit jihadisten – toegang hebben tot zulke zware wapens. Aan de andere kant kun je je afvragen waarom Assad nu opeens chemische wapens zou inzetten.

Door de gigantische chaos waar Syrië in verkeert, is een objectief en grondig onderzoek vrijwel onmogelijk. Maar los van de chemische aanval is Assad natuurlijk hoe dan ook een dictator die zijn eigen mensen bombardeert. Of hij dat nu met chemische wapens doet of met “normale” bommen maakt niet zoveel uit: het is hoe dan ook gruwelijk. Trump is niet van plan om het regime van Assad omver te werpen – dat zou de chaos alleen maar verergeren – maar laat met deze raketaanval wel even goed zien wie er de baas is. Na acht jaar slap beleid van Obama laat Amerika eindelijk weer zijn vuisten zien, en daar is niets mis mee.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

31 reacties

 1. Two Ravens Black Kettle

  Wow !
  Shake me, shake me
  Mon dieuuuuu
  Ik ben het zowaar met Gert-Jan ‘laat NL volstromen met Soennieten, C-Azie en geheel Afrika’ Segers eens
  Knijp me, droom ik ?

 2. Ni28

  Misschien weten de Russen meer van, zij zijn ook erg boos. Na Obama hadden zij het niet verwacht. En de Russen stoken genoeg in het M.O. om het Westen te treiteren. En de Russen helpen Assad niet zomaar.

 3. Two Ravens Black Kettle

  Breaking: Terror attack in Sweden !

  Ongetwijfeld weer iemand die last heeft van depressies of een lid van het Gilde der Canis lupus solitarius

 4. DutchDropveter

  ik ben benieuwd wanneer hij pas echt wakker word;
  CU-voorman Gert-Jan Segers: “Geen hard bewijs dat God achter oprichting aarde zit..”

 5. Ome Ga

  Het eerste wijze woord na lange tijd van de ‘Christen’ Segers!
  Zie mijn onderbouwende stukjes op topic;
  “Trump bombardeert Syrische luchtmachtbasis helemaal aan gort”.

 6. Guus Geluk

  Tja, eh… natuurlijk is er geen hard bewijs dat Assad erachter zit. Er is evenmin bewijs dat met de vinger naar de opstandelingen wijst. Het enige concrete zijn onderzoeken van de Verenigde Naties en de Amerikaanse inlichtingendiensten. Op basis daarvan kun je stellen dat de Syrische regering de beschikking had over gifgas. Eén en één is voor mij nog altijd twee, maar de betrokkenheid van opstandelingen is ábsoluut niet uit te sluiten.

  Het is in elk geval geen verstandige zet geweest, deze interventie. Op de vliegbasis waren ook Russische militairen aanwezig – en Syrische. Dankzij de raketten van de Verenigde Staten, komt er wellicht een vader niet meer thuis. En voorts bevriest het de VS/NAVO-Rusland-relaties nog meer dan het al was.

  1. Adriaan

   Kan het zijn dat er een opslagplaats van de rebellen is getroffen waar chemische wapens lagen opgeslagen?

   1. Peter Selie

    Ja natuurlijk maar dat wil Simon niet horen laat staan jou een goede argumentatie te geven. Simon heeft zich heel diep ingegraven als de huis-Troll, minimaal 14 uur per dag zeikt hij online.

   2. Guus Geluk

    De betrokkenheid van rebellen is zeker niet uit te sluiten, @adriaan. Het is lastig om vast te stellen wie er verantwoordelijk is voor de aanval. Je kunt er immers geen OVSE- of VN-team heen sturen voor een breed onderzoek.

 7. nick

  Mee, eens! Geen bewijs en helemaal niet verbazingwekkend indien hier een heel vuil spel wordt gespeeld!
  Maar de raketaanval is ook te begrijpen en ook een tactisch niet verkeerde zet.
  Alleen is alles wat daar in Syrië gebeurd wel heel vreselijk!

  Neemt ook niet weg dat de bemoeienis van de VS op deze manier ook heel gevaarlijk kan zijn en verkeerd uitpakken. Ik hou mijn hart vast…

 8. thaithai

  volgens deze malloot misschien…..Geert Wilders? of anders zeker Baudet!
  wat een ongelooflijk onnozele wegkijker…en daar moet je het in NL mee doen

 9. Ome Ga

  False flag: “Nul procent kans dat Assad achter chemische aanval in Syrië zit”

  Het is niet logisch dat Assad onder deze omstandigheden plotseling gifgassen inzet,” vervolgde hij. “Er is nul procent kans dat hij dit doelbewust heeft gedaan.”
  In november vorig jaar waarschuwde Paul al dat we rekening moesten gaan houden met false flag-aanvallen door de Amerikaanse diepe staat en buitenlandse spelers om de regering-Trump te betrekken bij conflicten.

