Megaheld Max Verstappen doet het weer: finisht als derde nadat hij eerst IEDEREEN inhaalt

Geen categorieapr 09 2017, 10:30
Nou ja, bijna iedereen dan. De Grand Prix van China was een geweldige overwinning voor de jonge Red Bull-coureur. Hij had gisteren motorpech, moest bijna achteraan starten, maar wist uiteindelijk toch een zeer verdienstelijke derde plek te noteren. Wat een geweldige prestatie!
Wat is Max Verstappen toch ook een ongelooflijke held! Gisteren mislukte zijn kwalificatierondje grandioos; door motorpech moest hij na één rondje al opgeven. Hij werd 19e. Maar door een klein beetje geluk geholpen mocht hij vandaag vanaf P16 van start gaan.
En van start gaan, dat dééd Verstappen. In het eerste rondje wist hij al meteen het halve peloton in te halen:
Mocht je nog twijfelen, laat mij je dan gerust stellen: dit is echt de absolute topklasse. Dit kunnen er echt maar heel, heel weinig. Maar daar stopte het niet. Max wist daarna zelfs een tijdlang op de tweede plek te rijden, en even leek zelfs Lewis Hamilton - die de race won - klaar voor de Verstappen treatment. Maar die positie kon de jonge Red Bull-coureur toch niet volhouden, omdat al die bliksemsnelle inhaalacties z'n banden aan gort hadden gereden. Verstappen moest de pits in voor nieuwe banden, en kwam daarna terug op de zesde positie. De Mercedes van Bottas had echter zijn dag niet, en dus wisten Max én z'n teamgenoot Daniel Ricciardo ze voorbij te snellen. Wat nog resteerde voor het laatste stukje van de race, was een strijd om de derde plek tussen de beide coureurs van Red Bull. Het was een hele tijd spannend, maar in de allerlaatste rondjes wist de vliegende Hollander zijn Australische metgezel tóch voor te blijven en pakte zijn eerste podiumplek van het seizoen.
Dat is natuurlijk dubbel en dwars verdiend na zoveel ronduit fenomenale inhaalacties. Proficiat, Max!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten