Oorlogszuchtige Poetin stuurt fregat naar Middellandse Zee

Poetin doet waar hij in uitblinkt: dreigen.

Ah, daar gaan we weer. Vladimir Poetin is weer eens heerlijk bezig:

Rusland heeft een met kruisraketten bewapend fregat naar een basis in de Middellandse Zee gestuurd. Volgens Amerikaanse media is dat machtsvertoon in reactie op de aanval van de VS op een Syrische luchtmachtbasis.

Als Poetin denkt dat Trump hiervan onder de indruk zal zijn vergist hij zich deerlijk. Ja, de Amerikaanse president was de afgelopen jaren opmerkelijk positief over de Russische autocraat, maar dat betekent niet dat hij dus wel even over zich heen laat lopen.

Trump heeft een enorm ego — wellicht een groter ego dan alle presidenten voor hem (en dat wil wat zeggen, want presidenten zijn over het algemeen nogal op zichzelf gesteld). De beste manier om ervoor te zorgen dat hij het hoofd in de nek gooit is door hem te bedreigen. Daar wordt hij alleen maar feller en koppiger van.

Poetin begrijpt dat kennelijk niet. Misschien denkt hij dat Trump, als het erop aankomt, feitelijk een tweede Barack Obama is. Nou, dan gaat hij de komende tijd ontdekken dat dit een totaal verkeerde inschatting was. Je kunt veel van Trump zeggen, maar niet dat hij een softie is die bang wegrent als je aanstuurt op een gevecht met hem. When they go low, we go high, zei Hillary Clinton. Trump liet tijdens de campagne merken dat hij daar net een beetje anders over denkt. Zijn motto is eerder when they go low, we go lower.

Als Poetin en zijn vriendje Assad niet oppassen gaan ze dat de komende tijd aan den lijve ondervinden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. Ni28

  De verdenking dat de Russen Trump in het zadel hebben geholpen zal het nu niet meer halen, denk ik.

 2. HaZ

  De reden van het sturen van een fregat met raketten aan boord zou zijn om het Syrische luchtruim te verdedigen tegen aanvallen met raketten!(?) Borstklopperij op zijn russisch en het haalt de krantenkoppen, wat wil je als Poetin (voorlopig) nog meer.

 3. Peter Selie

  https://pbs.twimg.com/media/C8xDsXXUIAAzw8G.jpg

  “Gelooft iemand werkelijk dat Assad, op de vooravond van vredesonderhandelingen, net nadat het Witte Huis heeft gezegd dat het Syrische volk zijn eigen leiders zou moeten kiezen, een gifgasaanval zou doen om de hele wereld tegen zich in het harnas te jagen?

  We zijn terug bij dezelfde leugens die ons in Irak brachten. Leren we nu nooit om vraagtekens te zetten bij de propaganda?”

  1. Floris

   @ Peter: eens.

   Dit past helemaal niet in de lijn van Trump. Wat is hier aan de hand?

  2. Beukman

   @Peter
   Of er propaganda achter zit weet ik ook niet, en inderdaad moeten we op onze hoede zijn.
   Wat ik wél weet, en wat ook algemeen bekend is, is dat Trump vaak primair en impulsief reageert – dat maakt hem ook zo gevaarlijk als president. Het is heel wel mogelijk dat zijn actie is ingegeven door de de beelden van dode babies en kinderen.

   1. corfo

    Beukman.
    We zijn toch op ons hoede ?Ik heb van den Haag nog geen code (rood, licht rood of roze) gehoord. WIJ, de bevolking, zijn altijd op ons hoede, maar laat onze z.g. “regering” dat ook maar eens zijn.
    Wij hebben het leger, politie en de inwoners niet verwaarloosd, dát deed de “regering”. Ik weet zeker dat de gehele intelligentia in NL bij de eerste mededeling over oorlogsgevaar, meteen de loopgraven induikt i.c. op de vlucht slaat zoals in ’40-’45. Jan met de Pet mag zich opofferen voor díe gasten !

    1. Beukman

     @Corfo
     “Op onze hoede zijn” slaat op het niet zonder meer geloven wat politici beweren.
     Kijk naar hoe Bush ons Irak in rommelde. Daar zijn heel wat leugens aan te pas gekomen.
     Slechts dankzij een handjevol dappere onderzoeksjournalisten (“linkse, onpatriottische journalisten”, zo werden ze weggezet) die wat dieper groeven, konden we weten hoe de vork werkelijk in de steel zat.

