Knettergek: Asscher en petitie eisen 2 WEKEN verlof voor nieuwe vaders. Natuurlijk op kosten van hun werkgever

Geen categorieapr 12 2017, 13:00
Ah ja, want werkgevers kunnen best wat gratis geld missen, toch?
Wat is dit nou weer voor gekkigheid?

Minister Asscher ontvangt vandaag een petitie met 40.000 handtekeningen, die pleit voor de invoering van twee weken babyverlof. Netflix wacht daar niet op. Het bedrijf geeft zijn werknemers binnenkort al de mogelijkheid om binnen een jaar onbeperkt ouderverlof op te nemen. Doorbetaald door de baas.

Je zou denken dat een minister die soort initiatieven zou weglachen, maar helaas, niets is minder waar. Op Twitter maakt Asscher namelijk duidelijk dat hij het een heel mooi initiatief vindt. Tegelijkertijd haalt hij uit naar de VVD omdat die partij vaderschapsverlof terecht controversieel vindt. Volgens Asscher is dat "bizar en ouderwets"
https://twitter.com/LodewijkA/status/852081556869066752
Het moet maar eens afgelopen zijn met deze gekte. Mijn vrouw is zwanger en ja, ik wil in principe twee weken vrij nemen om voor haar en ons kind te zorgen als ze bevalt. Maar: dat gebeurt op eigen kosten (ik heb geen werkgever, dus dat is niet zo gek) en ik behandel het dus als 'vakantie.' Andere nieuwe vaders kunnen gewoon precies hetzelfde doen: je hebt een aantal vakantieweken per jaar. Heel goed, neem die maar op rond en na de bevalling. Op die manier krijgt je werkgever geen extra kosten te verwerken, wat wel zo plezant is aangezien die werkgever er eerst en vooral op gericht is om winst te maken.
Ja, het is geweldig om vader te worden (ik ben er zelf bijna de hele dag mee bezig, zo fantastisch vind ik het), maar jouw werkgever heeft daar bar weinig mee te maken. Die betaalt jou niet om thuis te zitten en voor je kind te zorgen, maar om je werk te doen. Als jij een kind wilt hebben is dat hartstikke prima, maar de lasten en plichten zul je toch echt zelf moeten dragen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten