Islamistische horror: tienermeisje wordt jarenlang verkracht en daarna vermoord om ‘buitenechtelijke relaties’

Een jonge vrouw in Pakistan is door haar broer vermoord, waarschijnlijk omdat hij niet tolerant genoeg was om in te zien dat verkrachting geen vrijwillig iets is.

Gruwelijke berichten uit Pakistan. Volgens de krant The Express Tribune is daar deze week een meisje vermoord als onderdeel van de eerwraak-traditie die nog heerst in vele gebieden van het ronduit wetteloze land.

Het lichaam van het meisje, Kainaat, werd woensdag in verregaande staat van ontbinding aangetroffen in een put in het dorp waar haar familie woonde. Ze zou zijn vermoord en daarna in die put gegooid door haar broer, omdat ze ‘buitenechtelijke relaties’ zou hebben gehad met mannen. En tsja, daar staat simpelweg de doodstraf op bij fanatieke aanhangers van de religie van de vrede, en in Pakistan zijn er weinigen die je zullen tegenhouden als je dat in dat praktijk wilt brengen.

Dat deze man zijn zus vermoordde omdat ze iets had gehad met ‘vreemde mannen’ is tot daaraan toe – zij moest natuurlijk gewoon lekker zelf weten hoe zij haar leven invulde, toen ze dat nog had. In heel veel gevallen zou het verhaal hier ophouden voor vrouwen in dit soort landen, die simpelweg erop gokten dat hun ‘gematigde familie’ het wel oké zou vinden als ze zouden doen wat ze zelf wilden, totdat er een extremistische oom, vader of broer langskwam die daar niet mee akkoord kon gaan. En dat is al gruwelijk genoeg.

Toch was de waarheid in dit geval nog veel afschrikwekkender. De inmiddels 17-jarige zou op haar 12de namelijk ontvoerd zijn door leden van haar familie, die haar – zoals helaas veel vaker gebeurt in Pakistan – verkochten om in de stad in de prostitutie aan de slag te gaan. Vanzelfsprekend moeten deze verkrachtingen onbeschrijfelijk dramatisch voor het kind zijn geweest, dat hierdoor van elke kans op een enigzins normale jeugd was ontnomen. Ondanks dat ze al jaren spoorloos was, gaf haar vader de zoektocht naar zijn dochter nooit op, en met succes: dit jaar werd ze dan eindelijk gevonden, en herenigd met de familie. Je zou denken: dan kan ze eindelijk starten met het relatief normale leven dat ze nooit gehad heeft. Niet iedereen bleek echter even gelukkig te zijn met haar terugkeer, zoals we nu helaas weten: haar veel te korte en miserabele leven eindigde in een smerige waterput.

De vraag is wie er in dit verhaal de meest misselijkmakende rol gespeeld heeft: de familieleden die Kainaat zonder enig schuldgevoel ontvoerden en verkochten, de broer die ‘zijn eer’ belangrijker vond dan het leven van zijn zwaar mishandelde zusje, of de Pakistaanse regering die geen vinger uitsteekt om dit soort praktijken eindelijk eens te verbannen? U mag het zeggen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. DutchDropveter

  Haar broer is gister per Frontex Taxi 500 meter van de kust bij Libië opgepikt, het gaat goed met hem. Waarschijnlijk krijgt hij asiel, huis met meubels en een mooie baan. En natuurlijk als hij zich ooit vergrijpt aan vrouwen zegt de Nederlandse rechter dat dit te maken heeft met het cultuur verschil en niet met de persoon zelf.

  Simpele oplossing elke frontexer die nog een noord afrikaan of Arabier uit het water vist word op staande voet ontslagen.

  Liever geen frontex dan deze veredelde taxidienst!

  1. van Urk

   DutchDropveter@ In werkelijkheid is het wel zo wat u beschrijft. Het is allemaal volgens de linkse hosanna roepers wel leuk en dolletjes om zoveel diversiteit aan menselijk kleur naar hier te halen maar men haalt ook meteen met hun onverstand alle diversiteit van gruwelijke middeleeuwse gebruiken naar Europa.

 2. hans-e-pans

  Achterlijkheid ten top, is mijn mening.

 3. Henk-Jansen

  Je hele leven lang 10 lagen kleding moeten dragen, door je eigen familie verkocht worden aan een pooier, meerdere malen verkracht worden, en door je eigen broer uiteindelijk vermoord.

  Wat een hel moet dat zijn geweest voor dat meisje, en voor vrouwen in het algemeen in Islamitische landen, waar wetten, die het een verkrachter mogelijk maken om met het slachtoffer te trouwen om zo aan vervolging te ontkomen, nog steeds de normaalste zaak ter wereld is.

  Hoe vaak moeten we het nog duidelijk maken dat de Islam geen liefdevolle religie is? Vrouwen worden werkelijk onrespectvol behandeld, alsof het kamelen zijn, en afvalligheid wordt door je eigen familie bestraft met de dood!

  Ik vind het nogmaals zo sneu voor dat meisje en al haar vrouwelijke Islamitische lotgenoten en daarom vind ik dat we dit niet in ons land moeten toelaten!

 4. Marija

  Omdat die simpele zielen een lege hersenpan hebben, zal er niet snel wat veranderen in die achterlijke landen.
  Men luistert alleen naar harde hand, daarom deze rottige kerels hier, in ONS LAND, hard aanpakken, alleen dát verstaan ze.

 5. HaZ

  ies koeltoer

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.