Geert Wilders komt zijn kiezers bedanken in Rucphen – en wil zetels halen in de gemeenteraad

De PVV-voorman gaat alvast op zoek naar potentiële gemeenteraadsleden in Rucphen, waar maar liefst 38,9 procent op de PVV stemde. 

De Brabantse gemeente Rucphen krijgt vanavond bijzonder bezoek. Geert Wilders komt er vanavond zijn kiezers bedanken, en dat zijn er heel veel: maar liefst 38,9 procent van de kiezers in Rucphen stemde op de PVV. Het is dan ook de verwachting dat het dorpshuis vanavond stampvol zal zitten met fans van Wilders. Die krijgen niet alleen een bedankje van hun politieke idool, maar ook een bijzondere kans: de PVV wil namelijk meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Rucphen, en Wilders is op zoek naar potentiële kandidaten. Enthousiaste PVV-aanhangers krijgen dus de kans om hun politieke dromen op lokaal niveau te verwezenlijken.

In totaal is Wilders van plan om maar liefst in zes Brabantse gemeenten deel te nemen aan de lokale verkiezingen. Dat is geen opmerkelijke keuze, want de PVV is in Brabant onverminderd populair. Natuurlijk scoort de partij niet overal zó goed als in Rucphen, maar ook in Den Bosch, Steenbergen, Etten-Leur, Helmond en Roosendaal verwacht Wilders hoge ogen te gooien. Vanaf volgend jaar krijgen de bestuurders in die gemeenten dus te maken met het rechtse geluid van de PVV. Ook op lokaal niveau zal de prioriteit liggen bij het tegengaan van islamisering, immigratie en linkse hobby’s.

Geert Wilders liet vanavond op Omroep Brabant weten dat hij er alle vertrouwen in heeft dat voldoende kandidaten zich zullen aanmelden voor de gemeenteraadsverkiezingen. Het zou natuurlijk bijzonder goed uitkomen voor de PVV als ze in 2018 een grote klapper weten te maken op lokaal niveau – zeker na het toch enigszins teleurstellende resultaat van de Tweede Kamerverkiezingen. Wilders heeft in ieder geval voldoende motivatie om de strijd keihard aan te gaan.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.