Filipijnen halen Saoedische vrouw uit vliegtuig, leveren haar uit aan regime. Nu wordt ze vrijwel zeker gedood

Dina Ali Lasloom was op de vlucht voor haar gewelddadige familie. Ze wilde asiel aanvragen in Australië. Op het vliegveld van Manilla werd ze uit het vliegtuig gehaald en overgeleverd aan medewerkers van de Saoedische ambassade. Nu staat haar alleen nog maar een buitengewoon gewelddadige dood te wachten.

Dina Ali Lasloom is een 24-jarige vrouw uit Saoedi-Arabië. Na jarenlang mishandeld en onderdrukt te zijn door haar eigen familie besloot ze dat ze er eindelijk genoeg van had. Ze pakte haar boeltje bij elkaar en stapte op het vliegtuig naar de Filipijnen. Van daaruit wilde ze graag doorvliegen naar Australië om asiel aan te vragen.

Ongelooflijk genoeg besloten de Filipijnen haar van het vliegtuig te halen en haar uit te leveren aan medewerkers van de Saoedische ambassade in dat land. Hoewel er online een grote #FreeDinaAli actie ontstaan is komt dat waarschijnlijk te laat. Volgens buitenlandse media is ze namelijk al op het vliegtuig terug naar Saoedi-Arabië gezet.

https://twitter.com/jfameous/status/852042962183663619

In een video die Dina Ali zelf online zette toen ze nog vastgehouden werd riep ze de internationale gemeenschap op om iets te doen. “Als mijn familie komt zullen ze me doden, als ik terugga na Saoedi-Arabië zal ik sterven.” Ze ging verder in de video: “Als mij iets overkomt is dat de schuld van Philippines airlines en de Saoedische regering.”

De familie van Dina gelooft dat zij hun eer aangetast heeft. De enige manier om die eer terug te winnen is door haar te doden. Dat dit soort idiote overtuigingen wijd verspreid zijn in Saoedi-Arabië blijkt wel uit tweets die verzameld zijn. Daarin wordt haar familie opgeroepen om haar zo snel mogelijk en zo gewelddadig mogelijk te vermoorden:

Volgens Affinity Magazine werd Dina Ali keihard aangepakt door haar bloedeigen ooms die haar blijkbaar kwamen ophalen op het vliegveld. Haar voeten en handen werden vastgebonden, haar mond werd dichtgemaakt met tape, en ze werd bedekt in grote kleden. Vervolgens werd ze op het vliegtuig naar Saoedi-Arabië gezet. Experts twijfelen er geen moment aan dat ze vermoord wordt op het moment dat ze landt.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. Ni28

  Welkom in het stenen tijdperk. Binnenkort ook in onze theater. Wir schaffen das!

 2. IJscoman

  Van alle islamitische landen is Saoedi-Arabië het meest smerige, gewelddadige en achterlijke land. Voor-middeleeuws, barbaars, gewetenloos en -naar onze maatstaven- volstrekt psychopatisch. Maar helaas ook erg machtig en invloedrijk.

  1. Vabis

   En de regering buigt ervoor als een knipmes, onze koninklijke familie prikt er graag een veurkje mee al dan niet met aangepaste kleding.

 3. nick

  En dit is dus de werkelijke Islam mensen! De islam in al haar wreedheid, onbedekt en recht in je gezicht! En wij buigen en kiken weg.
  In dit geval zouden we het meest walgelijke land ter wereld de rug moeten keren maar het tegenovergestelde gebeurd.

  1. Marija

   wij zijn VERKOCHT lieve mensen.

 4. HW

  Terug naar het stenen tijdperk. En onze politici zijn helemaal gecharmeerd van deze cultuur, want zij vinden dat wij deze gebruiken moeten accepteren en ons moeten aanpassen naar hun cultuur.
  Fijne vooruitzichten hebben die politici toch voor ons, of niet?
  Zullen er wel er paar tussen zitten, die hun vrouw ook kwijt willen.

 5. Ruud562

  En waar is nu Amnesty met hun commentaar, de Raad van Europa, de VN?
  Ach, natuurlijk, het betreft de islam, dan behoor je schijnbaar te zwijgen en te buigen!

 6. Co van Driel

  Wat zou Kuzu hier van vinden?

  1. corfo

   Co van Driel.
   Kuzu vindt nergens iets van, is hij te stom voor !

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.