  “Je weet dat de diepe staat zeer machtig is en veel invloed heeft,” zei de oud-presidentskandidaat.
  “Je hebt de schaduwregering, het militair-industrieel complex en de CIA,” aldus Paul. “Ze voeren de druk net zo lang op tot men doet wat het establishment zegt.

  http://www.ninefornews.nl/assad-chemische-aanval-syrie/

 10. Floris

  Als Trump zegt dat het vast staat dat het Assad was dan moet hij dat aan de wereld bewijzen. Als hij dat niet doet mag er van mij een impeachment procedure opgestart worden. Eén George Bush was wel genoeg.

 11. HaZ

  Er is een zeer beperkte kring van misselijkmakende figuren die op de hoogte zijn wie de schuldigen zijn. Niemand daarbuiten weet van de hoed en de rand. Giswerk heeft nog nooit tot oplossingen geleid en iedereen lult recht wat krom is voor zijn eigen gewin.
  Actie=reactie !

 12. poison

  Trump had beter het super de luxe paleis van Assad aan flarden kunnen schieten met Assad er in. Wellicht dat dan een einde komt aan deze smerige oorlog.

  1. Viertel

   Gefeliciteerd. Je krijgt de DDS-prijs voor de meest onnozele bijdrage van de maand. Hoofdredacteur Michael zal hem je persoonlijk overhandigen.

   1. poison

    Dank je, ben zeer vereerd.

    1. Floris

     Assad is deze smerige oorlog niet begonnen. De soennieten wilden deze seculier denkende alawiet uit de weg ruimen. Het begon met de zogenaamde ‘arabische lente’ (toegejuicht door heel links Nederland) waardoor in Egypte een dictator het veld moest ruimen en de moslimbroederschap de macht overnam (gelukkig is dat later teruggedraaid). Vervolgens werd Ghadaffi een kopje kleiner gemaakt en toen viel hun oog op Assad.

     Het is de islam, altijd weer die verdomde islam.

     1. jennifer

      Helemaal waar, Assad had er al voor gezorgd dat het land vrijer werd onder de verschillende geloven daar, maar de Soenieten pikten dit niet en wilden dat de strenge islam alleen heersend was. Zelfs de weinige christenen die daar leefden leefde in vrede langs de anders gelovigen, maar daar hebben de rebbellen een eind aan gemaakt en zijn hun smerige oorlog begonnen. Duidelijk dat islam helemaal nergens vrede wil, dat laten ze ook duidelijk hier in Europa zien,en hiermee is ook weer duidelijk dat Islam geen vrede is maar een moordende ideologie die uitgerot moet worden tot op het bot, weg met alle islamieten zou het moeten heten zodat er eindelijk eens vrede kan komen overal.

 13. nick

  Nu weet ik het niet et Alex Jones maar wat hij hier beweerd is heel plausibel

  Infowars voorman Alex Jones wees er de afgelopen dagen op dat het erg onwaarschijnlijk is dat Assad, na 6 jaar gevochten te hebben om te overleven, plotseling zelfmoord zou plegen door een chemische aanval in zijn eigen land uit te voeren, wetende dat hij daarmee Amerikaans ingrijpen zou uitlokken.

  Jones sprak daarom van een ‘90% zekere false flag’ aanval, en zowel Rand Paul als zijn vader Ron Paul zelfs van ‘100% zeker’. Marinier-veteraan Angelo John Cage, die twee tours in Irak deed, waarschuwde Trump dat het ‘overduidelijk’ is dat hij door de ‘Deep State’ schaduwregering in Washington in de val is gelokt.