     Hopelijk hebben bepaalde mensen ervan geleerd.

   2. Anna

    Haviken van de VS en NAVO willen vechten, ze willen oorlog ten koste van miljoenen burgers in Europa en Midden-Oosten. Russen zijn het westerse getreiter en gedemoniseer meer dan zat. VS en EU steunen Al.Qaida, ISIS en terroristische rebellen die elkaar al eeuwen uitmoorden. Er is oorlog op komst met medewerking van de leugens en bedrog van de westerse media, schrijvers en columnisten.

 4. Peter Selie

  Het is geen toeval dat het Pentagon een luchtaanval lanceerde tegen Damascus een uur nadat president Donald Trump chief strateeg Steve Bannon van het Witte Huis verwijderde uit de Nationale Veiligheidsraad.

 5. Peter Selie

  Het Kremlin waarschuwt de Verenigde Staten dat het ‘één stap verwijderd is van oorlog’ met Rusland over Syrië. De regering Trump laat weten dat nieuwe luchtaanvallen in Syrië tot de mogelijkheden behoren. De Amerikaanse VN-ambassadeur Nikki Haley verklaarde dat ‘wij bereid zijn meer te doen’, ook al voegde ze eraan toe te ‘hopen dat dit niet nodig zal zijn’. In Moskou wordt met grote teleurstelling gereageerd op het feit dat Donald Trump al zo snel voor het establishment in Washington door de knieën is gegaan.

  ‘Deze militaire actie is een duidelijke indicatie van de extreme afhankelijkheid van de Amerikaanse president van de opvattingen van het establishment in Washington, waar de nieuwe president in zijn inauguratie toespraak nog forse kritiek op had,’ reageerde premier Dmitry Medvedev. Hij veroordeelde dan ook de Amerikaanse aanval op ‘de legitieme regering van Syrië’.

  ‘De laatst overgebleven verkiezingsmist is opgetrokken. In plaats van een uitgebreide verklaring over een gemeenschappelijke strijd tegen de grootste vijand, ISIS, heeft de regering Trump aangetoond dat het de legitieme Syrische regering fel zal bestrijden.’

  Eén Russisch fregat duidt niet op escalatie

  Rusland heeft inmiddels het fregat admiraal Grigorovic naar de Middellandse Zee gestuurd, dat zal aanmeren in een Syrische haven. Het oorlogsschip is bewapend met hypermoderne kruisraketten. Het gaat vooralsnog maar om één schip, en niet om een complete vloot, zoals in september 2013 het geval was nadat president Obama had gedreigd dat hij Syrië zou aanvallen. Rusland lijkt daarom vooralsnog niet uit te zijn op escalatie.

  De Amerikanen houden Rusland mede verantwoordelijk voor de chemische aanval op Khan Sheikhoun afgelopen dinsdag, waarbij minstens 72 mensen, waaronder 20 kinderen, om het leven kwamen. Het exacte aantal is onduidelijk, reden waarom andere media met andere cijfers komen.

  Bewijst deze foto dat Assad nog steeds chemische wapens heeft, of…?

  Gisteren berichtten we dat er opnieuw sprake lijkt van een ‘false flag’ aanval, net als in 2013 in Ghouta (Damascus), waarvan later zelfs de VN toegaf dat deze niet door Assad, maar door de rebellen was uitgevoerd om de Verenigde Staten de oorlog in te lokken.

  Op foto’s van na de Amerikaanse aanval op de Syrische luchtmachtbasis Shayrat zouden pal naast een getroffen bunker oude Sovjet chemische containers te zien zijn. De foto’s zouden door een Russische verslaggever zijn gemaakt, en lijken –indien de datum klopt, en dit inderdaad opslagcontainers voor chemische substanties zijn!- bewijs te zijn dat het Syrische regime niet alle chemische wapens heeft vernietigd, zoals na de crisis in 2013 –die bijna tot de Derde Wereldoorlog leidde- werd beloofd (2).

