Ongelooflijk! Gemeenteraad Zaltbommel ‘kiest’ PvdA-blunderaar Peter Rehwinkel tot ‘waarnemend burgemeester’

Zo rolt het partijkartel: als een politicus met pek en veren de stad wordt uitgejaagd krijgt hij een paar jaar later gewoon een nieuwe baan.

Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet heeft het met enige regelmaat over wat hij het Haagse baantjescarrousel noemt. Volgens hem draaien politici van de oude partijen (het partijkartel) mee in die carrousel. Wat ze ook doen, welke fouten ze ook maken, uiteindelijk krijgen ze altijd weer een nieuwe topfunctie met aanzien en, vooral, een riant salaris.

Case in point is de aanstelling van Peter Rehwinkel — van de PvdA natuurlijk — als waarnemend burgemeester van Zaltbommel. Rehwinkel was eerder burgemeester van Groningen. Daar maakt hij een enorme puinhoop van. Na blunder na blunder te hebben begaan was er voor hem geen houden meer aan. Hij stapte op… en liet weten een nieuwe baan te hebben gevonden bij één of andere organisatie in Barcelona.

Hartstikke leuk voor hem, maar wat hij er oorspronkelijk niet bij vertelde is dat het om een vrijwillige positie ging. Meneer kreeg er dus niet voor betaald. In plaats van een salaris op te strijken kreeg hij wachtgeld — hij leeft dus als god in Spanje op kosten van de belastingbetaler.

Toen het publiek daar woedend op reageerde gaf hij een deel van dat wachtgeld terug. Logischerwijze was de schade toen al aangericht. Het imago van de man was voor eens en altijd aangetast.

In een normaal land, met een normale, levendige politiek, zou zo’n Rehwinkel natuurlijk nooit van zijn lang zal die leven nog terug kunnen keren in de politiek. Helaas is Nederland niet zo’n land. Fractieleiders in de gemeenteraad van Zaltbommel hebben hem nu namelijk unaniem ‘gekozen’ tot waarnemend burgemeester. Daar hadden ze behoefte aan omdat de vorige burgemeester, VVD’er Albert van den Bosch, op 15 maart in de Tweede Kamer werd gekozen.

Het toont het failliet van het partijkartel maar weer eens aan dat zo’n gemeente vervolgens terechtkomt bij een man als Rehwinkel. Wat is de politiek toch ook een klucht in ons land zeg.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. DutchDropveter

  Mark en zijn vriendjes hebben gewoon heel goed opgelet in Turkije hoe je zonder dat het opvalt een heel land kunt gijzelen en stilletjes een soort van coupe kunt plegen.

  Ik heb best wat vragen aan mark;
  1. bij het Oekraïne referendum werd er telkens gegrepen naar het feit dat er ook naar de niet stemmers gekeken moest worden
  2. Nu word er gezegd dat er PRO-EU gestemd is dit terwijl de EU nog geen 1% van het verkiezingsprogramma uit maakte en daardoor er helemaal niet gekozen wat het volk wil. Wil je een antwoord houd even een bindend referendum!

  Hoe rijm je dit aan elkaar? Dit is toch de boel compleet voor de gek houden?
  We zijn hier gewoon (weer) helemaal voor de gek gehouden.

  Nog een puntje; Mark de maat is bijna vol! als ik hier mijn omgeving hoor dan zijn mensen in best verre staat om ‘gekke’ dingen te gaan ondernemen om jouw daar in den haag weg te krijgen. Dat ligt niet aan jouw als persoon maar aan je gigantisch scheve kijk op de werkelijkeheid en van een Nee een Ja hebt weten te draaien en van anti-EU Pro -eu denkt te kunnen maken.

  Mark we zijn je HELEMAAL ZAT!

  1. Peter Selie

   Tja dit is een van de redenen dat Rita Verdonk het onderspit dolf in de race om het VVD lijsttrekkerschap.