  ‘En veel van ons hebben op u gestemd omdat u geen oorlog zou willen. En nu gaat u na slechts 4 maanden al over tot militaire actie? ‘U werkt voor ons, meneer de president…. Niemand van ons wil naar Syrië, zelfs als het waar zou zijn. Het heeft daar niets met Amerika te maken. U zou beter moeten weten, u zou een strategisch meesterbrein zijn, maar nu trapt u in het domste wat ik ooit heb gezien…”

  Volgens Jones zijn er inmiddels complete Amerikaanse legereenheden in Syrië gearriveerd, en is ‘de grondoorlog feitelijk begonnen’. Vier en twee jaar geleden weigerden de hoogste bazen van de strijdkrachten Obama’s bevelen om Syrië aan te vallen uit te voeren. Nu gebeurt alsnog het ondenkbare: Trump komt feitelijk Al-Nusra/Al-Qaeda te hulp in hun bijna verloren strijd tegen Assad.

  ‘Heel Syrië wordt nu een basis van Al-Qaeda, precies zoals Saudi Arabië het wil…

  1. Mees

   Tja

 14. Duckday

  Er is nog geen hard bewijs dat Assad hier achter zit Dat zou wel eens waar zijn want het westen en de USA hebben daar in het midden oosten een oncontroleerbare rotzooi veroorzaakt Kijk waar we al deze dictators verdreven hebben we hebben blindelings aangenomen dat ze zeer gevaarlijk waren maar alleen dat ze niet meer aan het lijntje liepen

 15. Nachtuil

  Idioot om gelijk weer naar Assad te wijzen. Er is geen bewijs en er kan in zo’n land zeker niet binnen een paar dagen bewijs zijn dat hij gifgas heeft gebruikt. In het land zijn meerdere partijen die elkaar bevechten. De inwoners en slachtoffers van het land zelf, kunnen niet wijs worden uit wie er nu allemaal met wie vecht. Extremistische groeperingen zijn ook actief. Ik denk zelf (als ik logisch nadenk) dat dit gewoon een valse vlag aanval is geweest (in scene gezet om de boel te escaleren).

  In een oorlogsgebied kun je geen enkel nieuws vertrouwen. Het nieuws wordt gebruikt om aanvallen op de tegenpartij te initieren. Ik vind het dus superdom dat Amerika zo snel een aanval heeft uitgevoerd. Toe maar weer, nog meer bomen op Syrië, lekker verdienen voor de wapenindustrie!

  1. Nachtuil

   Bommen bedoel ik natuurlijk, geen bomen 🙂

  1. toetssteen

   http://ronpaulinstitute.org/archives/featured-articles/2017/april/06/another-dangerous-rush-to-judgment-in-syria/

   Links goed nakijken en er gaat een wereld voor u open, als u het al niet wist.

 16. joost2

  Segers is, zoals zo veel Nederlandse politici, een naïeve man.
  Volgend keer moet Trump maar eens het paleis van die smeerlap Assad plat laten gooien.

  Vraag aan Segers: “weet hij wel wie dan die gifgas bommen gooide? Sinterklaas wellicht?

 17. Bes Tolen

  Gert-Jan Segers. Nagedacht en een eerlijke houding.
  Mensen uit het Midden Oosten, die ik zo’n ruime twintig jaar geleden ontmoet heb, waren het er over eens dat Syrië een heel goed land was om te wonen.
  De oorsprong van de Amerikaanse propaganda. Methodes daar ingevoerd stel een honderdvijftig jaar geleden. Om te wantrouwen. Amerika moet bij zichzelf te rade gaan.
  Die massa immigratie is ook georganiseerd. De slavenleider in Rome moedigt steeds aan. Mensen, zeg je lidmaatschap van die club op. Er heeft nooit wat van gedeugd. Daarom dit Amerika.

  1. toetssteen

   @Bes
   Er zit een nogal onwelriekende geur aan een en ander. Zuiver economisch gezien zou ik denken dat het komt omdat het economische stelsel volkomen collapsed is. Religie, mwah, bruikbaar vehikel, maakt niet uit welke brainwash om de boel op te schonen.

 18. Bes Tolen

  T. M.i. Er zitten nogal onbekende structuren in Frankrijk, Engeland en de VS, die in de negentiende eeuw zijn aangebracht en niet deugen. Soortgelijk waren er al in het Romeinse Rijk en die zijn herhaaldelijk in volgende tijden toegepast. Dat is het grootste onderliggende probleem voor het westen maar invloeden vanouds godsdienstig gekleurd (nu ook politiek dogmatisch) en werkend in bepaalde economische sectoren vooral bankwezen (ondoorzichtig), wapenindustrie, grondstoffenbelang, verhinderen een oplossing dus ook democratie. In de VS wel ”deep state” genoemd.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.