  Of zijn dit gewoon containers waarin zaken zoals (smeer)olie werden bewaard? Kan het ook een fotoshop zijn, waar de Amerikanen patent op hebben als ze de wereld willen overtuigen dat ze ergens opnieuw een oorlog moeten beginnen? Lees verder bij >>> Xander

 6. Lieftinck

  Volgens mij hebben de Amerikanen al een hoop conflicten veroorzaakt, de contra’s in Zuid Amerika in de jaren 70 en 80, de invallen in Irak de steun aan rebellengroepen in het Midden Oosten, meegeholpen met de vernietiging van Libië waardoor wij nu de migranten stromen hebben.
  En die Midden Oosten leiders, zoals Gadaffi en Hoessein waren geen koorknaapjes, wel seculiere leiders waar minderheden (Joden, Christenen) hun ding mochten doen, op één voorwaarde, niet gaan roepen dat hun leider een lul is.
  Gadaffie is inderdaad ook een psychopaat. Maar soms moet je onkruid laten staan, zodat ander onkruid, die gevaarlijker is, geen kans krijgt. En onkruid kan ook zorgen voor schaduw, waaronder minderheden kunnen schuilen.

  Als ik Michael mag geloven dan is Assad, terwijl hij de oorlog min of meer gewonnen had, plotseling gek geworden en begint zomaar te strooien met gifgas, terwijl de aanslag in 2013 bewezen gedaan was door de rebellen om een false flag te creëren. Een Erdogan soldaat kan ook zo een raket afschieten.
  Amerika deed mee met WO1 omdat Duitsers baby handjes amputeerden (was een hoax), en voor de eerste Irak oorlog gooide Irakeze soldaten baby’s op de koude grond, en lieten die creperen. Dit werd allemaal voor zoete koek geslikt door de media.
  Kijk maar, het begint op seconde 33: http://www.youtube.com/watch?v=pR4cgeJJPqg

 7. Ben Zine

  Trump is gewoon de zoveelste marionet van het agressieve Amerikaanse neocon establishment, het militair industriële complex, Wall Street en George Soros c.s. Oftewel oude wijn in een nieuwe verpakking. Jammer… Had van Trump een andere koers verwacht, maar net als Bush (Irak) en Obama (Libië) laat hij zich door Washington onder druk zetten om ten strijde te trekken. Eén ding is zeker: Als Assad wordt afgezet en er een gewapend conflict met Rusland uitbreekt zullen er alleen maar verliezers zijn. En talloze slachtoffers. Wij hebben hier makkelijk praten. Het Syrische volk, dat al zo lang heeft moeten afzien, zal nog veel meer leed worden berokkend. En dat alleen maar vanwege zo’n trigger happy mafklapper in het Witte Huis die zich niet kan beheersen. Het is een schande.

  1. Peter Selie

   Helemaal mee eens Ben Zine!

 8. Guus Geluk

  Dit is een logische reactie op de bommenwerperij van Trump en hopelijk blijft het ook bij deze respons. Meer hoop ik dat Trump niet weer met raketten gaat gooien. Dat is immers levensgevaarlijk.

 9. Bes Tolen

  De onhebbelijkheden van de VS hebben de wereld er niet veiliger op gemaakt. In Europa hebben we politieke leiders, die tot de dommekrachten van de internationale politiek kunnen worden gerekend. Ze steunen zonder afweging, ze halen onderuit zonder scrupules. Vanwege hun principes en die zijn vooral conform die van hun grote bondgenoot, de VS. Ze zijn nog niet eens in staat zich zo te verrijken als veel Afrikaanse leiders dat doen terwijl die Europese leiders aan de geldkranen voor Afrika zitten. Ach wat is het eigenlijk? Is Merkel van de CDU, gods uitverkorene, die wraakzuchtig Europa naar de afgrond helpt? Dat moet wel, het is de constante politieke lijn altijd geweest want Duitsland was altijd al gods slachtoffer, zelfs toen het land naar algemeen gedacht wordt, zelf helemaal fout ging. Merkel gods uitverkorene om de laatste duwen te geven. De paus hoeft er nu niet veel voor te doen. Dat was in het verleden wel anders. Oorlog op oorlog. Zijn god is die van de islam. Rome zit op rozen. Rome kan te keur gaan bij wie het beste uit komt. Meer dan ooit. Bij de VS, Engeland, Frankrijk, Duitsland, EU, islam. Vernietiging door absolute mensvijandigheid staat hoog in het vaandel. Hoog rendement door alle tijden heen. Leidinggevend vanwege de vermeende hoogste waarheden. Wie worden daar beter van?

 10. PimF

  Poetin is één van de weinige politieke leiders die het wél begrijpt.

 11. Sprripk

  Oorlogszuchtige Poetin?…Ha,ha,wat een onzin!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.