Knettergek: Asscher en petitie eisen 2 WEKEN verlof voor nieuwe vaders. Natuurlijk op kosten van hun werkgever

Ah ja, want werkgevers kunnen best wat gratis geld missen, toch?

Wat is dit nou weer voor gekkigheid?

Minister Asscher ontvangt vandaag een petitie met 40.000 handtekeningen, die pleit voor de invoering van twee weken babyverlof. Netflix wacht daar niet op. Het bedrijf geeft zijn werknemers binnenkort al de mogelijkheid om binnen een jaar onbeperkt ouderverlof op te nemen. Doorbetaald door de baas.

Je zou denken dat een minister die soort initiatieven zou weglachen, maar helaas, niets is minder waar. Op Twitter maakt Asscher namelijk duidelijk dat hij het een heel mooi initiatief vindt. Tegelijkertijd haalt hij uit naar de VVD omdat die partij vaderschapsverlof terecht controversieel vindt. Volgens Asscher is dat “bizar en ouderwets”

Het moet maar eens afgelopen zijn met deze gekte. Mijn vrouw is zwanger en ja, ik wil in principe twee weken vrij nemen om voor haar en ons kind te zorgen als ze bevalt. Maar: dat gebeurt op eigen kosten (ik heb geen werkgever, dus dat is niet zo gek) en ik behandel het dus als ‘vakantie.’ Andere nieuwe vaders kunnen gewoon precies hetzelfde doen: je hebt een aantal vakantieweken per jaar. Heel goed, neem die maar op rond en na de bevalling. Op die manier krijgt je werkgever geen extra kosten te verwerken, wat wel zo plezant is aangezien die werkgever er eerst en vooral op gericht is om winst te maken.

Ja, het is geweldig om vader te worden (ik ben er zelf bijna de hele dag mee bezig, zo fantastisch vind ik het), maar jouw werkgever heeft daar bar weinig mee te maken. Die betaalt jou niet om thuis te zitten en voor je kind te zorgen, maar om je werk te doen. Als jij een kind wilt hebben is dat hartstikke prima, maar de lasten en plichten zul je toch echt zelf moeten dragen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

4 reacties

 1. van Urk

  Wat is nou twee weken verlof? Er zijn ook werknemers die om ongeldige redenen verlof nemen. Daarnaast leven we nu in een werkklimaat (24 uur economie, doorwerken in de vakanties) dat werknemers haast geen verlof kunnen gaan nemen (of willen nemen uit geldnood) terwijl zij daar gewoon recht op hebben.

 2. Peter Selie

  Wat maakt het uit, een nieuwe papa wil toch óók de eerste weken trots als een pauw bij zijn kind zijn, laat die werkgevers maar verrekken die hebben ons veel langer dan twee weken uitgeknepen en gedwonen om in het corporatisme gareel te laten lopen.

 3. corfo

  Ik vraag me af hoe Nederland is geworden tot wat het nú is, zónder al die gekkigheid ?!

 4. toetssteen

  Thumbs up Michael! Ik wachtte tot de kraamverpleegster weg was, dan nam ik drie weken vakantie en gingen we naar ons buitentje. Kindje in de draagzak en door de bossen wandelen.
  Goed, ik heb een vrouw die makkelijk bevalt en binnen drie dagen weer een frisse neus wenst te halen (indertijd hè, de laatste is al dertig jaar terug).

  Papadagen? Pfff, neem je vakantiedagen maar op. O ja en tegenwoordig kunt u soms ook thuiswerken. Alle drie mijn zoon (ICT) zitten soms drie van de vijf dagen te loensen naar twee beeldschermen. Ja en de tijden zijn nogal flexibel zodat ze tijd hebben voor andere zaken. Prima. Moderne tijd.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.