Drama voor Max Verstappen: morgen starten vanaf de 19e plek door zware motorproblemen

Geen categorieapr 08 2017, 10:00
De Grand Prix van China kent voor Max Verstappen een valse start: de kwalificatie van vanochtend verliep rampzalig, waardoor de jonge coureur morgen slechts als voorlaatste aan de race kan beginnen.
Tijdens een training eerder deze week op hetzelfde circuit was Max Verstappen nog de snelste, maar vanochtend viel het doek voor het Nederlandse talent echter razendsnel: al bij het eerste kwalificatierondje viel het Formule 1-toptalent af, waardoor hij morgen voor een loodzware klus zal komen te staan:

"Max Verstappen moet zich gaan voorbereiden voor een inhaalrace in Sjanghai. De kwalificatie in China verliep dramatisch voor de Limburger. Al bij de eerste kwalificatie behoorde hij tot de afvallers, vanwege een haperende motor. Pas in de laatste minuten kwam de Limburger op de baan, waar hij niet verder kwam dan 1.35,433. Een tijd waarmee hij slechts één van de twintig coureurs achter zich hield: Esteban Ocon. "

En zo lijkt de tweede race van het seizoen al direct uit te lopen op een grote teleurstelling voor de Red Bull-coureur. Na een week waarin het nieuws werd gedomineerd over allerlei genante verhalen over zijn vader en opa, hapert het nu ook professioneel.
Niet dat het aan Max of z'n concentratie ligt, overigens. Wel aan de motor van zijn gloednieuwe racebolide: die kende softwareproblemen, waardoor Verstappen een behoorlijk suboptimale tijd neerzette. Red Bull omschrijft het zelf als "softwareproblemen."
Morgen zal Verstappen dus alles op alles moeten zetten om zichzelf in de punten te rijden. Hij moet tenminste 9 collega's inhalen om de schade van vandaag nog enigszins te beperken. Maar let wel: de wonderboy van het Nederlandse autoracen heeft voor hetere vuren gestaan. Laten we dus morgen allemaal duimen voor de superkrachten van mega-Max!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten