Het moment dat men wist dat zou komen: Anti-racisten vallen elkaar aan

In de Volkskrant schrijft Izz ad-Din Ruhulessin een hatelijk betoog tegenover de ‘witte’ linkse medemens. Die zijn volgens hem niets meer dan parasieten die meeliften op de gekleurde anti-racisten. ”Progressief links, marxisten en campusfeministen slaan allemaal op hun eigen manier een slaatje uit het racismeprobleem dat onze samenleving teistert. De zwarte en zandkleurige (pseudo-)intellectuele elite profiteert hiervan, maar de massa heeft het nakijken.” Erik van Muiswinkel, onze grote linkse intellectueel, heeft al ontzet gereageerd op deze column: ”Dit bekeerde ex-salafistische warhoofd gebruikt bewust de term ‘parasieten’. Dan ben je ernstig gediskwalificeerd. VK: waarom deze creep?”

Je zag het al gebeuren in de Verenigde Staten en je ziet het nu ook in Nederland. De ‘witte’ progressieve beweging bemoeit zich met racismekwesties en creëren een beeld dat er overal racisme is. Zij vormen dan de goedwillende ‘witte’ bevolking die moreel verheven is boven de domme boze ‘witte’ man. Er worden neologismen gemaakt die de blanke schuld nog meer moet aanwakkeren zoals ‘witte privilege’ en ‘culturele toe-eigening‘. De blanke medemens kan niets meer doen zonder dat die ergens schuldig aan is.

Dan richten de boze ogen binnen de anti-racisme beweging zich ineens op de ‘witte’ progressieven. Die mogen helemaal niet meedoen met de beweging! Ze zijn blank, dus behoren tot de oppressie. De ‘witte’ progressievelingen voelen zich nog meer schuldig en weten dan helemaal geen houding meer aan te nemen.

Op deze manier radicaliseert de anti-racisme beweging tot een groep mensen die naar elkaar gaan wijzen en bepalen wie ‘goed is’ en wie ‘niet goed is’. Anti-racisten (wie is er wel voor racisme?) vliegen elkaar in de haren. De een is zieliger dan de ander, want die is gekleurder, of moslim, of gehandicapt met een Angolese achtergrond, het kan allemaal.  Het conflictdenken binnen deze beweging heeft een zelfdestructieve werking tot gevolg waarin de anti-racisten uiteindelijk ruziënd ten onder gaan.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. Ritter

  Allemaal het gevolg van massa immigratie waardoor er mensen het land binnenkomen die afgunstig zijn naar de autochtonen. Vanuit die afgunst word er dan afgegeven op de blanke autochtoon en word er geprobeerd schuldgevoelens aan te praten.

  Vroeger had je niet dit gezeik over (vermeend) racisme. Toen was je gewoon Nederlander in Nederland. Tegenwoordig word je steeds meer vreemdeling in eigen land.

  En natuurlijk zijn het vooral de z.g “mainstream’ media dit dit gezeur over vermeend “racisme” aan jagen. Net zoals de media de anti-Zwarte Piet hetze heeft aangejaagd.

 2. Cultuur_Pessimix

  Wel, dank Verene Shepherd voor het aanwakkeren van haat jegens de ‘vermeende blanke gepriviligeerde man. Dat ze elkaar aanvallen en dus buitenspel zetten lijkt me alleen maar goed. Dat zien weldenkende mensen van wat voor fucking kleur dan ook hoe onzinnig die hele racisme discussie is. Ondertussen worden zwarte Afrikanen door arabieren als slaven misbruikt in Noord-Afrika, ontkent Turkije nog steeds het afmaken van 1 miljoen Armenen (ook [licht] bruin). Daar hoor je niemand over. En als de slager Sinterklaas en Zwarte Piet poppetjes in zijn etalage zet met Sinterklaas worden zijn ramen beklad met ‘rascist en nazi’ Het is allemaal zo hypocriet.

 3. Peter Selie

  Tommy Robinson haalt verhaal

  https://youtu.be/AOemTQBO9JM

 4. van Urk

  Uiteindelijk komt het er eigenlijk op neer dat anti-racisten zelf zijn gaan veranderen in echte racisten door iedereen stelselmatig in hokjes te gaan plaatsen.

 5. Peter Selie

  http://www.azquotes.com/picture-quotes/quote-if-you-re-not-careful-the-newspapers-will-have-you-hating-the-people-who-are-being-oppressed-malcolm-x-41-57-61.jpg

  Als je niet voorzichtig bent zullen de media ervoor zorgen dat je de mensen gaat haten die worden onderdrukt en dat je hun onderdrukker gaat liefhebben”

  -Malcom X

 6. van Urk

  In de praktijk blijkt het vooral een emotie te zijn. dat is dan ook het gevaar van de huidige mediahype over het racisme: een subjectieve waarneming wordt uitvergroot en de woede neemt alleen maar toe. Volgens het Sylvana tactiek: Autochtonen weten zich ten onrechte beschuldigd, allochtonen misbruiken het schuldgevoel om een niet bestaand probleem op te blazen en zichzelf als slachtoffer te profileren wat dus voor meer woede oproept. En dan kunnen dezelfde allochtonen weer roepen: zie je wel? racisme! Met de dag wordt de sfeer in ons land zo zuurder. Daar is overigens niets aan te doen. Het is het automatische gevolg binnen ieder etnische samenleving. Zoiets is namelijk geen samenleving maar hoogstens een gewapende vrede. Mensen zoeken troost en bescherming in de eigen etnische groep. En ieder keer wordt het kwaad en het zuur weer een stukje meer aangejaagd in de media en de politiek omdat het emoties genereert en emoties betekenen kijk/leescijfers en stemmen. Vindt u het dan vreemd dat het programma “Ik vertrek” zo populair is? Ik niet.

 7. Sniper666

  IK ben een witte man. En daar is niks mis mee! IK laat me niks aanpraten, wat een gelul allemaal.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.