 2. Ben Zine

  Mark Rutte is een karakterloze kofferdrager van Angela Merkel, hij is haar adjudant. Als Merkel zegt: Spring ! Dan vraagt Mark: Hoe hoog moet ik springen ? Hij heeft zich al helemaal ingelikt bij de EU kliek in Brussel. Een lachebek zonder ruggegraat, zonder integriteit, alleen maar geïnteresseerd in zijn eigen carrière, dwz een vetbetaalde baan bij de EU na zijn premierschap. En altijd maar die teringgrijns… Of je niet helemaal goed wijs bent. Alleen… De kiezers hebben WEL weer voor die flapdrol gekozen ! Wat moet je dan verder nog ?

  1. benkie

   De oplossing is mijns inziens nooit meer te gaan stemmen in/voor dit systeem. Ellaster wijdt er ook een mooi artikel over. Er aan blijven deelnemen is het in stand houden van….dit alles (fraude, manipulatie, misleiding etc). Je gal blijven spuwen tot je een ons weegt, zal uiteindelijk alleen maar ten koste gaan van je eigen gezondheid. Exituitdematrix is ook interessant om te lezen en je te realiseren dat zolang we dit systeem zelf in stand houden, enkel slaaf en gebruiksvoorwerp zijn.

   1. Peter Selie

    Je slaat de plank mis benkie, wanneer men nooit meer gaat stemmen (dit is net zo min mogelijk als een consumenten staking) maar stel dat je dat je gelijk hebt en niemand meer stemt, dan hebben de reguliere partijen helemaal vrij spel en dan verwordt “ons” land snel een totalitaire staat onder de paraplu van Brussel dat dan weer wel.

    1. benkie

     Peter Selie, misschien dat je er enigszins anders over gaat denken na het lezen van onderstaand artikel.
     http://www.ellaster.nl/2017/03/11/waarom-jaar-ga-stemmen/
     Ik zeg ook niet nooit meer gaan stemmen, maar juist niet meer voor dit doortrapte systeem.

    2. HaZ

     benkie is een beetje ‘ella ster’ aan het promoten geloof ik. Of is het el laster ?

 3. HaZ

  U mag een keer raden wie er bij de recente verkiezingen de grootste partij werd in Zaltbommel……Juist, de VVD dus ! De club die het beste voor heeft met lieden die er in een eerder stadium elders een puinhoop van hebben gemaakt. Nederland heeft gestemt !

 4. corfo

  Onbegrijpelijk dat een mannetje als Rehwinkel opnieuw tot de “elite” kan toetreden.
  Toen die vent in Groningen opstapte ging hij op kosten van u én mij naar Spanje om iets onduidelijks te gaan doen, hij kreeg n.l. wachtgeld.
  Wát spreidt dat PvdA-figuurtje een onbeschaamdheid ten toon.
  Loek Hermans heeft iets dergelijks geprobeerd in Zutphen, door de bevolking werd Hermans echter uitgekotst waarna de benoeming niet doorging.
  Hoog tijd dat de gehele groep van z.g. “boven ons gestelden” wordt weggejaagd en er eerlijke, deskundige én integere mensen worden benoemd en niet de “vriendjes van vriendjes” figuren.

 5. Ni28

  Als je er eenmaal bij hoort bent je zeker van een lucratieve baantje. Het maakt niets uit wat je uitgehaald hebt als je maar een van hun bent. Zo heeft de VVD nu ook geen behoefte aan een onderzoek naar haar voorzitter. Het is een familie, een criminele bende. Maffia-achtig als je het mij vraagt.

  1. corfo

   Ni28.
   De VVD is evenals GroenLinks een Criminele Organisatie en zou vervolgd moeten worden.

 6. Peter Selie

  Ja jammer hé nog steeds kan men zo’n lapzwans als burgemeester niet kiezen voor een periode, óók de anti-democraten van D66 hebben het stokpaardje van een gekozen burgemeester als een hete aardappel laten vallen.

 7. Kodi

  Eens waren burgemeesters de notabelen. Een burgemeesterspost is dus nu een soort Melkertbaan voor uitgerangeerde en uitgekotste falende bestuurders. Voor rekening van ’t algemeen, dat dan weer wel.

  Zaltbommel schijnt overigens ook een groot Marokkanenprobleem te hebben.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.