Een koekje van eigen deeg: jihadisten van Jaish Al-Islam slachten jihadistische commandant Al Qaeda af

In Syrië gaan terroristische groepen nu los op elkaar.

In Oost Ghouta (Syrië) gaan jihadistische groeperingen nu he-le-maal los. Zo is een commandant van Hay’at Tahrir Al-Sham (wat een afdeling is van Al Qaeda) gisteren afgeslacht door ideologiegenoten.

HTS commandant Abu Ayyoub Tasni werd geëxecuteerd door de jihadisten van Jaish Al-Islam, die hem twee dagen daarvoor arresteerden. Dat deden ze niet omdat Tasni een extreem gewelddadige radicale moslim was, maar omdat hij bij een rivaliserende club zat. Volgen Al Masdar News (en ja, we moeten ons maar baseren op buitenlandse bronnen, een normaal mens kan die verschillende groepen in Syrië immers al lang niet meer uit elkaar houden) gebeurde dat bij de plaats Irbeen.

Al-Qaeda-commander-in-Damascus

Volgens AMN wordt Jaish Al-Islam gesponsord door Saoedi-Arabië, wat natuurlijk helemaal niemand zou verbazen. Dat land doet er immers alles aan om hun eigen Wahhabisme — een extreme versie van de islam — overal ter wereld te verspreiden. De groep is de grootste in Oost Ghouta, maar wordt bestreden door… nee, niet zo zeer door Bashar al-Assad, maar door andere extreem-islamitische groepen als HTS, Ahrar Al-Sham en door het Vrije Syrische Leger, dat bekendstaat als “de gematigde oppositie.” In het Westen tenminste, wat in het Midden-Oosten zelf hoor je daar toch echt andere geluiden over.

Hoe dan ook, meneer de terrorist is dus vermoord door… collega-terroristen. Iets met boontje komt om zijn loontje. Nu hopen dat de mensen die hem executeerden binnenkort ook van de aardbol geveegd worden. Zij zijn immers net zo erg als hij.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. Paaldanseres

  https://youtu.be/DaE7ammEIKI

  Op naar de volgenden…

 2. hans-e-pans

  Primitief ten top, oog om oog en tand om tand.

 3. DirkSteen

  Laat ze elkaar maar afslachten op hu manier.
  Opgeruimd staat netjes!!!

 4. Kodi

  Wie zijn er nou de ware Moslims bij wie de Moslims zich moeten gaan aansluiten als ze willen gaan vechten in Syrië? Nou ja, als die Moslims maar gewoon uit Nederland oprotten.

 5. Kodi

  Is alles Moslim, is Dar Al Islam verwezenlijkt, is er nog geen Islamitische vrede. Dan gaat het om welke Moslim er de ware gelovige is.

 6. corfo

  Er kunnen, wat mij betreft, niet genoeg jihadistische moslims worden afgeslacht.
  Maar of er nog genoeg maagden zijn die op hen liggen te wachten………. ??

 7. Horizon

  Het is niet kies en beleefd om kwaad te spreken over de doden. Dus dan maar dit.
  ..Het is maar Goed dat ie Dood is..

 8. Babaji538

  Het leed van een wereld
  is draagbaar als verfrissend water
  wanneer de adelaar hoog boven thermiek
  kennis en wijsheid
  boven de zon weet te plaatsen.
  Petra Cecilia Maria Hermans

  1. Hetzalwelweer

   Iemand die geen weet heeft van “Thermiek” of kennis en wijsheid, boven welke zon ook, zal geen toekomst hebben….Petra Cecilia Maria Hermans…..of wat dan ook.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.