Ongelooflijk! Gemeenteraad Zaltbommel 'kiest' PvdA-blunderaar Peter Rehwinkel tot 'waarnemend burgemeester'

Geen categorieapr 27 2017, 9:00
Zo rolt het partijkartel: als een politicus met pek en veren de stad wordt uitgejaagd krijgt hij een paar jaar later gewoon een nieuwe baan.
Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet heeft het met enige regelmaat over wat hij het Haagse baantjescarrousel noemt. Volgens hem draaien politici van de oude partijen (het partijkartel) mee in die carrousel. Wat ze ook doen, welke fouten ze ook maken, uiteindelijk krijgen ze altijd weer een nieuwe topfunctie met aanzien en, vooral, een riant salaris.
Case in point is de aanstelling van Peter Rehwinkel -- van de PvdA natuurlijk -- als waarnemend burgemeester van Zaltbommel. Rehwinkel was eerder burgemeester van Groningen. Daar maakt hij een enorme puinhoop van. Na blunder na blunder te hebben begaan was er voor hem geen houden meer aan. Hij stapte op... en liet weten een nieuwe baan te hebben gevonden bij één of andere organisatie in Barcelona.
Hartstikke leuk voor hem, maar wat hij er oorspronkelijk niet bij vertelde is dat het om een vrijwillige positie ging. Meneer kreeg er dus niet voor betaald. In plaats van een salaris op te strijken kreeg hij wachtgeld -- hij leeft dus als god in Spanje op kosten van de belastingbetaler.
Toen het publiek daar woedend op reageerde gaf hij een deel van dat wachtgeld terug. Logischerwijze was de schade toen al aangericht. Het imago van de man was voor eens en altijd aangetast.
In een normaal land, met een normale, levendige politiek, zou zo'n Rehwinkel natuurlijk nooit van zijn lang zal die leven nog terug kunnen keren in de politiek. Helaas is Nederland niet zo'n land. Fractieleiders in de gemeenteraad van Zaltbommel hebben hem nu namelijk unaniem 'gekozen' tot waarnemend burgemeester. Daar hadden ze behoefte aan omdat de vorige burgemeester, VVD'er Albert van den Bosch, op 15 maart in de Tweede Kamer werd gekozen.
Het toont het failliet van het partijkartel maar weer eens aan dat zo'n gemeente vervolgens terechtkomt bij een man als Rehwinkel. Wat is de politiek toch ook een klucht in ons land zeg.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten