BREKEND NIEUWS: Nederlanders ervaren "grote spanningen" in de maatschappij

Geen categorieapr 12 2017, 14:00
Goh.

Acht op de tien Nederlanders vinden dat er (heel) veel spanningen in de samenleving zijn tussen bevolkingsgroepen, zoals tussen mensen met en zonder migratieachtergrond of tussen mensen van verschillende religies. Minder dan de helft van hen ervaart die spanningen ook zelf in hun directe omgeving.

Dus, wacht even: het Paasfeest wordt gedwongen aangepast om islamitische ouders niet "voor het hoofd te stoten," homo's die elkaars hand vasthouden op straat worden in elkaar geslagen door kansenparels, en, oh ja, de route van The Passion wordt aangepast uit angst voor aanslagen... en het CBS verbaast zich erover dat Nederlanders vinden dat er "heel veel spanningen" zijn in ons land?
Nogal wiedes he?
Dé grote opdracht van de politiek in de komende jaren zal zijn om hier een oplossing voor te vinden -- als dat al mogelijk is. Hoe langer we doorgaan op deze voet, hoe meer de spanningen zullen toenemen, en hoe meer de verschillende bevolkingsgroepen uit elkaar zullen groeien. Nederland is altijd 'verzuild' geweest, maar wat er tegenwoordig gebeurt gaat veel, veel verder. Wegkijken en de problemen ontkennen heeft daarbij geen nut.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten