Linkse GoedMenschen gaan los op kritische journalist Wierd Duk: “Hij is een fascist!”

Ja hoor, het is weer zover. Er staat een kritische journalist van een mainstream-krant op en, voila, hij wordt meteen neergezet als de tweede Hitler.

Houdt het linkse politiekcorrecte gehaat dan nooit op? Nou nee. Zie deze draad op Twitter, waarin de pc-brigade helemaal losgaat op AD-journalist (en WNL Opiniemaker) Wierd Duk. Duk heeft namelijk de euvele moed om PVV-kiezers en hun zorgen serieus te nemen. En dus moet hij he-le-maal kapot worden gemaakt. Vandaag nog.

Het begon allemaal met deze tweets van ‘journalist’ Rena Netjes, die zowel Duk als Geert Wilders de maat neemt omdat ze enkele kritische opmerkingen gemaakt hebben over het immigratie- en integratiebeleid van Den Haag:

Screen Shot 2017-04-29 at 19.20.54

Met andere woorden, als je getrouwd bent met een niet-Westerse allochtoon die zich heeft aangepast aan Nederland mag je er dus niets van zeggen dat er óók nogal wat immigranten zijn die weigeren om te integreren? Of, in het geval van Duk, mag je mensen niet aan het woord laten die daar kritische kanttekeningen bij plaatsen? Zijn we zo ver afgezakt in ons land? Kan iemand even uitleggen aan zo’n mevrouw Netjes dat het niet om de afkomst van mensen gaat, maar om de vraag of ze de Nederlandse/Westerse manier van leven al dan niet omarmen?

Vervolgens probeerde voormalig VVD-Kamerlid Arend Jan Boekestijn Netjes tot de orde te roepen. Helaas was dat verspilde moeite:

Screen Shot 2017-04-29 at 19.23.54

Vervolgens kwam de professionele Baudet-hater Joshua Livestro, die een even grote hekel lijkt te hebben aan Duk, ook nog even langs:

Screen Shot 2017-04-29 at 19.25.32

Screen Shot 2017-04-29 at 19.26.22En daar zijn we dus weer aanbeland bij het aloude linkse argument tegen een ieder die ook maar enigszins kritisch is op dit soort onderwerpen: het zijn allemaal extreemrechtse neonazi’s! Boekestijn reageerde daar op uitstekende wijze op, maar ja, toen was de schade al aangericht. Andere linkse pc-wegkijkers pakten Livestro’s beschuldiging namelijk maar wat graag op en gingen er razendsnel mee aan de haal:

Screen Shot 2017-04-29 at 19.28.35

 

Helaas voor meneer Lewin las Duk mee… en heeft hij het onderhand he-le-maal gehad met dit soort laster:

Screen Shot 2017-04-29 at 19.28.47

Nou zou ik daar van zijn lang-zal-die-leven geen aangifte van doen (je kan wel bezig blijven, plus als publiek persoon heb je ook juridisch gezien meer te accepteren dan Jan met de Pet), maar je kunt je er iets bij voorstellen dat Duk het gevoel heeft dat het tijd is om van zich af te slaan. Hij wordt op dit moment namelijk écht op ongekende wijze gedemoniseerd. En dat geldt niet alleen voor hem, maar ook voor Thierry Baudet, die het ook te pas en te onpas moet ontgelden.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. Freelux2

  Waar halen linkspopulisten toch altijd die waanideeën vandaan dat alle moslim weg moeten uit Nederland?

 2. IJscoman

  De laatste stuiptrekkingen van links. Ze voelen en weten dat ze aan de verliezende hand zijn, dat de verzorgingsstaat bij de eerstvolgende immigratiegolf ten grave gedragen kan worden, dat de EU aan alle kanten lek slaat en op punt van verzuipen staat, dat de islam garant staat voor permanente rotzooi en een cultuurmodel dat haaks staat op het onze, dat Nederland door de open grenzen dreigt af te glijden naar een derdewereldland. Ze weten het: maar hun eeuwige gebedsmolen vol gutmenschliche kretologie zullen ze nooit, nooit nooit opgeven. Zwanenzang en gejank in de marge: de ‘populisten’ (realisten) zullen winnen omdat zij het gelijk en recht aan hun zijde hebben.

  1. Floris

   De grootste fout die links heeft gemaakt is dat ze de kant van de islam hebben gekozen. Die fascistoïde oorlogsreligie valt niet met argumenten te verdedigen dus die strijd gaan ze altijd verliezen.

   Ik vrees alleen dat tegen die tijd de schade niet meer te repareren is zonder te vervallen in draconische maatregelen.

  2. van Urk

   Inderdaad IJscoman! Die Leo moet dan maar eens uitleggen hoe dat eventjes dan WEL opgelost moet gaan worden als onze verzorgingsstaat zijn dooie eind begint te krijgen. Nee, zulke onverstandige domme koeien kunnen alleen als een socialistische papegaai het herhaaldelijke woordje “fascist” roepen uit gebrek van wat zinnigs en daarmee denken zij het mee op te lossen.

   1. corfo

    IJscoman, Floris & van Urk.
    Volkomen met jullie eens. Die linkse volksmenners voorvoelen dat ze worden weggevaagd en nemen álle middelen te baat om de meer normaal denkenden, dus rechtsdenkend, te elimineren met goor woordgebruik, dreigementen en, als zij het nodig achten zelfs moord ( op dhr. Fortuyn).
    Het is toch niet meer te begrijpen dat er nog NL’ers bestaan die dapper meehelpen om hún en ons land nog verder in ’t ravijn te storten door de horden islamitische parasieten, waaronder vele criminelen, warm te verwelkomen; domme gasten !

 3. Ritter

  “‘journalist’ Rena Netjes”

  Rena Netjes is de “journalist” die vaak het Moslim Broederschap verdedigt als dat onderwerp ter sprake komt. Ze probeert vaak sympathie en begrip te kweken voor het Moslim Broederschap en jihadisten in het algemeen. Rena Netjes is meer activiste dan journalist.

  Rena Netjes is helemaal niet zo netjes
  https://filantropius.wordpress.com/2014/02/04/rena-netjes-is-helemaal-niet-zo-netjes/

  1. corfo

   Ritter.
   Ik heb nog nóóit van die dame gehoord, dus zó belangrijk zal ze vast niet zijn.

 4. Ni28

  Dat je dan nog net Netjes moet heten is paradoxaal voor domme en hatelijke opmerkingen.

 5. Floris

  Rena Netjes: getrouwd met een Egyptenaar. En dat is vast geen koptische christen…

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2009/06/rena_netjes_cda_beschermvrouwe.html

  Gaarne ter behandeling in een psychiatrische kliniek opnemen deze gestoorde muts.

  1. Peter Selie

   Vlak Anja Meulenbelt, Gretta Duisenberg en verder een klein legertje onwelriekende linkse vrouwen-brigade de een onderdeel van de 5e colonne vormen niet uit beste Floris.

 6. nick

  Er zijn twee grote gevaren/bedreigingen voor de westerse samenlevingen, de islam en links/socialisme.

 7. Seneca

  Ik denk dat die Leo Lewin een jood is. Hij zal zich wel aangesloten hebben bij ‘een ander joods geluid’. Dit soort lieden schieten gelijk in een kramp als zij menen – of iemand anders dat zegt – er iemand ‘extreem rechts’ is. Zij zijn zo ongelooflijk stom, dat zij niet – willen – weten dat de nazi’s extreem links waren. Overal waar links heerst is er gekloot en dit individu – als hij joods zou zijn – moet zich evenals Livestro, diep heel diepngaan schamen en even goed kennis nemen van de stand van zaken, toen en nu!

 8. buitenbeentje

  Rena Netjes gaat in allerlei bochten om gelijk te krijgen. in 1 twitter noemt ze de partners van Wilders westerse migranten, in de andere niet-westerse migranten. Wilders partner is van Hongaarse afkomst, dat maakt haar een (statistisch) westerse allochtoon, Duks partner is een Nederlandse met Turkse ouders, wat haar statistisch een niet -westerse allochtoon maakt (tot Turkije bij de EU is) .

  Maar ook hier wordt er weer van alles gedaan om de olifant in de kamer niet te benoemen. Goed geintegreerde “allochtonen” worden gelijkgesteld met absoluut ongeintegreerde moslims, mensen die weigeren deel uit te maken van onze maatschappij. droevig.

 9. FlorisDeVr1es

  Leo Lewin = Leo Godwin.

  Die opmerking van Rena Netjes toont wel aan hoe dom en slecht geinformeerd dit soort mensen zijn. Alsof immigratiecritici tegen alle vormen van immigratie zijn. Het mag wat verstandiger, kritischer en minder pamperig. Maar dat snappen deze kleine geesten niet.

 10. Anna

  Leo Lewin moet zijn ” Wierd Duk is een fascistische journalist” eens onderbouwen in plaats van zijn giftige haatzaaierij en laster.
  Rena Netjes zou eens moeten uitleggen waarom ze de Hongaarse vrouw van Geert Wilders en de Turks/Nederlandse vrouw van Wierd Duk misbruikt om haar mening over asiel en immigratie van niet westerse mannen te vergoelijken. Ze weet niks anders en ze heeft niks anders. Dan maar de vrouwen misbruiken.

 11. Anna

  Heel vals van Rena Netjes om zo persoonlijk te worden en hun vrouwen nodig te hebben omdat ze verder geen enkel feit en argument heeft.

  1. corfo

   Anna.
   Dat mens is niet wijzer ! Dom geboren en nóóit iets bij-geleerd. Een domme gans.

 12. Anna

  CDA’er Rena Netjes wilde de handelsverdragen met Israël toch “opschorten”? Ze wordt toch ook door velen gezien als “extreem anti-Westers, anti-Israël” en “pro -islamitisch”? Heeft ze zich al aangesloten bij de Egyptische Moslimbroederschap? Wie zien haar niet zo veel meer.

 13. Sniper666

  Ach als de linkse wegkijkmaffia het niet zint moet je neergesabeld worden op elke (valse) manier die voorhanden is.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.